30 January 2009

Song or Playlist for your blog

letak playlist or lagu dekat blog??

aku rase ada 2 website yg aku suka la..
yg xperlu aku nak upload lagu yg aku suka..
just cari lagu..
amik code then paste kat blog..
simple je kan..
aku jenis yg simple..
so aku bagi anda benda yg simple..
xperlu nak susah2x kan diri semua kan..

fullmusik.co.cc
yg suka kan lagu tu ulang byk kali boleh lah ke webiste ini
cara-cara nak cari code di fullmusik.

Photobucket
dekat sidebar tepi tu (mcm gambar di atas) ada suh pilih2x lagu kan.
hah anda pilih lah lagu pilihan anda

Photobucket
pastu akan bagi code sperti gambar di atas..
amik code tersebut dan letakkan di dalam blog..

Imeem.com

aku suka imeem ni..imeem beza sikit ngan fullmusik..
bezanya imeem boleh pause kan lagu apabila telinga kita dah bingit nak dgr lagu yg di mainkan.. fullmusik xde button pause.. imeem ni lak kalau kita register kita boleh je buat playlist kita sendiri.. hhehehe syiokkan.. aku kalau masuk imeem ni bila aku dah bosan kat office xtau nak dgr lagu apa.. so aku search la palylist2x yg pelik2x utk menjadi peneman aku di kala buntu..


ok..cara2x utk mencari code di imeem pula

Photobucket
bila anda dah search lagu pilihan kalbu kan..
akan jumpa paparan seperti di atas
so nampak kan yg embed tu..ada code kan..
anda boleh copy code tu..
oh jika perasan ada check box Auto play kan..
jika nak buat Auto Play tick je kat check box tu yeee..

cara-cara nak masukkan lagu dlm blog??
senang jeee...

  1. Login
  2. Layout
  3. Add a gadget
  4. HTML/JavaScript
  5. Pastekan code yg telah anda ambil..
  6. Save

cth utk fullmusik.co.cc sila ke page Adik..
dia ada letak lagu menggunakan perkhimatan fullmusik.co.cc

cth utk imeem cuba ke sini my previous post last year


Selamat Mencuba:ascii:

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

4 comments:

  1. haha...dedolu mst mun prasan kan akk pnh ltk gak musik nih kat blog...tp stiap kali bukak blog akk penin kepala jdnye bile bertindih lagu dgn org laen...last2 ku campak ke tepi...hehe

    ReplyDelete
  2. yaaa.. ini yg saya cari2.. lalalalaa..

    ReplyDelete
  3. cmne nk upl0ad lagu kt fullmusik.co.cc ??

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*