23 January 2009

Web Footed Gecko

hah..pagi2x ni kita tambahkan ilmu pegetahuan skit
ilmu ttg haiwan..
hehehhe..dah mcm cikgu tadika lak ajar2x ttg haiwan ni kan..
tp ni haiwan yg pelik je..(bagi aku pelik la..hikss)

Web Footed Gecko
pernah dgr ttg nama haiwan ni..
ni first time gak lah aku dgr ttg haiwan ni..
mari2x kita tgk fact ttg haiwan ni..
(copyright fast fact from National Geographic)
Type: Reptile
Diet: Carnivore
Average lifespan in the wild: 5 years
Size: 4 to 6 in (10 to 15 cm)
Did you know? Web-footed geckos communicate with a wide range of vocalizations, including squeaks, clicks, and even croaks.
Size relative to a tea cup.

Photobucket
hah ni lah ngupanya web footed gecko ni..
ada yg goli nengoknya..hah aku goli..hikss..goli2x...
yg beza kan si gecko ngan house lizard ni aku rase tang kaki la..
cuba korunk bezakan pic house lizard ngan gecko ni..

Photobucket

jari kaki gecko dia semacam rapat2x kan..mcm web spider tu kan..
house lizard jari2x dia jarang2x..
haihhhhhhhhhh goli dah aku ni nengok gecko ngan house lizard ni..


*resource from Mr.Google & National Geographic
mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

2 comments:

  1. eeeewww.. geli siot.. x nk jumpa gecko tu..jari gecko siap ada kuku.. ngeri..

    ReplyDelete
  2. OMG!!!! terkejut tgk gambar mcm real... jijik!!!! ewwwwwwwwwwwwwwwwww

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*