09 December 2013

It's a BOY

Assalamualaikum and Hi Guys;


hahah anak aku dah 3 bulan wei.. baru la nak tebas semak samun dalam blog ni utk update kedatangan Putra Sulung aku tu..


Muhammad Hasif Bin Muhammad Hanif nama di beri.. ecewahhhhhhhhhh




never been upload this picture until today. and xramai pun yang tau aku pregnant.

Secret la sangat kan.. Poyo. Haha

7/9/2013



lahirlah pengarang jantung kami. secara normal dengan bantuan "jus epidural" termasuk lah "kelazatan episiotomy"

dan juga bersalin secara menyerah diri adalah tidak cool kerana terpaksa mengadap "keangkuhan induce"

Alhamdulillah selamat semuanya pada jam 7.55pm dengan keberatan beliau 3.17kg sahaja.

Dan sekarang beliau 3 Bulan.

Sepanjang 3 bulan mak xupdate blog sbb runsing jaundice anak xsihat sihat.

jadi malas update blog bercerita dengan ghairah pasal anak. walaupun mmg ghairah dapat anak sulung anugerah ilahi.

Alhamdulillah kini anakanda bujang teruna sihat sudah. Syukur

Esok esok sambung lagi.

Update laju nak g kelas.

BYE

 love;

♥Mak Muhammad Hasif♥

04 September 2013

Virtual Class

Assalamualaikum and Hi Guys;

Saya dah start maternity holiday.. haha awalkan.. awal seminggu minta cuti. saja nak melepak dalam erti kata lain rehatkan diri sebelum menempuh the BIG DAY!! Anak sulung wei.. mana tau sakit camna. so I need my parent as well untuk temankan selain husband. :D

Well, cuti cuti pun I still need to attend virtual class ( cam lebih kurang berkursus tapi dlm bentuk virtual {alam maya}) . Virtual course ni lebih kepada Java Programming. Oh you know how much I love Java kan.. and this course anjuran Oracle Academy!! Mana nak dpt wei as FREE!!! kat luar kena bayar!! So alhamdulillah dapat FREE.. so lantak la pantang sekali pun gagah kan lah diri ikut virtual course ni. Lagipun waktu kursus ikut suka la nak blaja bila. As long as quiz ,test and attend chat session kena buat. :D 

Apa yang akan dapat untuk course ni??

Firstly dpt blaja software baru weiiiiiiiiiiiiiiiii..




Ni mmg first time I heard about this software. ok mmg penghak gak la. sbb konon SUKA JAVA tapi kewujudan software ni tak tahu. T_____________T xpe asal lambat biar CEMERLANG. at least skang dah tau.. :)) So mengikut kefahaman Alice 3 ni lebih kepada nak buat animation. N mengikut apa yg dah saya review notes Alice ni mcm lebih kurang nak buat game THE SIMS... Wow.. dah la mmg minat sungguh main game THE SIMS.. *wink wink wink

Software kedua yang akan blaja dlm course ni adalah...........



Yang ni plak dia cam animation gak tapi lebih kpd 2D la.. Alice tadi tu 3D.. so mcm cool juga la dpt blaja ni nanti.. Ni pun blh buat game gak ni.. TRIPLE SYIOKKKKKKK :D

Last but not least blaja guna......



ni bukan Eclipse twilight saga tu eh.. Itu lain. Itu vampire.. Ni software :p For Eclipse insyaALLAH xde masalah sgt nak blaja kut since pernah paka masa zaman blaja ngan kerja kat private company dulu. insyaALLAH kalau tak beku lagi otak ni pasti blh buat or cepat tangkap sikit kut. Compare than 2 software kat atas tu mmg first time blaja n guna .. 


So really hope this course dapat brush up my skills in Java. Since ngajar kat poli untuk semester ni hanya assist lab session for 2 hours je. Sem lepas dapat gak control whole class. hehe xpe xpe.. xyah tamak.. 

Actually my target nak jadi pensyarah konon pakar xpakar dlm Database. Kalau ada rezeki nak gak pakar xpakar dalam Java. (angan angan harus tinggi!!) So far database n java mmg setakat ni yang minat. Subject lain.. hurmmmmmmm hurmmmmmmmm.. oh ada lagi satu yang baru nak minat MOBILE DEVELOPMENT.. ni subject baru.. nak kena blaja ngan sifoo untuk master xmaster thid subject..

Btw this virtual class will take for 12 weeks utk di habiskan..


Doakan saya berjaya tempuh virtual class dgn jayanya di samping berpantang sepantang pantangnya :D



 love;
♥Munirah Abd♥

21 August 2013

Pregnancy Style

19 August 2013

New Semester

Assalamualaikum and Hi Guys;

Result sem lepas sudah dapat. Alhamdulillah. xde yang fail :D

So new semester ni quite excited gak la. Subject yang ala-ala favourite x favourite kena blaja for next semester :D.

Subject for new semester

  •  Current Trend Database (favourite x favourite :p )
  •  Computer Architecture & Compiler ( oh no. T______________T sapa terror jadi sifoo aku)
  •  Advanced Software Engineering   (hurmm.. dulu dapat apa eh SE. B ke C ntah. hahah)

and next semester also new status for me.

and also terpaksa skip class maybe selama sebulan lebih kerana berpantang.

terpaksa la blaja sendiri and cepat cepat catch up blaja ngan kawan kawan. kalau x lost. pastu result xbest.


Hurm..

Guys,

Wish me all the best k for next semester. :D


love;
  ♥Munirah Abd♥

17 August 2013

Words of the day

16 August 2013

Syawal 1434

Assalamualaikum and Hi Guys;

Selamat Hari Raya kawan-kawan. Mohon maaf salah silap terkasar bahasa ye.. (ucapan sama mcm instagram. hehe)

Raya tahun ni beraya my side kat rumah opah Negeri Sembilan. :)



Tema purple.. oh ada kisah tentang my baju tu. My baju adalah baju my angah. hahaha. last minute pinjam sebabnya ntah napa pagi raya tu sarung my baju raya tak muat!!! Ketat ya rabbiiiiiiiiiiiiiiii... terus tanya angah ada baju lebih x. Nasib baik muat. kalau x muat pakai la baju ketat ketat tu. hahah. Padahal sebelum balik raya mmg dah test baju tu muat. sekali tak muat. T_____________T 

Saya ketika ini adalah 35minggu :D



Badan sama naik ngan honey pumpkin :p


Tahun depan punya raya insyaALLAH akan bertambah ahli keluarga. Weeeeeeeeeeeee :D

Ni je gambar raya yang ada. Raya tahun ni xberaya sgt. Sbb excited nak tunggu hari beranak je yg lebih. And makan sepuas puasnya time raya kali ni. muahahah ;)

 love; 
♥Munirah Abd♥

01 August 2013

Rindu kat blog tercinta ;p

Assalamualaikum and Hi Guys;

Ntah apa kena ntah aku ni kemain pemalas piang nak menulis kat blog semua. Igt lagi dulu dulu mesti aku akan menulis bila balik kerja. Time zaman kerja KL. walaupun kerja KL aku rasa lagi busyyyyyyyyyyy dari kerja kat Ipoh ni haaaaa.. Time jadi student jgn ckp la ,lagi byk aku menulis. Segala mak nenek semua aku nak citer.. Skang ni........... lagi lagi dah kahwin ni kan.. gila pemalas piang.. dah la dah kawin.. keje lagi.. blaja lagi.. hamikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....... malas piangggggggg... piang pun xmalas mcm ni. T_T

Aku mmg kagum la yg dah beranak pinak.. kerja lagi..n plus kalau ada yg blaja pun.. rajinnya dia update blog kan.. Wa salute weii salute..

Tapi aku syak kemalasan aku ni sbb skang dh ada Instagram.. Senang.. amik gambo terus upload.. pastu kasi caption panjang skekkkkkkkkkkkkkkkk.. jadi lah entri untuk hari itu. hahaha :D


Twitter pun aku dah xaktif.. duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu aku lah twitter paling aktif. hahaha..

Ntah la.. xtau la.. tgk la pas raya kang aku cuba aktif skit blog ni..

Dah la aku bayar setiap tahun..tapi xberupdate..

RUGI



 love;
♥Munirah Abd♥

03 July 2013

Leo

Leo

Leo by muniiera featuring a zip jacket

28 May 2013

1st Anniversary

Assalamualaikum and Hi Guys;

Lamaaaaaaaaa kan xupdate blog.. 
Tiada MOOD satu hal..
Tiada MASA satu hal..
Tak berapa SIHAT satu hal..
Huhuhu


Anyway wanna share something special in my life. wooootsss wooootss wooootss

Kami dah setahunnnnnnnnnnnnnnnnnnn jadi suami isteri yeahhhh.. ALHAMDULILLAH.. 


And since masa anniversary jatuh pada cuti sekolah .. so we decided xnak pegi jejauh.. plus I have doctor appointment n xmo terlepas appointment.. hehe. So my beloved HP choose THE ROOTS, Ipoh untuk kami stay satu malam.. ok la kan dari takde.. My HP pilihkan ORCHARD VILLA HONEYMOON hehe.. 

Gambar gambar dah di share kat Instagram. tapi xpelah nak buh blog gak untuk kenangan katanya :D

Mr. & Mrs Hanif


tepat jam 12tgh malam 26hb 5 semangat bangun tgh malam nak potong cake. sebelum ni I dah tido dulu. HP layan citer korea pastu dia kata layan movie tamil. I mmg selamat membongkang tido.. penat


the jacuzzi. dapat berendam kejap je sbb matahari dah naik kat kapla.. 


toilet yang awesomeeeeeeeeeeee.. tapi I mmg cam org tua skit la asik berpimpin tangan nak turun ngan naik atas.. gila kalau tergelincir satu benda xdpt.. memalam kejut HPteman g shi shi....malu?? kenapa perlu malu ngan HP.. hahahhahaha


hahhaha sebelum ni honeymoon masa kawen HP ada request letak bunga bagai kat hotel yang kitorang g (bukan satu hotel ye kami request setiap kali g hotel mesti request tapi xdo.. kecewa tol).. sekali masuk bilik xde pun.. kali ni request lagi so ni je la yang ada.. jadi la dari takde kan..

Begitula kisah anniversary kami yang very the simple sbb keadaan I xde lah nak sihat mana.. Kudrat xbyk.. kang dah elok kang.. Tgk la.. jalan xcecah bumi I tell you.. hahahahha


 love;
♥Munirah Abd♥

13 February 2013

Sambung

Assalamualaikum and Hi Guys;

Alhamdulillah cita-cita nak sambung belajar hampir terlaksana. Dah 2x postponed tolak tawaran. Kali ni punya tawaran takmo tolak dah. Grab terus. :D

Sambung pengajian dalam peringkat Master. Yang bestnya my class buat kat tpt keje gak iaitu dalam PUO je. hahahah. Kami lecturers ramai-ramai apply panggil org luar sekali untuk cukup kuota pelajar. Alhamdulillah cukup tu yang blh bukak kelas kat PUO. Kalau x masak la nak kena travel g Uni kan. huhuh. Oh Uni adalah tpt masa blaja degree dulu UTeM. :p


So harap otak ni masih lagi cerah untuk terima ilmu. Selama ni dok bagi je. Bagi lak asik benda sama je :p

Doakan saya berjaya ok!!


 love;
♥Munirah Abd♥

07 January 2013

Goldilocks Inc

Assalamualaikum and Hi Guys;

Alhamdulillah my dream come true nak buat my own accessories line. Wooohoooooooooo :D

Buat togather with my sister and suami pun ada membantu bersama.

Our accessories line is Goldilocks Inc. ;) ewaaaahh nama xmo kalah. hahahha

For the time being, kami dah sediakan 2 collections READY STOCK.

InsyaALLAH next week, kami akan buat custom made. Now pun dah blh buat custom made but we dont have so much item utk bagi pilihan. InsyaALLAH next week ye. Amin.


So guys come and visit http://goldilocksinc.blogspot.com or facebook  and liking liking our page to show your supports ok :D

Love you guys soooooooooooo much. Come big hug to you. mmmmmmmmmmmmmmmmpphh


 love;
♥Munirah Abd♥

06 January 2013

Syira kawan saya dah tunang!!

Assalamualaikum and Hi Guys;

Alhamdulillah kawan baik saya Syira dah bertunang!! Yeahhhhhhhhhhhh

Sangat sangat gembira dengan beliau.. finally.. and can't wait untuk bulan 5 nanti untuk majlis penyatuan 2 hati pula.. !! Xsabar xsabar xsabarrrrrrr :D

 Beautiful Syira :D

 Sarung sarung cincin

 Geng sembang santai :D 
(xperlu cakap saya gemuk. I know I gemuk already. And proudly blame on B COMPLEX!! Buat selera makan ku macam raksasa!!
 Hahaahhah sengal semua especially me! You can see how happy I am bila Syira dah bertunang!!
Congratsssssssssssss Syiraaaaaaaaaaaaaaa..



 love;
♥Munirah Abd♥

2013!!

Assalamualaikum and Hi Guys;

Waa pejam celik dah 2013!!

Thank you 2012 banyak bagi kenangan terindah dan terpahit.

Kenangan Terindah of course la My Wedding!! Wooohoooo (etc yang manis2x)

Kenangan Terpahit dah buang jauh jauh tak mahu ingat dah.

So now 2013 harap semuanya berjalan dengan baik dan setiap cabaran yang dtg  akan tabah dan kuat :D

Good Bye 2012 and a very WARM WELCOME 2013. 

Resolution for 2013??
Buat anak!! hahahaha.. Doakan yeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
 love;
 ♥Munirah Abd♥