29 March 2008

Eat..Eat..Eat..

otak-otak

manggo juice!!

Nasi Lemak Ayam =)

Proud to be myself coz I can finish diz big glass ok!!!!

Finally...yeah..I did it!!


Air Buah restaurant!! erk restaurant ke??

Ngeh2x sgt kenyang ok!!
My perut bertambah 'kembong+buncit' coz byk sgt air!!!
Hehehhe =)

28 March 2008

HIM

To : Hanif


4 your biggest presentation today!!!!

From: Munirah Abd

untitled

A teenage girl from Argentina has given birth to female triplets - for the second time.
Named only as Pamela, the girl had her first set of female triplets aged just 15, giving birth to the second set a year later.As she gave birth to a son when she was just 14, that means young Pamela is now a mother seven times over, all before her seventeenth birthday. All seven children were born prematurely but without any kind of fertility treatment.While doctors say the three newborns and their mother are well, the case has sparked debate across Argentina, the BBC has reported.In bars, cafes, and newspapers, there has been widespread criticism of Pamela's alleged promiscuity.Her family already receives help from the provincial authorities, which donated land and built them a house when the first set of triplets was born.But some Argentines are arguing that perhaps what Pamela needs is not financial help but more advice on contraception.Pamela's mother, who cleans houses to support her daughter, says they will now seek more assistance from the government.
article from dailymail.co.uk

27 March 2008

Cruel+Sick+Mad

!

To all my readers perhatian ok!!!
Seorang wanita berusia 50 tahun ke atas telah melarikan diri dari hospital sakit jiwa!!!Beliau telah di lihat merayau2x di sekitar UTeM.Semasa proses perlarian beliau di katakan telah melarikan sebuah kereta jenama KIA dengan memakai baju kurung warna oren!! (wow ada taste gak org tua ni!!)

Beliau juga dikatakan telah meroyan di dalam kelas pada jam 2pm-4pm .Seorang pelajar yang tidak mahu di siarkan namanya berkata, beliau berlagak seolah2x orang yang tersangat hebat di dunia ini tanpa ada sesiapa pun dapat menandingi beliau. Beliau seorang yang sangat perasan bagus giler!! Walhal beliau tidak sedar bahawa beliau gila!!!

Selain itu, beliau di katakan sangat kejam!! Ya!! Sgt kejam sampai di kecam oleh masyarakat sekililing di atas perangai gila beliau!!

Jika berjumpa atau terserempak ngan beliau cepat2x lah larikan diri anda daripada mendengar suara nyaring beliau!!!

p/s:
EEEEE.....actually aku tak tau aku merapu apa!! Yg pasti aku sgt bengang terhadap seseorang eventhough aku tau org yg aku bengang kan ni org yg bagi ilmu kat aku!!! Tp cara penyampaian ilmu dia langsung tak masuk dalam kepala otak aku!! Sbbnya aku tak suka cara dia show off depan aku time dia mengajar!! Aku tau lah ko dah hebat keliling dunia!! Xperlu la ko nak show off melebih2x sampai setiap kelas pun ko nak mention itu ini!! N lagi satu aku tak pernah jumpa la orang sekejam ko!!! Maaflah kepada sesiapa yg baca post ni, kut2x ada konco2x dia yg membaca!! Xkesah lah korang nak marah pasal entry aku ni!! Ni blog aku..Suka hati aku nak tulis apa!!!


Fuuhhh sgt lega..tp xlega mana pun!!! At least lega arr skit!!!
Sorry pada sesiapa yg terasa ngan post aku kali ni!!
Mmg word dlm post kali ni agak kasar!!


Astagfirullah al azim.....

22 March 2008

Happy Moments




happy moments!!!
hahah didn't read the rules carefully
I thought only submit the url blog
=) but need to submit the happy moments post!!
so the morale of the story..
Read the rules carefully before entered any competition!!
Hahaha its all about RM 5K!!

Money..money..money..
of cause la it will be my happy moments if I get that money!!
Nobody will not happy if suddenly received RM5K!!
Mental problem la if not happy!!
Hahahaha

My Happy moments!!!

When back to Banting and have complete family
Surprise from my shayang Hanif
Hang out with my friends especially my BFF
I have my quality sleep!!
Shopping!! Shopping!! Shopping!!
My System is ON!! Yes it will my valuable HAPPY MOMENTS!!!

Have vacation with my family
[but now no more vacation since opah with us!! =( ]

the memories having fun vacation with family still in my mind!!
Hope one day will have private vacation family!!!
Really Hope!!!

Remembered all the happy moment make me feel sooooo good!!
So guys vote me for Happy Moments!!
ngeh2x


*
Blur with PSM..godek2x nuffnang & I read bout Happy contest
So just a try enter the happy moments contest!!
If my luck and I win I ' belanja' you all la!!!

click here for voting me!! [here]
rank 5=5 star
rank 1=1 star
so choose rank 5 ok!!!

21 March 2008

Marriage


hahaha 14 years from now babe!! (TIPU!!)
But i agree my career come first
But too late la!! Sy dah berkedut..
My shayang Hanif pun dah xnak!! =p

20 March 2008

home!!

turaaaaa..im home!! hahahah sgt suka hati apabila berada di rumah terchenta!!
now sdg baring2x syok giler di atas katil ter shayang!!! hahaha...
actually baring coz pinggang sakit dowh!!! sgt sakit!!!
actually xde la risau mana pun..
but umi risau gilerr bila di beritahu anaknya ini sakit pinggang!!
hahaha..i know u worried coz xnak kakak jd cam opah kan!!!
"Rileks la umi!! Kakak ada amik kalsium la!!"
erkk...tp dah stop kejap!! sbb nafsu makan naik!!
cannot2x amik slalooo nnt bdn ku naik tembam!! hahahha
"nnti kakak sambung makan k!!!" =)

2 nites lepak2x umah angah at gombak!! Fun2x..
2 nites gak la xtgk system ku!!
ahaha apa jadi ntah la!!! xpe2x tonite tgk la system sat...then wat report sikit!!
Anyway thanks ngah bg kakak lepak umah kamoo!!
Thanks to my cousin Nurul and their fwens too!!!
Seronok lepak ngan korunk!!
Kesian Farah mlm tu kepenatan!! ngeh2x.. =p

Meet Dr.Ras on Wednesday!!
Dr.Ras sgt baik!!
I love u Dr.Ras!!!
Muhammad Hanif accompany me on dat day!!
Shayang kamoo n thanks temankan sy!!

piccas for 2 days wif Angah,Nurul,Farah & Muhammad Hanif!!


cik Nurul & cik Farah


cacart pose from me


make love not war!!


2 beradik


angah n nurul trying to make love!!
but angah spoil dat love la!!


He looked tired!!

17 March 2008

MyMiniLife:Part 4

Ari tu promised with Muhammad Hanif design MyMiniLife for him!! Here your tuition centre!! Hope you like it and your dream may come true to open it in da' future lover!! =p

Diz week balik banting again!!!!
Appointment with Dr.Ras on Wednesday!!
Cant wait!! Hehehe =)
Plus cant wait to meet da pumpkin Muhammad Hanif



*dunno y can't appear da image house.. minilife have problem kut =(

12 March 2008

Again.

I've been tagged again by Encik Razif!!
Tpkan i dah buat pun.. ngeh2x

So,Encik Razif just check it out da past post ok!!

Syira,congrats for your newborn Acer baby!!
& also your another newborn Myvii baby!!
Hehehe..I'm happy for you!!!! =)

Today..spm result kuar!!
Huhuhu..Alang congratz for ur result!!
Kamoo dah mengalahkan kakak yer!! =p

Td ada AI talk..
Nasib bek xboring!! Tp sy sgt mengantok tadi!!
Erkk...sengal!!!

10 March 2008

Reminder

Al-Fatihah merupakan satu rukun dalam solat,apabila cacat bacaannya maka rosaklah solat. Oleh itu perbaikilah bacaannya dengan ilmu tajwid. Bukan setakat bacaannya saja rosak malah
kita menyebut nama syaitan di dalam solat kita. Berikut diperturunkan nama syaitan laknat yang wujud didalam Al-Fatihah, sekiranya kita tidak berhati-hati.

Nama syaitan

  • DU LI LAH (bila dibaca tiada sabdu)sepatutnya DULILLAH
  • HIR ROB (bila dibaca dengan sabdu)sepatutnya HI ROB
  • KIYYAU (bila dibaca dengan sabdu)sepatutnya KI YAU
  • KANNAK (bila dibaca dengan sabdu)sepatutnya KA NAK
  • KANNAS (bila dibaca dengan sabdu)sepatutnya KA NAS
  • Iya (disebut tanpa sabdu) sepatutnya Iyya. Iya bermaksud 'matahari'

Dalam ayat ke 5,jika salah bacaannya akan bermaksud "kepada mataharilah yang kami sembah dan kepada matahari kami meminta pertolongan"!!!!
  • SIROTHOLLAZI............. sehingga habis hendaklah dibaca tanpa henti.
  • AMIN .hendaklah mengaminkan Al-Fatihah dengan betul iaitu AA...dua harakat, MIN.... 3 harakat, semoga Amin kita bersamaan dengan Amin malaikat Insya-Allah. semoga kita menjadi orang yang sentiasa membaiki bacaannya.


Wallahu'alam



*credit to Mahirah Abd and Masturah Abd

07 March 2008

What Ever!!

yeaahaa!! I'm home!!
Super happy!! Hahaha.. complete family!! semua balik!!
sgt suka hati!! =p
But yesterday my bad day!!! ee sgt bengang ok!!
Bengang..bengang..bengang!!
but when i'm home all da bengang gone!!
hehehe =p

video

huAA.. budak ni sgt comel kan!!
What ever!! hahaha
comel..comel..

*credit to Ikhwan for this video

04 March 2008

3D Street Artworks

Impressed..impressed!!
I'm so impressed when receiving this message from my housemate!!
Actually dah lama nak post this picture!!
Agak kelupaan..hhuhu!!
So creative kan diorang wat 3D art kat street!!
I like!! =p


this was drawn upside down. Amazing!!


a fly killed by spray!!


looks like he really was standing on a high rise



the giant coca cola!!


felix the cat and the dragon!!


*credit to Shazwani for the email!! Thanks!!

02 March 2008

Done

Yippie..super happy midterm done!!!
but still super bengang!! coz da last paper im so blur ok!!
dunno la maybe coz dah xminat then kena force blaja subject tu!!
eeeeeeeeeeee...sengalnya!! eeeeee........WTF !!
camna ni..last sem ni!! huarggh!!! y must compulsory subject tu!!
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........... :(

now need to concentrate back to my final project n the others project!!
ni lagi satu sengal!! eish..y huh last sem semua sengal!!
fuhhhhhhhhhh..concentrate..2x!!!

need mental theraphy la!!!
hahahhha..no..no..no..cannot..
bank-rap already!!!
hahahhaha...

to:Hanif
xpe next sem try masuk lagi tournament ok!! ngeh2x