31 March 2011

Ctrl+A

Assalamualaikum and Hi Guys;


Ini lawak orang IT. Kalau orang bukan IT tak paham buat buat paham la ye :D

Scene: ketika student demo mini projek database kepada lecturernya

Lecturer : Ok Ali (bkn nama sebenar) cuba awak buat SELECT ALL untuk data-data dalam table awak tu

Ali : Senang je cik. Sambil tekan CTRL+A

Lecturer : ALIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!! apa yang kamu buat ni!!

Ali: Cik suruh SELECT ALL. CTRL+A la..

Lecturer : ??? (pengsan)

ok jawapan yang lecturer tu nak adalah SELECT ALL untuk query data dari database. Dan ia adalah satu syntax. Seperti contoh SELECT * FROM STUDENT. So akan keluar la output data data yang terdapat dalam table STUDENT.

Tapi pelajar yang bernama Ali tu p tekan CTRL+A which is dia p highlight semua perkataan yang dia dah taip dalam ruangan SQL Command tu. uhuhu. Sabor je laaaaaaaa


  ♥MA♥

FLAVORS.ME

Assalamualaikum and Hi Guys;


Welcome!: "I connected Blogger to my http://flavors.me page - http://flavors.me/muniiera" :p


Gatai nak cuba a new thing.. ngeh ngeh ngeh


♥MA♥

Majlis Resepsi

Assalamualaikum and Hi Guys;

Last sunday(27/3/2011) adalah majlis resepsi untuk sebelah lelaki. Oh saya mmg xsabar untuk majlis hari ahad tu. Sbb dapat melaram sakan la konon. Tapi!!! Xde maknanya.. baju aku labuh mereban reban. Dah alter pun tetap mereban reban sabor je lah.. hahah xpe la aku rasa aku tetap vass hahahhha :p. Ok mari lihat gambar majlis. Namun xbanyak pun sbb banyak dah upload kat facebook. Dan masa majlis di sebabkan baju mereban reban aku xbanyak amik gambar pun yang banyak amik adalah adik bujang aku. Not bad gak dia amik. ada gak la bakat tu :p

sebahagian gadis gadis serta mak mak gadis yang meletop pada hari kejadian
tengok lengan pun dah tau macam mereban kan. tapi i like je tang lengan.. yang mereban tu adalah tang bawah je.. atas ok je aku suka :D
ye aku dan alang adalah ala-ala flower girl la konon hahahha :D
happy face untuk memberi bunga telur!! so selain konon2x flower girl jadi juga bunga telur girl

ececece "1 more step closer" my 2pupu said to me.. cissss.. lambat lagi ntah bila tak tau. ntah ada ntah tidak 

bergambar bersama kedua mempelai yang sungguh ceria
main suap suap cake

family saya bersama kedua mempelai. sayang my little sister Masturah was not there. :( busy ngan exam and assignments katanya). see my ummi over kan duduk tetengah tauuuu. :p
Along dan Siti.
tiga perempuan vogue pada hari kejadian!! hari biasa sememeh. hahaha

keluarga pengantin bersama wan


♥MA♥

30 March 2011

Along dah nikah!!

Assalamualaikum and Hi Guys;

Along bukan saya. Saya along gak tapi bukan saya. erkk ada paham? Along yang di maksudkan adalah along la ALONG!! haha ni Along my cousin!! Cucu sulung dalam keluarga Hj Abas!! Family baru nak berkembang. :p.So last Friday adalah majlis nikah Along di Batu Kikir,Negeri Sembilan. Orang nogori gok.. :D


ye tu dia Along bersama isteri terchenta Siti

the hantaran

Along yawww

pengantin bergambar bersama perempuan-perempuan ayu sedunia !!!

perempuan perempuan yang cantik meletup vass

pengantin bersama pak ngah dan mak ngah iaitu mak ayah pengantin lelaki la. iaitu ayah dan mak along la

ok ini perempuan kegediks tergedix

pengantin bersama hero hero malaya yang takkan jumpa di pawagam berdekatan

oh this one. forever will be ayah little daughter.. hahaha :D




  ♥MA♥

19 March 2011

Supermoon

Assalamualaikum

Tonite (19/3/2011) di jangka akan berlaku fenomena SUPERMOON iaitu bulan makin dekat ngan bumi.. Hurmm I have no words to say about it hanya doa doa supaya kita semua di lindungi dari segala kemungkinan yang akan berlaku.. (。-_-。)

P/s: Can I shoot that moment?? Selamat x??
( ̄^ ̄)ゞ

MA

14 March 2011

#PrayforJapan #PrayforTheWorld

Assalamualaikum and Hi Guys;

{picture via Google}
I'm speechless when I knew this news via twitter. (11.03.2011,FRIDAY)

My condolences are with them who lost their loved one. Our earth are too old!! And this is the warning from ALLAH. Kita selalu alpa, lupa akan NYA. Selalu sgt bermegah2x di muka bumi ini. Padahal xbawa ke mana pun. Hurmm. it Is the time? Ya ALLAH ...

This message is for reminding myself!!!!   

Guys,please #PrayforJapan and #PrayforTheWorld. 


♥MA♥

10 March 2011

Makan makan di rumah Zana punya ehem ehem ;p

Assalamualaikum and Hi Guys;

After mandi manda harus perut lapar. Jadi kami bergerak ke rumah kawan Zana. Dia ajak kami lunch di rumah beliau. oh great. murah rezeki.

masakkan kami ikan kerapu sweet sout. terharu ok!!

Syira & Zana

Saya dan Isma

Kami bersama tuan rumah.

Sebenarnya ni rumah kawan lama si Zana ni. masa dia kecik2x dia duk Ipoh so kira melawat kawasan tgk kawan lama la ni.. eheehehe.. anyway thanks makcik dan kawan zana iaitu limin. erkk limin ke ha nama dia.. lupa.. -_- 

Nanti kami dtg lagi bawak rombongan pula ye.. ooopsssssssssssss zip mulut.


MA

09 March 2011

Quotes of the day

Assalamualaikum and Hi Guys;


 Lots of love;
MA

Lost World Of Tambun

Assalamualaikum and Hi Guys;

Gambar sekitar kami di Lost World of Tambun. Masa mandi tiada gambar sebab masing2x tiada masa nak pegang kamera semua dah sibuk nak main air. weeeeeeeeeee~
I feel like Paris Hilton hahahha :p
ada tanduk daa.. ^___^

Tiket dewasa berharga RM38 ye :D





Apa-apa pun sgt enjoy pergi sini. Sbb aku adalah sgt penakut nak bermain itu gelongsor air tu yg pusing2x tu. tapi ngan diorang aku gagahkan diri juga. Huh berjaya!! sampai koyak la seluar aku.. O_o

♥MA♥

Happy Birthday Alang

Assalamualaikum and Hi Guys;


Birthday adik yang ketiga. atau lebih di kenali sebagai Alang. Penuntut tahun akhir jurusan diploma sains matematik di Uitm Lendu Melaka. Lepas ni kalau xdpt sambung degree kawen kan aje dia ni.. hahah eh eh mana boleh langkah bendul kakak sulung. haip. hahha :p

Selamat hari lahir alang bam bam. Semoga panjang umor dan sentiasa di murahkan rezeki ye. Blaja rajin2x sampai sambung degree,master,phd pastu baru kawen.. Amacam boleh?? hahahah :p

sapa lagi muda kakak ke alang? :p

ikhlas dari kakak kamu
♥MA♥

08 March 2011

Info ATV

Assalamualaikum and Hi Guys;



Baiklah ini adalah info mengenai ATV yang terletak di Taiping.

Yang kami main ni kami amik pakej FUN RIDE. Kami bayar RM30 untuk 10 minutes. tapi kami dapat main dlm 15 minutes sbb org xde nak tunggu turn main. So boleh main lama skit. Heheh. itu pun rasa dah lama dah tu. hahahahah :D . So FUN RIDE only ride dlm camp base je. Hey even dlm camp base jeee but still adventure especially for the beginners!!! ^___^

Besides, ada pakej lain juga iaitu :-

  • OFF ROAD FUN RIDE for only RM40 . Ini akan explore selama 10minutes ke Kota Sarang Semut.
  • OFF ROAD TO RIVER only RM100. Haaa hok ni mencabar lagi!! masuk sungai keluar sungai,naik bukit turun bukit. So sesuai utk yang dah biasa bermain ATV. Oh ini selama 1 hour ye
  • OFF ROAD TO RIVER & KUBU BATU  for RM150. ni pun hampir sama dgn pakej atas ni. cumanya perjalanan tu tambah 1 hour and half and adalah cabaran-cabaran lain
  • ETC..
Hehehe for more information you guys can visit their blog http://atvadventureparklarutpackage.blogspot.com/
So situ ada banyak lagi informasi dan gambar gambar yang menarik juga :D



Syira,Kamazul,Me and Ismawati

Siapa mahu Ipad free!!! Kamu hanya perlu register di sini. Ayuh apa tunggu lagi!! http://t.co/X5YpBrP

yang benar;
 Muniiera

Sekitar Aktiviti ATV

Assalamualaikum and Hi Guys;

Ehem.. last 2 weeks my besties dtg Ipoh. Semua org apply cuti utk dtg Ipoh. Including me!! hehehe.. Mmg kami dah planning utk bercuti bersama-sama. Plus rancangan asal ke Ipoh adalah untuk ke Lost World of Tambun untuk bermandi manda. And planning untuk bermain ATV ni adalah rancangan last minute, after I heard one of my officemate mention about it in FB. So tanya pun tanya semua then semua org agree and my friend Syira buat reservation utk kami main ATV pada ptg Jumaat.(25th February 2011) They arrived Ipoh around 3pm. Tanpa rehat terus berdesup pergi ke Taiping.Yes ATV ni ada di Taiping!! :D

So enjoy the pictures guys.(A lot of pictures. And I think kena be patient utk loading. Sorry for that -___- )

1st ride me and Kamazul Syazana aka Upik. At 1st I have no confident to ride it. hahaha padahal diri sendiri yang terlebih excited  but bila dah sampai nampak je ATV terus kecut perut. :p


The instructor show us how to ride.


Yeahh our journey begins.....masuk hutan keluar hutan. padahal ride for fun. tapi agak mencabar juga bagi kami yang beginner ini


Isma terlajak .. so kena go-stand 



Tu diaa Syira trying hard utk melepasi halangan yang agak sukar!! Yes mmg sukar. Remember this post before
Isma trying to be cool this time.. hahahha

Yeahhh this time I have confident to ride by myself.. hiks



Isma with the 'guard'

Trying sooo hard this time ^____^

Berjaya!!!!

Sungai kecil yang di buat buat.. dalam erti kata lain LOPAK 

US with happy faces. Sangat-sangat puas hati. sangat sangat berbaloi. Datang Taiping semata mata nak ride ATV then abis main terus balik IPOH!! Its worth it!!


Next entry will be the info about the ATV. InsyaALLAH

Bulan Bintang