31 March 2011

Ctrl+A

Assalamualaikum and Hi Guys;


Ini lawak orang IT. Kalau orang bukan IT tak paham buat buat paham la ye :D

Scene: ketika student demo mini projek database kepada lecturernya

Lecturer : Ok Ali (bkn nama sebenar) cuba awak buat SELECT ALL untuk data-data dalam table awak tu

Ali : Senang je cik. Sambil tekan CTRL+A

Lecturer : ALIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!! apa yang kamu buat ni!!

Ali: Cik suruh SELECT ALL. CTRL+A la..

Lecturer : ??? (pengsan)

ok jawapan yang lecturer tu nak adalah SELECT ALL untuk query data dari database. Dan ia adalah satu syntax. Seperti contoh SELECT * FROM STUDENT. So akan keluar la output data data yang terdapat dalam table STUDENT.

Tapi pelajar yang bernama Ali tu p tekan CTRL+A which is dia p highlight semua perkataan yang dia dah taip dalam ruangan SQL Command tu. uhuhu. Sabor je laaaaaaaa


  ♥MA♥