31 March 2011

Ctrl+A

Assalamualaikum and Hi Guys;


Ini lawak orang IT. Kalau orang bukan IT tak paham buat buat paham la ye :D

Scene: ketika student demo mini projek database kepada lecturernya

Lecturer : Ok Ali (bkn nama sebenar) cuba awak buat SELECT ALL untuk data-data dalam table awak tu

Ali : Senang je cik. Sambil tekan CTRL+A

Lecturer : ALIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!! apa yang kamu buat ni!!

Ali: Cik suruh SELECT ALL. CTRL+A la..

Lecturer : ??? (pengsan)

ok jawapan yang lecturer tu nak adalah SELECT ALL untuk query data dari database. Dan ia adalah satu syntax. Seperti contoh SELECT * FROM STUDENT. So akan keluar la output data data yang terdapat dalam table STUDENT.

Tapi pelajar yang bernama Ali tu p tekan CTRL+A which is dia p highlight semua perkataan yang dia dah taip dalam ruangan SQL Command tu. uhuhu. Sabor je laaaaaaaa


  ♥MA♥

6 comments:

  1. alahai cik..harap bersabar dengan student cik ye..ahahaha :D

    ReplyDelete
  2. hahahaha!
    sabor je lah dapat student cenggitu.

    tapi dia genius aku rasa.
    aku yang hari-hari main syntax pun tak terfikir benda alah tu!

    syabas Ali! LOL

    ReplyDelete
  3. @Bella Ayub tu la sgt sgt bersabar. harap2x boleh je jawab exam nnti

    ReplyDelete
  4. @k.e.r.i.aku pun xpernah terpk weii!! masa tu mmg aku terkejut dan tergelak gak arr sblm aku kuarkan suara nyaring aku... hahahha

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*