31 December 2014

Terima kasih 2014 Assalamualaikum 2015

Assalamualaikum and Hi Guys;

2014
Kenangan manis pahit semua ada

yang manis kita telan dengan begitu manisssssssssss semanis kurma
yang pahit kita telan kelat tapi kena juga telan yang kelat itu

2014
kepayahan
onak duri pancaroba semuanya la

2014
nampak sahaja kehidupan aku smooth mcm tiada masalah
tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu

2014
ibu beranak 2
ibu yang mempunyai sepasang anak

2014
selalu alpa,leka dengan duniawi.
kejar duit dah mcm hamba duit
Astagfirullahalazim T________T

2014
kehilangan 
redho harus redha
"tunggu kakak kat syurga opah"

oleh itu 

2015
pasti akan ada kenangan pahit manis.
terima dengan redho sekiranya pahit
terima dengan syukur ALHAMDULILLAH sekiranya manis

2015
bangkit dari kepayahan
tebas semua onak duri pancaroba

2015
mohon banyak banyak pada ALLAH SWT agar semua di permudahkan

2015
besarkan putra putri dengan penuh kasih sayang dan ajaran ISLAM yang sempurna

2015
jangan lagi alpa
byk amalan.byk ibadah pada ALLAH SWT
kerja kerja juga.walaupun kerja itu ibadah

2015
cari keberkatan dalam semua perkara




 love;
♥Munirah Abd♥

22 December 2014

Hannah Madihah

Assalamualaikum and Hi Guys;



ye presenting my baby princess Hannah Madihah binti Muhammad Hanif

hahahaha ni meraung sbb xsabo nk g shopping.... agagaggagag :p

nk tgk dia senyum g skodeng ig I.. manis senyuman Hannah ni sbb dia ikut mummy..
;D

perihal Hannah Madihah binti Muhammad Hanif


  1. kalau nk tidokan dia kena popok letak kat dada,, overrrrrrrrr!!! Princess kannnn.. abisla opah yg nk jaga kamu dik.. 
  2. minum susu ikut dan dia sbb susu gantung kn.. asal melalak mummy terus sua "susu gantung" (mcm skang sambil mummy update blog sambil Hannah minum "susu gantung" )
  3. blh tau kalau kena tinggal bilik yg takde orang.. apa lg melalak. asal nk angkat bontot dia dah start "ekk..ekk..ekk.. huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhh" so mummy pun "huarghhhhhhhhhhhhhhh" bersama-sama
itu je la kut yg setakat yg I igt dan obvious.. baby lagi kn.. hihi


mana blh gambar Hannah meraung je.. ok mummy muka senyum yg fake!!! Hannah buat muka penyek.. erkkk

psstt flawless tak I.. I just pakai BBCream by Seqybeauty ngan lipgloss :D


hebat lakonan mummy ngan Hannah huhuh 

erghhh badan xkurus lagi!! herghhhhhh :((




esok esok I citer pasal BBCream SeqyBeauty yg awesome tu.. kalau xmenyempat nak tau p terjah instagram Goldilocksinc or FB Page Goldilocksinc

short note: Hannah ada selimut bersama beliau ketika ini. tapi abah beliau amik oegang sat utk tujuan bg molek amik gambo. Abah beliau kata hodoh ada kain...erkkk

love;

♥Munirah Abd♥

17 December 2014

Long Hiatus

Assalamualaikum and Hi Guys;



Morningggggggggg... Siaran langsung dari rumah..

Well well well as you know I have giving birth at 4th of November.. fuhhhh

Awal 3minggu lebih fuhhhh fuhhhhhh fuhhhhhhh


hahahaha long story untuk citer.. tu later on..

yang pasti I dah ada sepasang!!!!!

Alhamdulillah


So....... stop right now la kut kan.. tambah lagi T___________T ntah la.. siapa kita untuk menidakkan rezeki ALLAH kan.. so keep silent and go with the flow..



Rancang tetap rancang ye banggggggggggg.. IUD tetap jalan yee once period zasssssssss kita jumpa gynae ye bangggggggggggggg huhuhuh


Oh well today genap 44 hari!!!!!!!!!!!!

MERDEKAAAAAAAAAAAAAA from confinement!!


Giving birth is mooooooooooreeeeeeeeeeeeeeeee easy than confinement!!

Please trust me people pleaseeeeeeeeeeeeeee...


hahahhaha

ok later update blog lagi.. gambar anak tak tayang lagi kannnnn

permintaan si abah untuk simpan wajah anak dara beliau hingga cukup haul..


anak dara beliau mahal kut!!!!!!!


ok bye


 love;
♥Munirah Abd♥

05 November 2014

3 perkara yang ingin anda katakan pada bekas kekasih

Assalamualaikum and Hi Guys;

 3 PERKARA YANG INGIN ANDA KATAKAN PADA BEKAS KEKASIH


 Derrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. soalan mende ni weii!!

xde xde apa nak ckp la eh..


PAST IS PAST

haih merapu betul soalan untuk hari ni T_________________T


love;

 ♥Munirah Abd♥

04 November 2014

Buku Kegemaran Anda

Assalamualaikum and Hi Guys;
BUKU KEGEMARAN ANDA untuk hari ke 4

well being an educator nak tak nak xleh lari kemana mesti la kena jadikan buku ILMIAH as BUKU KEGEMARAN :p

huhuhu.. bidang yg aku ajar skang lebih kepada DATABASE and JAVA PROGRAMMING

so what do you expect??
terang-terang la kan BUKU KEGEMARAN yang lebih menjurus ke arah DATABASE ngan JAVA PROGRAMMING hehehhee


 BUKU CERITA lak suka gak tapi lebih kepada series punya BUKU CERITA

for example HARRY POTTER :D aaaaaaaaaaaa kecintaan sungguh kalau HARRY POTTER ni..

 ok dah tu je sharing untuk hari ke 4..

ok BYE

 love;  
♥Munirah Abd♥

03 November 2014

Sesuatu yang menguatkan anda

Assalamualaikum and Hi Guys;

"SESUATU YANG MENGUATKAN ANDA" soalan untuk hari ke 3



of course xlain x bukan......








FAMILY



keluarga kecil ku setakat ini.. kang hujung bulan tambah agi sorang.. hehehhe..


dan jugaaaaaaaaaaaa


family tercintaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..


haih mereka semua adalah kekuatan aku!!


sayang semuaaaaaaaaaaaaaaaaa muah muah muah

ok bye

 love;


  ♥Munirah Abd♥

02 November 2014

5 cara memenangi hati anda

Assalamualaikum and Hi Guys; 

"5 CARA MEMENANGI HATI ANDA"

ala ni soklan kalau yg belum kawen or belum ada buah hati molek la jawab soklan ni. 

Ni soklan ala ala nak ngurat ni.... ok la kalau camtu konon ni #throwback utk Muhammad Hanif Nasir memula nak ngorat dulu la ni.. Alhamdulillah semua dia lepas :D . Peringatan lagi sekali ye ini #THROWBACK ok bukan masa kini punya!!



  1. Kena lebih pandai dari aku.. Maksudnya kalau aku hebat dlm IT dia xleh hebat dalam IT gak. Dia kena bidang lain.. sbb aku xsuka pasangan aku lebih hebat dlm perkara yg sama.. xbest!!
  2. Pandai control AMARAH aku. sbb aku mmg terkenal ngan baran kalau tak kena tptnya. Alhamdulillah Hanif pandai bab tu.. Tau macam mana nak "campakkan air" ketika api tgh bara. :D
  3. Latar belakang family aku amik kira dulu kalau nak pikat aku.. hahah poyo kan.. sbb aku xnak la kang keturunan aku yg akan datang ntah apa apa.. pendek citer setaraf ngan family aku. pendekkan lagi SEDERHANA. kalau kaya sgt kang aku RIMAS. dan terus terang aku xleh yg KURANG dari aku.. sbb nanti aku pun RIMAS. again.. kami SETARAF
  4. Romantik... aaaaaa.. sampai skang pun dia ROMANTIK weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. 
  5. Last but not least...................TAAT pada AGAMA, IBU BAPA.. pendek citer jenis FAMILY MAN ... dan susah senang biar bersama.. xmo aku susah sensorang ko melopong tgk aku susah.. ada gak penyekeh aku bagi.. hahaha setakat ni alhamdulillah.. Suami ku TAAT AGAMA, IBU BAPA dan sgtttttttttttttttttt HORMAT kepada kedua dua orang tuanya dan orang tua ku.. :D    

ok tu saja #THROWBACK untuk "5 CARA MEMENANGI HATI ANDA" 


muahahahha

ok bye


love; 
♥Munirah Abd♥

01 November 2014

1 Gambar Terbaru anda dan 5 fakta tentang diri anda

Assalamualaikum and Hi Guys;


hahahha taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa

yeeeeeeeeee I'm pregnant again for no 2!!!!!!! phewwwwwwwwwwwww

hahaha.. supriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee la sgt kannnn


my due?? 29th Nov 2014.. so today genap 9months!! fuh fuh fuh

unexpected pregnancy actually.. but we accept it as rezeki.. :))

ok 5 FAKTA TENTANG DIRI ANDA ( I will let my husband explain it.. he knows me better.. mls nak describe sendiri kang cam syiok sendiri. hahaha)

as described by en.suami,

1. Seorang yang rajin di dalam pelbagai aspek (ikut mood). Tp paling ketara especially dalam memastikan susun atur brg dlm rumah dlm keadaan kemas. (cuma bila ada hero boy tu dok 'tolong kemas' so kdg2 xtersusun la jugak)

2. Isteri/Mummy penyayang. Nampak je garang scara luaran, tp jauh di dlm hati Munirah's a loving person.

3. Seorang yg pandai bergaya.. 'fashionable woman'.. Kalau nk suh explain pasal gaya tu, kna suruh buat entry pasal wardrobe la plak. But surely, she is an up to date person, baju pregnant pun kena up to date tau.. p/s: baju en.suami 1/4 wardrobe je, the rest is...

4. Penuh keyakinan diri. Walaupun bertubuh kecil comel dan ayu, tp keyakinan diri utk menjayakan ssuatu tu ada. berkat sokongan dan izin en.suami juga, Insyaallah tiada yg tidak dpt dselesaikan. (Caiyok2 for your Master my dear)

5. Negative fact, Munirah mudah terpengaruh. Selalunya en.suami la yg kena jd tukang nasihat or mnarik balik beliau kembali ke realiti. Bnyak sgt mngadap google pn kdg2 jd masalah gk. Klau positif tu en.suami ok lg, tp klau yg negatif, stress gk oooo.. (but don't worry, still under control)

ok bye


 love;
♥Munirah Abd♥

30 October 2014

30 days blog challenge

Assalamualaikum and Hi Guys;

lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanya xupdate blog

hari tu konon nak update bagai.. tp.............................. ish ish ish

ok di sebabkan aku pun dah masuk 3 series. (tua T___________T)

idea idea nak berblogging selalu ntah lari mana.. hahaha

pastu blogwalking kat blog kak moon nampak challenge ni.. even dia xnominate aku tapi cam besttttttttttt jee.. igt dulu tag tag tag masa awal awal blog.. hihi

so aku nak start 1/11/2014 nanti untuk first entry..

akan ada suprise menanti anda... kah kah kah (cam ada org kesah kannnnnnnnnnn :p)

ok tunggu aku aktif berblogging dengan menggunakan idea 30 days blog challenge


p/s: sebenarnya hari tu aku bukak nuffnang. tetiba tgk amount eh aku xberblog pun amount gini kalau aku teruskan lagi berapa la agaknya kan.. dasar mata duitan heh.. minyak naik maaaaaaaaaaaaa T_T


 love;
♥Munirah Abd♥

27 June 2014

Ramadhan Kareem

Assalamualaikum and Hi Guys;

Alhamdulillah dah nak masuk bulan puasa kembali. Bulan yang di nanti-nantikan oleh semua umat Islam. Bulan rebut pahala. :))

This year first time nak puasa dengan baby. Errrrrr.. mudah mudahan baby dapat beri kerjasama sepenuhnya ngan mummy ok..

So guys, Selamat Berpuasa semuaaaaaaaaa


p/s: hegeh hegeh update belog sebab baru renew hosting.. hahaha..  ni pun bukan ada idea mende pun.. belasah je la asal ada update :p

love;  
♥Munirah Abd♥

07 March 2014

Happy 6th Month Darling Baby

Assalamualaikum and Hi Guys;


Alhamdulillah now you are 6 month darling baby..

So far your development process are great. You are doing so well baby.. (clap clap clap)

Meh mak senaraikan your progress sepanjang nak ke 6 bln ni =)


  1. Boleh meniarap 4month but officially 5 month (ujung ujung) Masa 4 month tunjuk sikit sikit je.. but now dah tunjuk hari hari hari hari and hari hari ..... (super excited mother)
  2. Suka masukkan jari dlm mulut. OK this one mak lost track.. Hurmm I think on 3 months dia dah suka masukkan jari dalam mulut. Now.. lagiiiiiiiiiiiii suka.. dengan jari jari mak dan bapaknya pun dia masuk dlm mulut. Lazat mungkin
  3. Kuat berborak. Ok ni memang tak di nafikan la.. Tgk la dtg dari gene siapa.. Munirah Abd Vs Muhammad Hanif Abd Nasir.. hahaha.. His parent banyak mulut kut.. But both of us ada bezanya tentang definisi banyak mulut antara kami.. His father SUPER DUPER PERAMAH.. sometime with strangers pun blh sakan borak.. His mother banyak mulut only with her friends. dgn strangers his mother kaku.. hahahah tapi kalau di tgk dari segi kuat borak Muhammad Hasif ni dia lebih kepada his father.. :D
  4. Tak blh tinggal sorang comfirm nangis especially kalau nampak mak nya dah siap pakai tudung cecantik. Igt org nak tinggalkan dia le tu.. huhu
  5. Dah kenal org.. Dia akan tegur org tu dulu and bila org tu agah dia balik.. kalau dia rasa weird dia akan nangis. hahha (ni mcm his mother sikit)
perkara lain tentang Muhammad Hasif Muhammad Hanif yang biasa..

  1. masih lagi fully breastfeed
  2. masih tido buai di siang hari, pabila malam ngopek ngan mak
  3. kalau dia meragam tatkala his father was not around mak nya selalu mati kutu. hahah..
Apa-apa pun darling baby.. Mummy and Abah doakan awak membesar dengan lebih sihat dan menjadi baby yang sentiasa ceria. 

We love you darling baby. 

p/s : Mummy and abah amik cuti semata mata nak celebrate your 6th month birthday.. hahah



 love;
♥Munirah Abd♥

04 January 2014

Final Exam

Assalamualaikum and Hi Guys;

4/1/2014 Final Exam

Ada 2 paper pada hari yang sama!!!!!! (actually 3 paper. lagi 1 next week)

I is cuak.

Nak nangis. T____________________T

Kenapa perlu 2 paper serentak hari yg sama.


Dah la kerja sambil belajar. (ha merungut!!)


Mcm ada satu bebanan besar dkt badan skang ni. (merungut lagi!! :( )


Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Pagi : CURRENT TREND OF DATABASE TECHNOLOGY
Petaang : COMPUTER ARCHITECTURE & COMPILER

luahan perasaan selepas dah stuck nak study mende lagi ntah. blerghhhh 


 love;
♥Munirah Abd♥