31 December 2009

Tagged - by Kak Ana (Cake)

1) Letakkan 3 pic dlm berlainan mood
(Part ni leceh, nak pi browse pic2 pulak...pinjam pic pelakon boleh tak? sbb diaorg byk mood)


***************
2) Describe in 5 words about yourself
Penakut, Penangis, Penyayang, Pemakan, Pemendam
***************

3) 3 perkara yg buat anda gelisah
Gaji tak masuk (utang bukan tahap keliling pinggang, dah main satu badan terus..hehe)
Bila kerap makan, badan sure mendadak naik
Bila takde elektric...nak2 time tgh bakar kek...time ni kata2 manis berlori2 keluar dr mulut aku
****************

4) huruf yg anda selalu guna
semua abjad kot, cuma q, x dgn z jer jarang kot
*****************

5) 5 perkara yg buat anda happy
Dapat Gaji campur dgn bonus...yippiee
Dapat tempahan kek yg banyak..mmmm masyhuukk
Dapat penghargaan dari orang yg disayangi
Dapat apa yg dihajati la
Dapat buat org happy
****************
6) 5 insan yang anda sayang
Keluarga dan kengkawan...lebih dari 5 dah
****************

7) anda marah bila....
kena marah la..
tak dihormati
tak dihargai
gaji lambat
internet line slow
****************

8) anda nangis bila
kecewa....
tgk citer sedih...
baca citer sedih...
*****************

9) anda memang selamba kalau TAG....



mood:


Munirah Abd's Facebook profile

7 perkara tentang kerja Munirah

salam guys,

saya tak pernah kan bagi entry ala-ala tip 7 perkara,10 perkara or wut eva.. :D
tetapi hari ni saya tergerak hati utk membuat entry mengenai 7 perkara

ye 7 perkara yg ingin saya nyatakan di sini adalah mengenai kerja saya
(poyo je kan takde sapa pun nak tahu Munirah oi pasal kerja ko!!)
enrty ni di buat berdasarkan pengalaman pertama saya dengan dunia pekerjaan

ye tahun ni adalah tahun pertama saya bekerja..
dlm 1 thn ni dah 2x saya bertukar tempat kerja.
tiada beza pun mengenai tpt kerja yg pertama dan kedua..
sama sahaja!! yg beza hanyalah 1st bos cino 2nd bos melayu..
so di situ anda boleh tahu dan dapat agak cara mereka bekerja adalah berbeda!!

ok mari kita mulakan dgn 7 perkara tentang kerja Munirah :D

  1. Skop kerja Munirah adalah dlm bidang bahasa pengaturcaraan yakni lebih kepada bahasa jawa (JAVA)
  2. Bila Munirah start mengadap coding coding dah xpandang org sgt.Putri selalu jadi mangsa keadaan..ngege..maaf putri :D
  3. Akan berasa janggal jika tidak memakai headphone ketika bekerja..kerana yakin mendengar lagu dpt mengurangkan stress ketika menghadap coding coding itu
  4. Tidak suka jika mendapat tugasan tidak memberi arahan yg betul serta tidak di sertakan dgn document yang proper.. PAHAM?? maksudnya di sini..seorang programmer perlukan flow yg betul utk membuat sesuatu program..jika tidak ada document yg proper macam mana nak buat program yg mengikut kehendak user..ada betul??
  5. Tidak berapa kesah nak balik lewat malam sbb masih anak dara kan (kalau dah berlaki jgn harap wei aku nak balik lewat!!)..tapi kalau lewat sgt tu melampau lah beb!! tapi selalu je si Munirah ni cabut balik awal juga :p
  6. Bila bekerja kalau blh nak minum nescafe dulu..rase macam kalau dapat nescafe konon konon mata akan terbeliak melihat coding!!
  7. Facebook!! ye ye selain melihat coding2x otak kita juga perlu kan santai..perlukan rehat dgn bermain game-game di dalam Facebook serta melihat membaca komen komen di dalam status facebook yang sebenarnya di "direct" kan dari status twitter ke facebook. Jadi jgn salah anggap pula igt si Munirah ni takde keje ke asik ber"facebooking" kan..?? :D
ok sudah cukup 7
semacam mahu tambah lagi ..
tapi rase macam dah enuff je :D
so saya rase kebanyakkan programmer macam sama je kan dgn 7 perkara di atas
kita semua adalah sama tiada beza..mungkin beza saya minum nescafe anda minum milo :p
dan juga pasal balik lewat itu..tiada siapa pun yg suka akan balik lewat bukan..
tapi kalau dah kerja tak siap sbb asik main facebook sewaktu kerja kena juga lah balik lewat bukan?? har har har.. padan muka kamu lah Munirah oiii oii.. :D

renung2x kan lah yee
next nak buat 7 perkara apa lak erk??

with ♥ ;

06 November 2009

Phobia 2

Salam;


1st of all thank you Nuffnang for the free tix!!
yeahhh..hahah free tix utk menonton Phobia 2
even this movie not in my list untuk di tonton tapi ok lah kan
as long as FREE!!
how  dapat free tix nie??
sonang je..
reply twitter message Nuffnang by reply them the keyword and the url blog.simple as that kann..
so rajin2x la ye bertwitter kalau nak free tix ni..hehhe
tapi ini pun secara kebetulan je ni..
skang ni aku perasan la kan lebihan ticket dari nuffnang je dia akan suh reply message then letak keyword..pastu dpt tiket free kalau kita cepat reply message twitter tu.hehe ke mmg nuffnang ada peruntukkan utk twitter punya user yang juga berdaftar dekat nuffnang n ada blog.hurmm curious di situ??
takpelah takyah pening2x pk as lon as free
n after this kawan2x jika ada nampak message nuffnang dlm twitter suh reply message bagai semua kan..cepat2x buat..mana tau rezeki ada
dan lepastu rajin2x ye follow up..
jgn jadi macam ada org tu kan...igtkan dia xdpt tapi sebenarnya dapat
ha kan dah rugi dah..hehhehe

anyway about this movie
truely speaking la..memandangkan ini citer xde dlm my list nak tgk
so for me its not sooooo great & not soooo sooo but its OK la
nak review lebih2x boleh x?? tapi ala-ala light la
if perasan poster tu ada 5 gambar berlainan kan
ohh yeah mmg ada 5 cerita yang tiada kaitan antara satu sama yang lain
n permulaan ceritaa yang macam apa-apa
yang macam apa-apa pun selubung ngan shawl tatap selubung
oh yes I am a bit penakut bila tgk citer seram!!
n I need shawl or kain for tutup my face
n oso help me to bite that kain or shawl!!
iyaaa aku kalau takut mmg nak gigit gigit..so before I bite someone
better aku bite kain kannn...hehehe
By the way aku suka the last part..citer yang terakhir
ianya adalah berbentuk kelakar seram.
ngekek ngekek para penonton gelak tgk part citer last tu
termasuk aku ok..part ni dah kurang nak tutup2x muka da..


ok ok enuf review xleh nak kasi banyak2x
nnti jadi spoiler plak..

with ♥ ;

05 November 2009

Rantai Klasik atau Vintage

Salam

Photobucket


Photobucket


sgt vintage kan
sgt cantik kan
oh beli rantai ini tidak sekali package dgn beybear ok


lepas ni nak carik apa lak ek yang berkaitan kamera??
anyone suggestion please

with ♥ ;

04 November 2009

Another kawan mendirikan masjid

Salam;

Photobucket
Hafiz yang dah jadi bapa sudahh
comel kan Damia :D

Photobucket
heheh bersama Damia
waaaaaaa pegang Damia ni agak nervous wei!!
yelah anak kawan kan..

Photobucket
3 anak dara yang sabar menanti teman :p

Photobucket
Nizam yang sengal hahahha

Photobucket
yeahhh kami bersama pengantin. ini adalah majlis perkahwinan Fazrul dan pasangan
Fazrul ni aku kenal since tadika lagi.
haihh Fazrul nampak cam budak budak je kann
hahahha cam xcaya je dia dah kahwin :p

Anyway Selamat Pengantin Baru Fazrul
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat :D


with ♥ ;

03 November 2009

Amalan Hidup Sihat

Salam;

venue:court badminton di Shah Alam

Photobucket
amacam ada gaya tak
:p sekian lama tinggalkan bidang sukan
last bersukan adalah sekolah menengah
tapi kalau main badminton ni paling last..
if i'm not mistaken adalah pada tingkatan 2 or 3
so boleh agak la kan setelah sekian lama xbersukan kan kepancitannya agak terselah
eventhough aku hanya main pukul2x je..
ater xbawak kasut so ada org tu xbenarkan aku main kat court
dah nak last2x baru kasi main itu pun main pukul2x je..sedih kan :(

Photobucket
org itu bersama adik lelaki menjadi pasangan bergu
mereka gilir2x main..main sampai penat :p

Photobucket
dengan champion..
yeahh she's always the champion!!
ini Syira..kenal kan?? my bff zaman sekolah until now
sgt hebat main badminton :D
look at me..eee muka pancit :p

Photobucket
the girls yang ada pada malam itu

Photobucket
n the boys :D


actually ini adalah aktiviti yang biasa di lakukan oleh budak-budak MU club
memandangkan orang itu adalah sangat aktif
jadinya sekali sekala aku join lah sometime
alang2x BFF pun memang nak main n minta temankan
jadi aku pun join..heheh

selalunya aku kurang skit join aktiviti org itu
bukan apa..kadang2x cam bosan sbb xmain kan..
dok melangut gituuuuuuuuu je..huh
tapi kali ni dapat main yeahhhhhhhhhhhhhhhhh

oh rindu nak bersukan lagi..hahaha

with ♥ ;

02 November 2009

This Is It : What Say You?

Salam;




last week Saya ada mention yang akan menonton citer This Is It kan
ceritanya adalah superb!!
seolah2x kita pergi melihat konsert MJ's!!
serius tidak tipu!!
jika anda betul2x meminati MJ's pergi pergi sekarang untuk menonton!!
pasti tidak rugi!! :D
sila baca review Muhammad Hanif tentang documentari tersebut
It is a great review by him..I know Muhammad Hanif..
dia hayati citer itu dan best nahh dia akan bagi review terbaik punya :D

Bawah ni pula saya pinjam dari posted wall Putri for me
Putri adalah big fans MJ's
salah satu sebab tgk MJ's last week is because of her
her birthday is just around the corner
so ini adalah birthday present for her la konon :p

I believe Micheal was rather a magician because he made the world to love him. People around the world loved him no matter if you are Muslim, Christian, Hindu, Jewish or whoever you just love him.He's song haihh sangat evergreen,from 80's but till now masih boleh dengar lagi kan ..never out of trend ... We miss u moonwalker

This is It:Its really going 2 b a hell of a concert.Sadly his gone 2 soon 2 Soon!He was awesome,d musicians were awesome esp d girl with electric guitar(shes 2 cool),the stage & effects arghh 2 much words 2 say.I wish I was 1 of d dancer or props that involved in this concert.He really inspired me esp in love with our planet and whale of course =O.Equal with each other etc..semua jari up ,semua star dlm dunia saya bg


Photobucket

with ♥ ;
Bulan Bintang

29 October 2009

Sekilas Lalu

Salam;

tiada modal untuk update blog
jadinya entry ini ala-ala sekilas lalu atau sekilas pandang je la yer :p

rasa macam blurry je..
hehe :p (mengada ko Munirah)

eh eh..hari ini adalah aktiviti menonton wayang
cerita Michael Jakson This It Is tu
yang banyak sgt kontroversi sampai peminat fanatik MJ mogok!!
haih..xkesah lah nak mogok ke nak apa
as long as tgk sambil bergembira gembira :D
akan pergi menonton bersama angah,kekasih serta teman

pergi ramai-ramai happening n best
jika pergi bersama kekasih..errr romantik??
romantik kah?? hahhaha

ada sesiapa yang akan menonton cerita yang sama pada malam ini di OU?
jom tgk bersama2x dan bergumbira

Photobucket
oh ini adalah aktivit minggu lepas menemani kekasih ke majlis perkahwinan rakan
asik2x dia je temankan kita so kena lah ada give & take :p
tapi kalau bab bola..kamu tgk sendiri ye sayang..
huh,dia rasa lagi aman agaknya kalau aku x tgk bola sama2x dia.. hehehe

Photobucket
cantikkan pelamin..ngegege sukaaaaaaaa
tu bunga yang ala-ala bola tu kan kawan Hanif cakap "tu bola ker?"
ngege boleh la tu dah bentuk pun ala-ala bolat cantik punya kan :p

ada kisah kat majlis ni bila si pengantin perempuan bersalam ngan aku
dan bertanya kepada Hanif "Orang rumah ker"
ok terpinga-pinga sebentar..hahaha xdelah terpinga sgt pun
sbb dah banyak kali kena soalan yang sama
kalau x aku kena..Hanif yang kena "Suami ker?"
hahaha rilekk je!! soon ye soon ..soon bila??
bila bila la punya soon :p


with ♥ ;
Bulan Bintang

27 October 2009

Happy!!!

Salam;

oh happy!!
yes I am happy!!

and I feel sooooooooo good!!

y? y? y?

will reveal it soon

after so long time Cik Mun simpan hajat ni
akhirnya hampir terlaksana
now have to work on it..

phase 1 is done
now working on phase 2.. :D

oooo yeahhhhhhhh
everybody say "I FEEL GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD"

Photobucket
see see see my faceeee happy kannnn!!!

with ♥ ;

26 October 2009

Serius ini adalah kelakar!

Salam;

enough saying..ianya adalah kelakar!!
jadi bergembirala sebentar di saat sibuk bekerja itu
take a minute layan vid kelakar ini..
wakakakka..






with ♥ ;
Bulan Bintang

P1 W1MAX : Sudah Potong Ker?

Salam;

Photobucket

ye seperti yg semua sedia maklum
saya telah berjaya POTONG!!

ye di ulang suara berjaya POTONG!!
so far pencapaian P1 W1MAX boleh di katakan terbaik utk 2 hari pemakaiannya
boleh tgk youtube dgn gembira hati!! ianya laju ok!!
oh tidak di lupakan streaming tv yg juga sangkut2x tidak ada!!
tapi tipula tidak ada langsung kan..setakat stop 10saat tu adalah!!
tapi takdelah sampai nak stop 10jam kan!!!


baiklah dgn ini saya amat berpuas hati dengan pencapaian P1 W1MAX
dan berkemungkinan aktiviti POTONG yg sewajarnya akan di lakukan dlm minggu ini!
bankrup la nak bayo 2 bil!
oh lupa bulan pertama trial no BIL katanya :P

oh jika mahu tanya bagaimana nak subscribe blh blh tanya


jadi kawan2x apa tunggu lagi
saya dah potong! Anda bila lagi??



with ♥ ;
Bulan Bintang

23 October 2009

This is not new layout

Salam;

paham x dgn layout baru ni..
Ni bukan layout baru..
ni layout lama xlama jugak la.. :D

anyway meh nak explain penggunaan layout ni

Photobucket
ini adalah headernya kan..so menu menu ni boleh la nak klik klik.. :D

Photobucket
perasan x ada sidebar ni..ke xperasan..
ye ia adalah agak tersorok sikit ye :D
so u guys kena klik kat sidebar ni

Photobucket
ye ini lah yg ada kat sidebar ni..
actually nak tanya ada function x bila u guys klik sidebar tu??
if xde function habaq mai yee :D

anyway ini adalah layout sementara juga sebenarnya
nak buat layout yg lain..tapi sekarang ni xde masa lagi
plusssssss my internet connection adalah sgt lembab!!

ye lembab!! Berukband "CELCOM!!
itu membuat ku bengang sampai bengang!!
sampai nak meletop ok!!
so esok nak pergi suvery mana-mana service broadband yg ok :D

with ♥ ;

Peminat?

Salam;

Photobucket
ini kumpulan gagak hitam..
nampak garang x??
eh tapi macam ada peminat..
ada peminat kah??

Photobucket
tu diaa yg 3 orang peminat tu
beria ok..sgt sgt beria ok.. hahaha

Photobucket
but kumpulan gagak hitam ni still maintain berjalan dgn lagak macho *Bluweeekk*
peminat tu pulak..haihhh masih beria lagi kahh??

so guys,
cool x bergambar macam ni??


heheh..gambar byk beb..
kalau terperam je xsyiok la
jadinya ambil inisiatif utk di publishkan dlm blog ini
oh ini adalah sesi bergambar semasa post convo hari tu

again!! rugi pada siapa yg tidak hadir ok :p


with ♥ ;
Bulan Bintang

22 October 2009

Sama tapi tidak serupa

Salam;

perasan x lagu kelly clarkson ngan beyonce rentak music dia sama??
oh aku baru perasan semalam ok..hehhe
ater bukan peminat sgt pun.. :p


if u guys xperasan lagi
now sila dgr..n comparekan sama x??

mengapa ini terjadi??
read this BEYONCE AND KELLY CLARKSON SOUND THE SAME


Already Gone by Kelly Clarkson


Halo by Beyonce


with ♥ ;
Bulan Bintang

Kemana Hilangnya Kapak?

Salam;

Photobucket

sila perhatikan aku ada gaya wanita kaya kaya x??
nak nak pula di kelilingi jejaka jejaka suit kan
muahahhaahaaa..ok nnti kan kami di kaca tv anda ok

ye aku dan kawan2x berlakon..hahaha
citernya ialah Kemana Hilangnya Kapak di slot Samarinda tau
arahan...........oh akan di beritahu kemudian gagagga

watak saya ialah Datin yang tak suka akan menantunya
siapa menantu ku hah tu tunggu..
Oh Dato' nya pula..hurmm...dah xde..hahahha cacat

apa macam gaya kami bergambar ada gaya pelakon Samarinda x??

pasti pengarah2x kat luar sana kagum tgk kami bergambar sakan kannn..

ingin kan bergambar spt kami??

oh contact saja kami
chargenya?? bisa di atur donggggggggg :D

p/s:

terima kasih ye smalam punya entry yg mengenai kehidupan tu
terima kasih atas respon anda semua..terima kasih juga atas nasihat semua..
terutama pada umi tercinta yg kol bagi semangat semua..terima kasih semuaaaaaa

sayang semuaaaaaaaa meh *HUGS* mehhh mmmmmmphhhhhhhhhhhhh


entry semalam ku sorok p ke tarikh yg lain..hehhehe




with ♥ ;
Bulan Bintang

21 October 2009

entry penutup syawal yaww!!!

Salam;

venue : Makan2x at LilRed's House

Photobucket
siapakah yg burok lantak makan ni?? haihhh

Photobucket


Photobucket


Photobucket
ok semua adalah anak dara di sini..ooopsieeeeeee
hekkss..kasi can lah sama mak mak dara menjadi anak-anak dara kannnn..lallala
kamu kenal mereka..?? harus kan kenal..

met a few bloggers kat sini ada Kak Red,Kak AyuSolo,Kak AyuTheSun,Kak Della,Kak Rose(pulang awal bonar)

ngegge semua pangkat kakak2x..

teeeeeeeeettttttt(pinjam Kak AyuTheSun punya komen dlm FB )



Photobucket
the host yg mmg busy bobonar..tp makanan yg di hidangkan adalah super delicious!!
Farihahhhhhhhhhhh,i xpuas makan cheese cake youuuuuuuuuuuuu sedap sgt!!

Photobucket
bersama farihah..thank you inviting us!! nnti jumpa lagi..
kita outing amik gambo sama-sama nak!!??

with ♥ ;

20 October 2009

Sekitar Post Convo

Salam

rugi lah wei sapa yg xjoin kami utk post convo ari tu
kenapa rugi??

tgk lah gambar2x kami :p

Photobucket
harus tepek muka aku dulu..hahahha

Photobucket
kami yg hadir..sikit je..sedey tauu..xpe kami puas hahaha

Photobucket
yg tengah tu nak jugak tu..berpoloh2x dia snap pic pada hari kejadian
anyway thank youuuuuuuuu my SIR HANIF

Photobucket
suka gambar putri yg ini..ok yg ini aku snap!! :p

p/s: more picture yg non edit ada kat Facebook n yg some edit ada kat Flickr


with ♥ ;
Bulan Bintang

Cousin's engagement

Salam;

this entry specially dedicated to my umi
she cant attend majlis ni..
anak dia yg sorang ni pun attend kojap yo
sbb pastu nak attend majlis lain lak

oh weekend lepas my schedule penuh youuu
xdelah penuh mana..tp pack gak arr..hahahha

ini adalah majlis tunang my cousin umi's side

Photobucket
Siti and her angah..mereka adalah anak pak ngah :D

pertama kalinya n buat julung kalinya
legacy cucu Mohd Dom mengorak langkah..yeahhhh
nak tunggu kak longnya??

lambat bobonar kann..

hehehe..

Photobucket
ini adalah budaya jawa..kerana mak ngah jawa

Photobucket
family pak ngah

Photobucket
Cik Mun n Siti ..amik berkat konon


with ♥ ;
Bulan Bintang

19 October 2009

Balloon Boy

Salam;

heboh kan pasal ballon boy ni
betul betul xpatut la ayah dia ni..
haihhh..semata mata nak glemers blh plak nak eksplotasikan anak sendiri!!

deyyy apa daaaaaaa

to those yg mcm xberapa nak tahu pasal ballon boy ni..
gini citer nyaa..aku tau bila dgr FLY FM pagi semalam
gini gini..

ayah diorang konon ada buat homemade balloon la konon
yg cam hot balloon kan..tapi dianya balloon cam alien punya kapal je
pastukan kononnya dia marah anak dia pastu anak dia takut la
then g sembunyi la pastu tiba-tiba balloon tu terbang
pastu ayah diorang ckp anak diorang hilang puas carik xjumpa
dan claim yg anak diorang dlm balloon yg tgh terbang tu
sampai press,polis semua g tlg carikkan balloon tu tau..
yelah kan kang apa-apa jadi plak kang jika betul anak dia dlm tu kan

tatapi bila balloon tu dah landed..carik punya carik
idak lah ada anak mereka di dalamnya..
haih guana tu..
then diorang carik carik lagi rupanya anak dia dlm rumah menyorok dlm rumah
hah gitu..di pendekkan citer
kan heboh kan citer ni kan..
pastu g lah interview family ni..
n tanya budak tu la xdgr ke ayah panggil jerit2x semua(hah aku kasi translate)
pastu tau apa budak tu jwb "We did it for the show,"

haaaaaaa!! SHOW apa kejadahnya weiii
kamu sudah bikin satu dunia panik tapi SHOW
pastu another interview ayah dia ckp lain lak..konon kaver balik la..
oohh entah lah xtau lah kan
yang penting benda ni cam heboh gak laaa..







nak tau lagi lanjut korang try google BALLOON BOY..ok??

psst citer ni hot sampai org reka game Balloon Boy Game lagi..
amboiii hebat betul penangan Balloon Boy ni!! :p

with ♥ ;