04 September 2013

Virtual Class

Assalamualaikum and Hi Guys;

Saya dah start maternity holiday.. haha awalkan.. awal seminggu minta cuti. saja nak melepak dalam erti kata lain rehatkan diri sebelum menempuh the BIG DAY!! Anak sulung wei.. mana tau sakit camna. so I need my parent as well untuk temankan selain husband. :D

Well, cuti cuti pun I still need to attend virtual class ( cam lebih kurang berkursus tapi dlm bentuk virtual {alam maya}) . Virtual course ni lebih kepada Java Programming. Oh you know how much I love Java kan.. and this course anjuran Oracle Academy!! Mana nak dpt wei as FREE!!! kat luar kena bayar!! So alhamdulillah dapat FREE.. so lantak la pantang sekali pun gagah kan lah diri ikut virtual course ni. Lagipun waktu kursus ikut suka la nak blaja bila. As long as quiz ,test and attend chat session kena buat. :D 

Apa yang akan dapat untuk course ni??

Firstly dpt blaja software baru weiiiiiiiiiiiiiiiii..




Ni mmg first time I heard about this software. ok mmg penghak gak la. sbb konon SUKA JAVA tapi kewujudan software ni tak tahu. T_____________T xpe asal lambat biar CEMERLANG. at least skang dah tau.. :)) So mengikut kefahaman Alice 3 ni lebih kepada nak buat animation. N mengikut apa yg dah saya review notes Alice ni mcm lebih kurang nak buat game THE SIMS... Wow.. dah la mmg minat sungguh main game THE SIMS.. *wink wink wink

Software kedua yang akan blaja dlm course ni adalah...........



Yang ni plak dia cam animation gak tapi lebih kpd 2D la.. Alice tadi tu 3D.. so mcm cool juga la dpt blaja ni nanti.. Ni pun blh buat game gak ni.. TRIPLE SYIOKKKKKKK :D

Last but not least blaja guna......



ni bukan Eclipse twilight saga tu eh.. Itu lain. Itu vampire.. Ni software :p For Eclipse insyaALLAH xde masalah sgt nak blaja kut since pernah paka masa zaman blaja ngan kerja kat private company dulu. insyaALLAH kalau tak beku lagi otak ni pasti blh buat or cepat tangkap sikit kut. Compare than 2 software kat atas tu mmg first time blaja n guna .. 


So really hope this course dapat brush up my skills in Java. Since ngajar kat poli untuk semester ni hanya assist lab session for 2 hours je. Sem lepas dapat gak control whole class. hehe xpe xpe.. xyah tamak.. 

Actually my target nak jadi pensyarah konon pakar xpakar dlm Database. Kalau ada rezeki nak gak pakar xpakar dalam Java. (angan angan harus tinggi!!) So far database n java mmg setakat ni yang minat. Subject lain.. hurmmmmmmm hurmmmmmmmm.. oh ada lagi satu yang baru nak minat MOBILE DEVELOPMENT.. ni subject baru.. nak kena blaja ngan sifoo untuk master xmaster thid subject..

Btw this virtual class will take for 12 weeks utk di habiskan..


Doakan saya berjaya tempuh virtual class dgn jayanya di samping berpantang sepantang pantangnya :D



 love;
♥Munirah Abd♥

No comments:

Post a Comment

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*