27 January 2009

Post with your own signature

Ada blogger pernah tanyakan aku macam mana nak buat signature post..
So, I bet ramai je yg kat luar sana nak tahu juga kan??
Ok..actually its related dgn entry yg ini sebenarnya..
cuma this kind of signature easy sikit lah..

First of all, apa yg anda perlu lakukan adalah dgn visit website ni >>here<< Photobucket atau ImageShack
(or ikut la apa online media hosting yg anda gunakan..)

Photobucket
cth my signature..agak huduh

Sudah selesai semua tu..
Mari kita mulakan proses meletakkan signature pada post anda.
  1. Login blog anda
  2. Setting
  3. Formatting
  4. Post Template
  5. Save Setting

<br><br><p><image class="center"
alt="post signature" src="http://i215.photobucket.com/albums/
cc133/muniiera/tutorial%20pic/banner.jpg" /></p>

tulisan yg bold tu hendaklah di tukarkan kepada url image anda

*dah byk entry aku tulis pasal URL kan..
URL = Uniform Resource Locatar atau lebih 'mesra' di kenali sbg web address (alamat web)


Selamat Mencuba

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

4 comments:

  1. apai..cam ner nak letak date n time posting erk?
    tolong help
    hehehehe
    :)

    ReplyDelete
  2. eeeeee huduhnye...akakakakaka......takla.gurau je

    ReplyDelete
  3. wah menarik..aku dh buat d..hehehe thanks!!!

    ReplyDelete
  4. agus: cuba refer pada latest tuts

    faz: eleh cam ko nya cantik :P

    witty: ehhehe aku dha nengok..cantek!!

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*