22 January 2009

Menu Tab For Blogspot

teringin utk membuat menu tab yg mudah dan menarik seperti ini :-

Photobucket

hehhe ada caranya..tersgt simple dan senang..

sila ke page List-o-Matic

Photobucket
pada step 1
Link Text: Text utk paparkan
Address/URL: Url Text utk ke page yg di ingini
Title: cth mcm kalau org mouse over kat menu tu nnti ada simple description la..

*yg bold merah tu utk tambah lagi menu
seterusnya click pada I'm done.Show me the styles
Photobucket
step 2 pula anda di minta pilih design yg di nigini utk menu tab
kemuadia klik pada Show me the Markup

Photobucket
final stage..hehhehehe..akan generate 2 code iaitu The CSS and The HTML
1. The CSS
  • Login blog anda
  • Layout
  • Edit HTML
  • Find word ]]></b:skin> (ctrl+f)
  • Copy and Paste kan Coding The CSS sebelum ]]></b:skin>
  • Save Changes (jgn view lagi ye...belum complete lagi ni)
2. The HTML
  • Login blog anda
  • Layout
  • Page Element
  • Add Gadget
  • Pilih HTML/Javascript
  • Save Templates
  • View Blog
Selamat Mencuba teman2x

reference : Isnaini
mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

3 comments:

  1. tak apa..mun kongsi ilmu..ibadah tu... keep a good work sis..:)

    ReplyDelete
  2. faz: la rajin salah xrajin salah...haihh

    lemangcute: betul tu kak..heheh thanksss :)

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*