19 January 2009

Revert to Classic Template

buat pengetahuan newbie sekalian..
(hikss..bukan utk newbie je..utk sesiapa sahaja...)
selain kita edit2x template guna modern template kan..
Blogspot juga menawarkan classic template..
hah classic template ni aku suka bangat dulu..
sbb bila guna classic template ni lah segala ilmu coding digunakan!!
ye lah kalau modern template paling2x koman nak adjust layout p je kat page element kan.
kat classic template nan ado ye..semua kena edit sendiri..
so bagi yg suka mencabar diri sendiri..

try2x lah classic template..
cth2x classic tempate boleh di dapatkan di sini >>click here<<

sblm tu meh tgk tuts ni dulu...
Photobucket
1. click pada Layout
2. click pada Edit HTML
3. kemudian click pada Revert to Classic Templates

Photobucket
4. akan keluar tetingkap ini.dan click sahaja OK

Photobucket
5.selepas copy & paste layout code yg anda suka click pada Save Template Changes
6.macam biasa View Blog

Photobucket
ini lah hasil Classic Template aku..
dulu aku pakai ni..sapa readers lama blog aku ni..
mesti kenal layout ni..
kalau nak tgk cth real classic template ni boleh ke website my adik

jadi kepada yg suka mencabar diri sendiri..
nak tgk hebat ke xdlm main2x ngan coding ni..
boleh lah ye..cuba2x utk ke classic template
kelemahan classic ni..agak limited skit nak letak widget2x yg best2x..
mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

3 comments:

  1. dulu aku pakai clasic,tp susah la.. letih nak tgk kod..=p

    ReplyDelete
  2. first time akak jumpa mun..inila rupe blognya..jatuh hati akak dgn 'kebersihan' dan ketersusunaturnya blog mun dulu..simple n menarik..eh..skrg pun tantek jgk..

    ReplyDelete
  3. Nemo:hehehe mmg agak letih dan mencabar skit

    DeLLa:hehe putih itu bersih..

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*