09 January 2009

Resipi Marble Chocalate Cheese Cake

Photobucket
igt akan cake ini??? hehehhe
hah hari tu aku ada jaja pasal cake marble cheese kan..
kali ni aku bagi resipi lak..
ok2x sila salin...:drink1:

Bahan-bahan ( 7" loyang bulat )

* *** Bahan A ***
* 180 gram mentega
* 20 gram serbuk koko, diayak
* 120 gram tepung naik sendiri, diayak
* 1 sudu teh baking powder, diayak
* 170 gram gula kaster
* 3 biji telur (kita guna saiz B)

* *** Bahan B ***
* 250 gram krim keju
* 60 gram gula kaster
* 1 sudu teh esen vanilla
* 1 biji telur

Cara-cara

1. Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata.
2. Di sebuah bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan B hingga kembang.
3. Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang berukuran 7" dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang.
4. Tuangkan baki adunan A.
5. Bakar di oven 160 deg C - selama 60 mins atau dikukus selama 1jam atau sehingga masak.Setelah masak tunggu hingga betul betul sejuk sebelum dipotong dan hidang.
6. *** kita bakar 50minit pun dah cukup
7. *** kalau koko powder tu kaler gelap lagi cantik kek nih :)



ni aku copy bulat2x dari http://www.myresipi.com/
umi amik resipi dari link ni la!!
bagus link myresipi ni..byk resipi!!!
kalau nak resipi2x lain sila2x ke http://www.myresipi.com/


mood::mRambut:
Munirah Abd's Facebook profile