09 January 2009

Resipi Marble Chocalate Cheese Cake

Photobucket
igt akan cake ini??? hehehhe
hah hari tu aku ada jaja pasal cake marble cheese kan..
kali ni aku bagi resipi lak..
ok2x sila salin...:drink1:

Bahan-bahan ( 7" loyang bulat )

* *** Bahan A ***
* 180 gram mentega
* 20 gram serbuk koko, diayak
* 120 gram tepung naik sendiri, diayak
* 1 sudu teh baking powder, diayak
* 170 gram gula kaster
* 3 biji telur (kita guna saiz B)

* *** Bahan B ***
* 250 gram krim keju
* 60 gram gula kaster
* 1 sudu teh esen vanilla
* 1 biji telur

Cara-cara

1. Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata.
2. Di sebuah bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan B hingga kembang.
3. Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang berukuran 7" dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang.
4. Tuangkan baki adunan A.
5. Bakar di oven 160 deg C - selama 60 mins atau dikukus selama 1jam atau sehingga masak.Setelah masak tunggu hingga betul betul sejuk sebelum dipotong dan hidang.
6. *** kita bakar 50minit pun dah cukup
7. *** kalau koko powder tu kaler gelap lagi cantik kek nih :)



ni aku copy bulat2x dari http://www.myresipi.com/
umi amik resipi dari link ni la!!
bagus link myresipi ni..byk resipi!!!
kalau nak resipi2x lain sila2x ke http://www.myresipi.com/


mood::mRambut:
Munirah Abd's Facebook profile

6 comments:

  1. Hanif:la xlah...segala cake yg umi cuba buat semuanya umi surf kat internet je...hehhehe

    ReplyDelete
  2. sbnrnye tolong makan yang org buatkan lagik beshkan yang... hehehe...

    ReplyDelete
  3. dia nak kata resepi dia la tu,ekekeke

    ReplyDelete
  4. NAKKKKKKKKKKK PLSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    ReplyDelete
  5. bley tak takmo buat tp nak mkn kamu buat...:)

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*