23 September 2009

Syawal 2009

Salam,


4 Syawal kita hari ni..
so bagaimana dgn raya anda??
ada meriah?? ada best?? ada gembira??

Aku???
personally this hari raya like kelam kabut sikit
hehehe..bukan apa aku dah lah balik Banting jumaat malam
so mestilah dah kecapitan kan..hari sabtu dah sibuk sibuk
pagi sabtu je aku g servis "ATAN" with ayah.
then balik tlg umi prepared all the dishes for hari raya
sambil sambil tu pasang langsir bagai..pasang kat tingkat bawah..
tingkat atas mmg xsempat nak pasang sbb dah penat like penat yg gemalai!!
siyes mmg penat sesgt..so langsir atas decide pasang after balik dari kampung..

oh pasal 1st raya..our raya tahun ni like i said sgt kelam kabut..
pagi raya after sembahyang pack2x barang terus berdesup g klang
sampai nak salam-salam for pagi raya pun lupa tau!!
nasib baik ayah igtkan!!
see..betapa kelam kabutnya sampai lupa yg wajib tu O_o

berdesup ke klang utk menziarahi opah yg telah di post ke klang terlebih dahulu
ye lah kami semua mahu balik ke n9..
jadinya hantar opah ke klang pula utk di jaga
di klang opah tinggal di rumah maktih yg cantik..(hehe rumah baru la :D)

after makan makan senak senak perut..buang buang apa yg patut
kami mulakan perjalanan ke n9
wow!! its my 1st time drive utk perjalanan yg jauh!! wooohoo
pengalaman pengalaman yg sgt sgt berharga dan penat =_=

sampai sampai rumah wan di n9 adalah agak ptg
tetapi ayah ajak juga beraya ke rumah wan tih(late atuk punya kakak)
& ke rumah bik??(lupa la nama bik tu apa.. :p)
kemudian balik lah dah maghrib dah..esok sambung raya :p

2nd syawal pula adalah masa utk gathering family ayah
ye ini adalah tradisi utk family ayah..
gathering bukan sebarang gathering
tapi gathering yg ala-ala membuat ucapan
then berucap lah bagi update family masing2x..ha gituuu

personally aku cam bosan dgn gathering2x ni..
but wut to do..its tradition from my late atuk aji..
so nak xnak have to follow it..
tp ada juga positive side yg bagus dgn gathering ni :p
likeeeeeeee?? (biar sahaja ku yg tahu hahahha :D poyoss)
aku bosan because they always talk the same thing =_=
tp xpe after the gathering its time to maaf maafan!!
ok this part aku mmg suka yg xsukanya kalau part dah bergenang tu T_T
rosak make up I yoooouuuuu :P

eh eh this year even though aku kan dah keje..
but I still received duit raya yawwwwwww!!!
n this year its my 1st year giving my lil cuzies duir raya!! ngegegge
rase macam best je bila kita memberi kan..
walaupun xbyk ianya sgt berharga buat diri aku bila dapat memberi sikit

xpe next year doakan rezeki lebih so blh dpt lebih skit.. :p

ok ok  rase cukuplah setakat itu sahaja updatenya
ini adalah kerana macam dah panjang sgt cerita ni..haha
(sebenarnya dah malas nak citer =o=)

tp yg pasti u guys boleh tangkap kan citer aku ni
iaitu Hari Raya ku yg "kelam kabut" but still enjoy n fun :D

oh one more thing..
dis hari raya xbyk gambar
ok itu adalah sedih ok..
ayah's family macam xsuka bergambar sgt
diorang suka sikit2x je
different like umi's family yg suka bangat bergambar..

oh aku rindu hari raya tahun lepas yg BEST!!!
sbbnya byk gambar..hahhaha :D

Photobucket
ok ini adalah 1 gambar sahaja yg di letak..


gambar lain lain adalah di dalam facebook


maaf entry penuh celoteh sbb kat kampung xdpt nak update..ater line sgt slow gilos..nak bukak page makan masa sampai connection pun terminate jadinya kesimpulannya takyah update peram kan ajer cerintanya hehehhe :D

with ♥ ;
Bulan Bintang

2 comments:

  1. hanif & mun, selamat hari raya, maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  2. CHECK IT OUT!! http://nicephonenumbers.blogspot.com/ SPREAD IT AROUND!! TELL UR FMLY AND FRENS!! BOOKMARK THIS LINK!! LINK MY BLOG PLEASEE

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*