15 September 2009

Raya vs Konvo

Salam;

yeahhh Raya is just around the corner..wooohooo..
kita raya raya.. :p

then 2 weeks after raya aku ada konvo plak..
waahhhhhh double wooohoooo!! :D :D
tunggu lama gilos utk konvo ni..hampir setahun..perghhh..

kalau kat obersea kejap je kan..habis blaja je terus konvo siap-siap..
tp kat Malaysia ni..mmm ntahlah susah nak ckp..
xpe la at least konvo kan...

oh xsabarnya nak sarung robe..
28hb ni g amik gambar alumni..n amik robe sekali..
waaaaaaaaa siyes xsabar xsabar!!!


then 2hb plak ada raptai bagai..
3hb rilek rilek sat p amik family photo maybe..
4hb wahhhhhh ini adalah tarikh keramat ni..
tarikh di mana utk control cun,control jalan,gembira sampai nangis,bergambar sakan dgn kawan-kawan yg pastinya!! arghhhh tidak sabar ok!!! xtau nak gambarkan xsabar tu macam mana..excited konvo tu mmg melebih la dari raya ni..!! persiapan nak konvo lagi melebih-lebih dari raya..

ok di bawah adalah checklist utk konvo yg dah settle dan belum settle

  1. baju konvo - checked (tp rase cam nak carik lain..yg ada skang ni cam over ko nyah!!)
  2. kasut konvo - checked
  3. tudung konvo - checked (kalau tukar baju harus pastikan sama warna..hahah sbb xmo membazir beli lain ;p)
  4. money order - unchecked
  5. gambar alumni - unchecked
  6. amik robe - unchecked
  7. hotel - checked (ok ni mahu minta ayah sponsor :p)
  8. booked family photo session - unchecked (akan di buat dlm kadar segera!! yg ni minta umi sponsor la pulak ;D)
  9. pakaian dalam konvo - checked :p
  10. kajian graduan - checked *updated kajian graduan boleh buat di sini pada seiapa yg belum buat http://graduat.mohe.gov.my/kpgv4/index.jsp pastu nnti terus pegi kat log in atau log masuk tu yg ada button merah k.. :D

lagi apa eh..sila sila update jika ada yg tertinggal lagi.. :D
see..excited kan nak konvo..persiapan raya plak?? kasut raya xbeli pun lagi :(

aku gerenti abis la pastinya semua warga UTeM yg nak konvo tahun ni akan merasai apa yg aku rasa..lebih lebih lagi batch pertama nak rasmi dewan baru kat kampus tetap tu..wahhhhhhh double triple wooohoooo...ahh berganda ganda lah wooohhooo!!! :D (sampai rasa nak terloncat loncat sampai kena kat syiling.. ;p)

oleh itu dengan rasa tidak sabarnya aku buat counting days..hahaha :D








ps;adik adik ku yg di sayangi..pastikan mempunyai wang yg mencukupi utk membeli bunga kepada kakak mu ini pada hari bahgia kakakmu nnti ye..share-share kalau blh xmahu ;p (hahah demand..ye demand harus pasti :D) pastikan bunga itu adalah fresh ;D

pss;hahha excited konvo ni cam excited nak kahwin je kan??

with ♥ ;
Bulan Bintang