03 September 2009

Jejak Kasih Rakan #SPM2001

Salam

entry ni patutnya dah lamaaaaaaaaaa aku dah etak..
tapikan aku ni kan ala-ala cam tua je kan(padahal I muda ok!!)
so agak kelupaan aku nak update citer ni..

amaran:citer ini adalah berlaku sebelum bulan puasa.HARAP MAKLUM

baiklah begini adalah satu masa dahulu(haha cam cite teladan kanak2x pula intronya)aku ada dpt sms sorang kawan aku ni iaitu Ikien..lebih kurang sms dia berbunyi

Ikien:"Munie you know wut?? I try message to Hidayah's old num,and she replied it??"
Cik Mun:"OMG are you serius!! ok ok fwd her num!!"


hah lebih kurng cenggitulah sms kami..
pastu dapat num Hidayah semua kitorang keep on sms'ing(haha pandai2x aku je eja camni!!)n dapat pulak tau Cik Hidayah ni rupanya keje berhampiran ngan tpt keje aku..apa agi kami pun set lunch date utk keesokkan harinya..hah ko xmenyempatkan..esok gak jumpa!! hahah

and finally kami jumpa yeahhh..

Photobucket
ini lah dia Hidayah kawan aku..

sedikit cerita bagaimana kenal dgn Hidayah ini.
ok begini dulu masa lepas SPM.. adalah sgt tidak tahu hendak buat apa dkt rumah..jadinya online sesado..duli online seksa kooooooooo..!! pakai dial up!!
tet tet tet kan bunyiknya kann..pastu kan..dah lah dial up..kalau nak online tetengah malam mesti la ,eh bukan mestila lagi COMFIRM ibu bapa yg sedang enak di buai mimpi akan terjaga akibat bunyi yg sgt bising itu tet tet tettttt titititit..

hah something like that lah bunyiknya..ala dial up..cam bunyik korang telefon org..cenggitu lah bunyiknya..so apa yg aku buat utk mengatasi masalah bunyi tersebut?? aku slowkan volume telefon dan juga telangkopkan bantal kat telefon(ala tutup telefon ngan bantal la!!)

hahhhh ko gila kan semangat nak online tetengah malam semua..n online pun buat apa?? apa agi chat room mIRC32..dulu femes wei mIRC32 ni..

format pc je tanya.."eh itu software mIRC32 jgn lupa tau masukkan sekali!!!"

hahaha semangat irc dulu!!! dan di mIRC32 kat webnet ke dalnet agak lupa lah di sini...adalah satu chat room utk budak budak lepasan SPM 2001 ni chat...
iaitu #SPM2001
pengasas nya ialah AhTuck(amik ko dgn pengasas aku igt sekali!!)
happening beb dlm chat room ni..seronok gilosss!! ater semua dlm tu sebaya

borak borak pun ikut otak memasing lah..semua stock burung hantu lah time lepas spm tu..dan di dalam chat room itu kami ibarat adik beradik..sgt close!!! sampai pagi tau kami chat..lepas tu siang kami tido.. burung hantu betul!!! dan di sini lah aku jumpa dan kenal Ikien,Hidayah,Jiyna,Bell,Ariff,Amar,Hakeem,Aina,Khairiz,Luq (ni stock2x kawan rapat la dulu ni!!) ada gang2x tau dlm ni..gang pompuan lawan gang laki..hahahha..kelakor kelakor..oh rindunyaaaaaa aku zaman dolu dolu!!!

then after dpt result sorang sorang kawan2x dlm chat room gi belajo..ada yg belajo jauh jauh..ada yg belajo dlm Malaysia(termasuk aku!!)tapi kami masih lagi lah berhubung..ye sedaya upaya kami xmo la lost lost contact ni..even though xpernah jumpa bertentang mata semua kan..wahhh gitu bertentang mata katanya :p

cuma dgn si Hidayah ni lah ntah camna terlost..tapikan masa zaman kami chatting2x dulu si Hidayah ni duk UK g bercuti lepas SPM katanya duk ngan abg dia yg belajar kat sana..dan lagi sorang chatter si Luq juga duk sana sbb family ada kat sana..
so masing masing lepas SPM lepas UK arr..walaupun jarak masa tu berbeza mereka tetap layann join chatroom..
tapi tu la alhamdulillah dapat juga berjumpa akhirnya apabila lost selama beberapa tahun!!!Hidaya said she oso trying to find me by call Hanif's number then bila Hanif reply msg ckp that number is not using by me anymore terus dah dia xnak msg....kalau jodoh berkawan kami kuat tu xkan kemana kan..pasti akan berjumpa juga akhirnya...yeahhhhhh...tapi tu lah rugi jumpa selepas adanya gathering..kalau x mesti lagi happening..igt lagi kan ttg citer gathering #spm2001 tu..ye itu lah kali pertama kami semua jumpa bertentang mata..(kecuali amar la pernah jumpa..)ikien pun pernah jumpa..ater kami satu U..tapi ikien my senior la masa tu..sbb dia masuk dulu..aku masuk lambat :p


hah begitulah ceritanya kami berkenalan semua..Happy happy je kan..
skang masing masing dah berkerjaya sendiri..ada dah jadi Doktor,Akauntan,Engineer,Lecturer..wui dahsyat2x masing2x..dulu hingusan je dlm chatroom tu xtau arah tuju..ahahha..


oh  betul betul rindu zaman dulu ni!!!!!

aku kenal dgn Hanif pun dlm chatroom..sebelum kawan kenalkan kat alam realiti!! Jadi boleh lah di katakan yg kami ni dulunya adalah pasangan cyberlove..tp dulu xde cintan cintan...kawan kawan..ko aku je ckp..no heart feeling langsung la katanya..tapi skanggg..!! hahaha..tu nnti2x lah ye citer cinta aku dgn Hanif ..dkt2x kahwin ke apa kan..baru citer..hah baru ekslusif katanya!!! ngegegge


with ♥ ;