15 September 2009

Perempuan juga insan biasa

Salam;

Baca entry ini sampai habis..kemudian baru nilaikan.. :D

Perempuan atau wanita atau gadis merupakan seorang insan yg biasa..
kami juga tidak sempurna..
nampak di luar begitu sempurna sifatnya..
tetapi kadang kala xlari dari kesilapan yg tak sepatutnya berlaku

Perempuan selalu bertindak tanpa berfikir..
menyerang tanpa usul periksa jika merasa tidak begitu puas hati dgn perkara itu..
Namun ada juga lelaki yg bertindak tanpa berfikir bukan!! :p (tajuk utama sekarang adalah PEREMPUAN..fokus pada PEREMPUAN.. :D)

Sifat Baran?? Salah satu sifat yg begitu command dlm diri kita yg bergelar insan biasa..bukan sahaja perempuan malah lelaki juga mempunya sifat baran..BOHONG jika anda lelaki tidak ada sifat baran!! :p (again..jgn menyimpang jauh ini adalah berkaitan PEREMPUAN!!)

Bertindak tanpa berfikir kemudian menyerang dgn sikap yg baran sampai menyebabkan seseorang terluka...Ya!! aku akui akan bersikap begini bila hormon badan ingin bertukar ke RED FLAG!! itu lah PEREMPUAN..

setiap kali RED FLAG menjelma ada sahaja yg tidak kena..
mengapa begitu?? sememangnya kami perempuan tidak inginkan benda ini berlaku..
tetapi sudah menjadi lumrah alam katanya jika RED FLAG kepada kaum adam AWAS la kamu semua kaum adam berjaga-jaga jika berinteraksi dgn kaum hawa yg sedang RED FLAG!!

tetapi tidak semua perempuan jika kedatangan RED FLAG akan bersikap sedemikian..ada juga yg lain caranya..cthnya KUAT MAKAN,SAKIT PERUT SAMPAI SEJUK SEJUK BADAN,LEMAH BADAN etc (xigt la apa lagi..) namun yg pasti kebanyakkan perempuan akan bersikap begitu negatif jika di datangi RED FLAG..

ada sahaja yg tidak kena..ini xkena ..itu xkena..
pantang di tegur,melenting la pastinya..
pantang xpuas hati,melenting la pastinya..

apa-apa pun jgn risau..ianya hanya berlaku pada peringkat awal kedatangan RED FLAG..tapi xsilap ada juga yg berlaku pada peringkat akhir RED FLAG atau di tengah-tengah..ikut hormon rasanya..:D

kalau tanya aku..selalunya adalah pada peringkat awal RED FLAG..jgn lah ada silap sikit pun..jgn lah kasi isu yg boleh buat kepala ini bengang!! jgn ada mistake walaupun mistake itu kecik!! siap la..!!! dah tak fikir siapa anda di sisi aku..pasti rajuk akan berlaku..pasti kata-kata yg membolehkan seseorang kecik hati akan tersembur keluar TANPA NIAT..ye TANPA NIAT tau..then bila dah tersedar akan rase sesal dlm diri..dan akan menangis di dalam hati tidak pun dalam toilet ;p sbb kesal atas tindakan bodoh itu..(selalunya akan tersedar dgn kadar yg cepat)

bak kata org tua terlajak perahu blh di undur..terlajak kata?? lu pikir lah sendiri(pinjam tagline sat ye Nabil :p)

tapi mesti ada org tertanya2x kan..kala dha tau macam tu..xnak berubah ker?? haihh bukannya lah xnak berubah semua..masalahnya ia dtg secara tak sengaja..ianya bagaikan hint nak dtg RED FLAG tu..ntahlah susah nak ckp..hanya org yg mengalaminya akan paham perasaan ini.. ;p

jadi ingatlah Perempuan juga adalah insan biasa yg tak pernah lari dari kesilapan
yg pasti kita semua la sng..lelaki dan perempuan xpernah lari dari kesilapan

yg pernah terkena kata-kata pedas dari aku..sempena bulan baik ni..aku nak minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki..mulut ku ini kadang kadang pedas..tapi hati ku baik :p..dan mulut ku pedas hanya pada RED FLAG itu sahaja..hari lain xde pun..hari lain aku menjadi diri sendiri yg ceria ....hoooyeahhh

motif entry: berkongsi info pada si teruna yg single mingle ..nnti tiba-tiba ada aweks terkejut tgk aweks cam singa bila masa-masa tertentu :p


 Kekasih hati dah paham dgn aku..jadinya jika dah nak dkt2x tu kebiasaanya beliau akan sediakan payung dahulu..hahah..takut kena tempias :D kadang2x terkena gak dia tu..hahha..eh eh..tapi I majuk ngan U kejap je kan? I marah2x U pun kejap je kan? :p

pss; Maaf ayat macam berterabur sikit..konon konon nak tulis ala-ala paka motivasi tapi macam xmenjadi je..hikss...takpe blh cuba lagi ..BERUSAHA!!

with ♥ ;
Bulan Bintang

5 comments:

  1. bro dah terlebih faham dah.... kekdang tue layan je la emo dorg tue... coz dah terfaham sgt kan he..23x

    nk wat cam mne.. kalau yg nie xleh nk tempuh cam mne nk khwin..khwin dah la dgn perempuan kan..xkan dgn laki... klu ade rezeki...dpt pulak anak perempuan...

    so laki mmg kne fahami....

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  2. Framestone:kesimpulannya bersabarlah..heheh :D

    ReplyDelete
  3. hehehe.. bab red flag n tempias ni i mmg dah slalu kna.. but rilex2 sudah..
    so nasihat kpd kaum lelaki plak (i pn nk jd pakar motivasi), masa awal2 kna tempias tu abaikan je kata2 si dia tu even kita salah or xsalah.. then nnt dia dah cool down bru la settle scara baik..
    DILARANG sama skali utk mengamuk bersama si dia yg tgh red flag, mmg sah xsettle prob tu.. mkin teruk la prob tu.. bak kata pepatah, "api yg marak jgn disiram dgn minyak petrol".. (ntah apa pnya ppatah la tu)
    tp sdiri mau igt la.. api nk pdm dgn air tau..

    ReplyDelete
  4. ade pensyarah kat kolej dl sika tiow bila dtg red flag..huhu..siapa yg kena dipanggil 'cakuetiow'..huhu..
    yup btl sediakan umbrella sblm rain...;)

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*