02 September 2009

Lagu Puasa vs Lagu Raya

Salam

Hari ni nan ado cerita berbuka semua..hikss..

sbb semalam aku pulang agak lewat..xmasak..
tp angah yg berada di rumah awal hanya memasak ayam goreng
jadinya semalam aku berbuka hanya nasi putih,ayam goreng bbq(pernah di blog kan),sos black pepper..itu sahaja..ringkas dan sedap!!(padahal lepas buka kebulur lapa.. :()
sahur pula angah telah membeli tomyam pedas!!!
bagus..kenyang sikit!! :D

tp pagi pagi lagi sblm ke tpt kerja....aku telah 'membuang hajat besar'
agak cair juga(hahhaha kotor eh.. jijik eh.. :p)
sampai sekarang terasa sakit keperutan melanda..haihhh pakcik ni bubuh apa ni???
(tp xde ulang alik toilet lagi setakat ini :p)

ok ok maaf kotor skit.. nak share sahaja..nak luah sahaja..boleh kan??

ok ok abaikan kesakitan melanda.. :D

sebenarnya entry ini utk share dgn anda mengenai sesuatu yg bermain di fikiran aku skang ni??

mengapakah pasar raya2x sekarang bukan main sibuk bebenor nak pasang lagu raya!!
malah pada 1 Ramadhan lagi pasar raya2x yg terdapat di Malaysia dah mainkan pun lagu raya!

Ye aku tahu sbb nak bangkit semangat raya..
tapi bukankah kita perlu tempuh Ramadhan ini dahulu..
sudahlah amalan xseberapa tapi dok nak sibuk sibuk pasang lagu raya bagai..

Mengapakah?? Tunggu lah agak agak dah 20 Ramadhan kan..time tu lagi org sibuk nak buat persiapan raya..hah time tu nak pasang pasang lah!! skang ni pasang dulu lah lagu lagu yg berbentuk ke arah nak sambut Ramadhan kan..kita kan dlm bulan Ramadhan..bukannya takde..ada!! haihhh..

carta lagu lagu yg berbentuk bulan Ramadhan

  1. Harapan Ramadhan - Raihan feat. Man Bai
  2. Mulianya Ramadhan - Rem
  3. Rahmat Ramadhan - Hijjaz
  4. Kemuliaan Ramadhan - UNIC & In-Team
  5. Lailatul Qadar - Raihan 

ok 5 lagu yg berbentuk Ramadhan..yg ni aku rase dah habis hit lah ni..kalau ada yg lain senaraikan..

oleh itu mengapa?? tidak ada ke pihak pihak yg bertanggungjawab yg boleh tegur akan hal ini?? jika satu ketika ddahulu pihak stesen radio yg di tegur..kali ni cuba cuba lah tegur pihak pihak pasar raya2x di Malaysia ni..terutama tu ha kedai kedai jual kain..amboiii kemain hebat pasang lagu raya..sampai ke tgh malam ko!!

jadi fikir fikir kan lah??


baiklah entry ini di akhiri dgn lagu ini..
di harap berhibur dan ambil tauladan




with ♥ ;