31 October 2008

Apakah??

mood meng'edit' gambo dah dtg dah..
hahaha..tp ntah lah teknik apa aku pun xtau..@garu
ikut suka aku je nak edit pic nie..
korunk rase aku sedang cuba buat teknik apakah ini??
kalau tanya aku..aku ckp teknik cincai boncai..
asal cantek kat mata aku..dah ok lah tu..hiksss..:rockon!:

before edit
after edit

location:komuter pel.klang
waktu:7.00 pm

mood::mBerangan:

Munirah Abd's Facebook profile

30 October 2008

the cute closet

lama dah nak post pasal the cute closet nie..
la ni baru aku teringat dan berkesempatan..hikss
so guys yg suka online shopping tu..
singgah la ke the cute closet..
sememangnya brg2x dia tersgt lah cute2x
n aku pun dah sambar 3 tshirt yg cute2x..hehehe
tp aku show off satu je lah ye..


hope korunk pun enjoy online shopping too...
like wut i did!!! hehheheh:thumbsup:
menu cravings tu ada link ke online shop yg aku suka singgah..
again ENJOY ok!!!


mood::mGelak:

Munirah Abd's Facebook profile

29 October 2008

Diza8485

diza8485[dot]blogspot[dot]com
blog baru di pasaran..segera klik sekarang..hehhe
sekiranya anda seorang yg minat makan??
xtau nak makan dimana??
xtau nak masak apa?

anda boleh melayari ke diza8485[dot]blogspot[dot]com kerana mereka menyediakan entry pasal makanan yg boleh buat anda terliur..hiksss..

wahhh gitu kan..sekali lagi aku promote blog kawan2x..
kalau x kawan2x yg promote sapa lagi nak promote..
n pas ni korunk plak tlg promote kan..
bagi semangat sikit kat blogger2x baru nak menapak ni kan..heheh

so jom ramai2x kita serbu diza8485[dot]blogspot[dot]com

mereka ni lah pemilik diza8485[dot]blogspot[dot]com a.k.a officemate ku..
si tudung putih tu didi ye kawan2x..merupakan schoolmate aku masa SMTMS..
tudung oren plak iza..dia ni cam otai PHP je aku tgk..hehehhe
mereka berdua sgt cintakan makanan..sbb tu bukak blog pasal makanan!!

mood::mHurm:

Gerai Pokok

di persembahkan gerai bawah pokok..
yg kini menjadi gerai rasmi waktu lunch kami..
hehhee..kalau dah boring g gak kat tpt lain..
oh sila percaya smalam saya xlunch pun..sbb saya DIET!!:rockon!:

erk..menyorok plak tokey gerai bwh pokok ni..
(sebenarnya aku yg xbrani nak snap depan2x..
takot dia syak aku ni pegawai dari mana-mana badan pencegahan plak kan...)
harus fokus lauk tempe...hehehhee


mood::mGuilty:

28 October 2008

finally

sampai gak baju yg ku nanti2x kan..@jelir
lama gak eh nak proses baju size 's' ni..
bosar sgt agaknya...wakakakkakaka@sederhana
(ye2x aku tau mesin rosak..tu yg lambat siap kan!! hikksss)
skang turn aku lak nak tayang baju ni!!!



size S ni special skit sbb ada tanda apa ntah..
size lain xde!!! hahhaha:laughing:

AJIB thanks ye sbb sanggup datang delivery ke KL..
n sanggup layan kerenah customer ko yg sorang ni!!!:itwasntme:

buat pengetahuan bloggers yg lain..
actually ni t-shirt utk utem bloggers(YUBIYU)..
hikss..tp yg xde blog pun ade je yg beli..
xkesah maa..asalkan duit masyuk..
ada blog xde blog itu blakang kira!!!

n xlama lagi AJIB akan bukak business printing tshirt..
so sesapa yg nak beli tshirt yg di design khas oleh AJIB..
boleh arr tempah kat dia..kualiti di jamin BAIK punya..
tp jaminan cepat ke lambat dapat tshirt aku xnak jamin..
bergantung kepada keadaan machine printing..hehehhhehe@sederhana

tp AJIB xcomfirm agi bila dia nak on business dia ni..(ke dah on??)
korunk terjah je la blog dia..hiksss popshovans[dot]com
mood::mKening:

27 October 2008

Zila&Rahizan

congratulation to Zila & Rahizan
selamat dah bina masjid..
buat pegetahuan korunk..diorang ni classmate masa sekolah dulu..
kira cinta sejati arr ni..bercinta punya la lama kan...hiksss..
akhirnya selamat gak di satu kan..

zila ni kan sgt lawak tau..:laughing:
masa dia salam mak mertua dia..boleh dia ckp camni
"dah nak balik ke cik??"
mak mertua dia terus sound
"cik..cik..dari semalam tau..cik..cik..IBU la"
wakakkaka..zila ni..siot je..ni kes dah terbiasa panggil makcik..
n skang kena biasakan panggil ibu lak..

to Zila & Rahizan..
SELAMAT PENGANTIN BARU..
moga kalian kekal hingga ke anak cucu.. amin~

mereka ni semua teman2x dari sekolah teknik muadzam shah pahang!!
lama weih xjumpa diorang..
kawan aku siap ckp kat aku
"kalau aku dah kahwin n ada anak..anak aku dah darjah 1 tau!!"
hahah punya lama giler kan aku tak jumpa diorang..lalalla

aku bukan sombong xnak jumpa diorang..
aku duk jauh maaaa...diorang smua duk dekat2x..ater camna nak jumpa..
ni sbb aku dah pra-keje, ada wet skit..panjang sikit lah kaki aku nak berjalan..
dan yg paling utama..parent aku dah bagi green light wooo..
kalau x..bukan main payah dia nak bagi green light kat aku utk attend majlis2x camni..

:crab1:
*klik utk tumbesaran ye..

sila bergumbira dengan gambar2x ini ye..

skil aku masih xtajam lagi..
byk gak pic yg kurang menjadi..
sikit sgt yg jadi..
harus byk latihan lagi nie..
anyone nak kahwin..roger aku ye..:thumbsup:

mood::mKorek:

26 October 2008

High School Musical 3

kami telah menonton high school musical 3 smalam!!
best woooooo citer tu..
for me lagi best than high school musical 2..
semua part aku suka..ngeeeeeeeeeee...
best..best..best..!!!!:thumbsup:
oh ya kami hanya pergi berempat..angah xdpt nak join sbb sibuk beraya!!
ulasan lanjut pasal HSM3 boleh g blog my adik ye..hehhehe

mood::mKening:

Nurul Iman

Nurul Iman ni grp marhaban my umi..
My umi sgt aktif ok ngan aktiviti2x mcm ni!!
ye arr anak pun dah bosar panjang..
dari xdo wat apo2x..baik ikut aktiviti2x mcm ni kan..

Kumpulan marhaban Nurul Iman ni quite aktif arr kat area Tmn Sri Putra..
kumpulan ni slalu gak arr dpt jemputan kat majlis perkahwinan,cukur jambul, dan khatam al-quran..hikss@sengihnampakgigi

actually bukan apa..promote sikit arr kumpulan marhaban umi ni kan..
mana tau kut2x tpt korunk xde kumpulan marhaban..
boleh je panggil kumpulan marhaban umi nie..
diorang ok je kalau dapat jemputan..

as anak yg baik..this entry khas utk umi n her friends..
my umi will check it ok whether dah pos ke belum entry about her group..!!

motif utama entry ini..
sbb Nurul Iman masuk paper la ..:thumbsup:

Nurul Iman dlm paper Sinar Harian
Isnin 20 Oktober 2008

yes..dats my umi...cantik kan!!!


mood::mGelak:

25 October 2008

Present for me??

see.. see.. ada present utk aku la..ngegeggege
its from kak reena..
thanks kak reena!!!
dalam box ada hello panda,bookmark(i like it!!),thank u card & paper frame..
thanks again kak reena..@senyumkenyit
parcel ni dah sampai lama dah..cuma aku kan xbalik banting last week..
so dis week baru lah dpt tau...hikss...


anyway guys HAPPY WEEKEND!!
& oso HAPPY DEEPAVALI..

petang ni aku & adik2x will watch HSM3 kat bukit raja..
so jom2x ramai2x terjah wayang tgk HSM3!!!

cant wait ok!!:thumbsup:


mood::mKanta:

24 October 2008

Fish Theraphy


walaweiiiiiihhhhhhhh...goli aku nengok ikan terapi ni!!
(betul ke ikan terapi..?? if salah correct me k!!)
time aku 'tembak' pic ni pun meremang geli geleman tengkuk aku..

sesapa yg penah ada experiance kaki di gigit ikan ni...
meh arr share ngan aku!!!
putri kata memula je geli pastu dah tak geli..
n she also said plg geli bila kat celah2x kaki!!
(am i rite putri???)

so how about u guys??
share arr sapa yg penah try??

oh dis kedai ni aku jumpa kat Mid Valley..
tpt lain pun ada jugak kan??

mood::mJahat:

New Port

starting from yesterday kami(aku,putri and papa) dah jumpa port baru!!
port apa erkk?? hehhehe..
port beli nasi bungkus daaaaaaaaaaa...
(b4 dis kami makan kat pak ngah corner a.k.a cafe)

si didi la yg terjumpa tpt nasi bungkus bwh pokok..
erkk..bwh pokok tu..
igtkan xsedap..tp sedap la jugakk..
yg super sedap bagi aku ialah tempenya..
ini turut di akui putri n papa!!!

hehehe..so korunk yg koje area klcc or dekat ngan bsn or hotel maya..
mesti korunk tau gerai bwh pokok ni kan??!!
(not sure dah lama or baru gerai bwh pokok ni???)
location gerai bwh pokok ni in between selangor dredging ngan hotel maya!!
kiranya dekat ngan car park arrr..

yg lagi uniknya gerai bwh pokok nie..
ia di bungkus ngan daun pisang+kertas coklat tu(not sure nama apa??)
n nasi pun camlembut je makan..hehhehehe

:thumbsdown:sorry la no picture gerai bwh pokok..
lupo nak ngamik..hehehe

ni nasi aku.. only rm3!!

ni papa punya..rm3.30 :thumbsup:

ni lak putri..hehhe y meehoon?? ni sbb pagi smalam dia terbeli 2 bfast..
1bfast nasi lemak(papa belikan) n meehoon dia beli sendiri..
boleh plak dia lupa si papa belikan dia NASI LEMAK JUMBO!!!
oh n3 nasi lemak JUMBO len kali k..hiksss

kasi close up lauk..tempe tu sedap kan..@lapar


p/s:dear readers,
to those yg kenal pu3..actually dia ada blog..sbb tu kat link spread the love ada nama dia..cuma skang, dia close buat sementara waktu..keadaan tidak mengizinkan dia utk menulis blog..y?? hehehe..MALAS arr..dia skang agi suka baca dr menulis..hehehe..tp insyaALLAH nnti dia open balik blog dia if dah RAJIN!!!

mood::mSmoking: