12 May 2009

The Holiday - Day 3

DAY 3

oh sudah mahu balik ke hari ini??
sedihnya sudah mahu pulang dahhhhhhhhhhhhhh...sob..sob..sob
tp sebelum pulang kita melantak dulu abiskan breakfast diorang..hahah
selesai breakfast siap2xkan diri..lepak2x dlm bilik...
n checkout pukul 12..
tunggu ketibaan bot..
dan pulang lah kami dgn hati yg sedih dan happy!!!
sepanjang perjalanan masing2x senyap je layan perasaan..
sampai di jeti apa lagi shopping time
membeli cenderahati utk yg tersayang serta kenalan rapat..
oh di sini tiada ATM Machine jadi jika anda ke sini
di nasihatkan membawa duit yg secukupnya..
jgn jadi cam aku yg bwk duit konon2x cukup..
padahal xcukup la weiiiiii
byk aku nak beli tuk org..tp yg dapat aku beli hanyalah org2x yg tertentu je..
so pada sesiapa yg xdpt tu..harap mintak hampun la bebanyak yee..
bukan xigt kat kamu..kamu..n kamu..cuma aku tersalah bajet lorrrr..
ok next time aku dah tau nak bawak berapa jika bercuti lagi..hehheheh
selesai membuang duit..tunggu org yg bertanggungjawab utk bawa ke jerteh
oh kami pulang ke KL menaiki bas di jerteh..
kenapa?? ini adalah di sebabkan org yg bertanggungjawab yg membeli tiket??
siapakah org yg bertanggungjawab itu??
ontah lah den pun xkonai sgt..yg konai si didi tu haa...
apa-apa pun terima kasih byk2x pada org bertanggungjawab kerana membawa kami ke jerteh dengan selamatnya...heheh..jimat duit den utk tambang teksi or bas!!!
(sebenarnya time ni duit di wallet hanya tinggal RM1!!!!)
sampai di jerteh singgah di ATM Machine sebentar..
kemudian ke station bas jerteh utk menunggu bas yg akan tiba pada pukul 9.15!!
ketika ini jam di tangan menunjukkan pukul 3.++
lama lagi tuuuu...so makan dulu..sbb dah cocos duit kan..hiksss
makan kenyang2x..kemudian ternampak saloon ..
wahhh ada salooon..zura berhajat nak potong rambut di sini..
so utk membuang masa kami ke saloon menemani zura utk mencantas rambutnya!!
hehehhe..kami yg lain2x menunggu turn utk mencuci rambut kami yg telah kejung!!
ini adalah akibat daripada berendam di air laut yg masin!!hehhe
sblm ni dah cuci tp rambut kami masih lagi kelihatan kejung..ngeggege
selesai semuanya kira2x dlm pukul 5.++ dah nak dekat pukul 6
kami ke pekan jerteh sat utk melihat pasar malam..
erkk..pasar malam ke..??apa-apa je la..heheh
di pasar malam aku beli nasi biru aka nasi kerabu..
malangnya nasi kerabu yg di jual di sini xsesedap pakcik nasi kerabu yg ada anak hensem sewaktu di melaka dulu!!oh aku rindu nasi kerabu pakcik yg ada anak hensem itu..(hahha nak gak mention anak dia hensem sebanyak 2x!!)
makan kenyang2x lagi kemudian gerak ke station bas yg ketika itu pukul 7.++
membuang segala hajat..cuci2x mana yg patut..hahahha
dan setia menunggu ketibaan bas!!
horaaaaayyyyyy bas sudah tiba!!!
yuk..yuk..pulang ke KL!!!

-THE END-

citer sudah selesai..lepas ni aku kasi tayang gambar2x pulak ye...
harap bersabar..sekian terima kasih..hehhehe

Munirah Abd
Banting, Selangor
MY
muniiera@yahoo.com

3 comments:

  1. dalam ini cerita banyak sungguh nama didi di mention kan hahahah
    anyway ak rasa pasal tidak membuang masa di salon tu ko patut tukat untuk membuang masa heheheh

    ReplyDelete
  2. didi: dah ko ketua yg -ve cantik so ada lah nama ko..hahahhaha..ok noted!! aku dah ubah dah..hikss

    ReplyDelete
  3. bnyak tul cite.. next time kte g sma plak k..

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*