31 August 2009

Berbuka 9 Ramadhan

salam

pejam celik dah 10 Ramadhan kita eh..
cepat betul masa berlalu..
& hari ni pula kita rakyat Malaysia sambut Hari Kemerdekaan yang ke 52

Selamat Hari Lahir Malaysia!! Semoga Allah sentiasa memberkati negara kita supaya aman sejahtera.. amin~

bosan eh..asik cerita pasal juadah berbuka je?? haipp sekali sekala
sebulan dlm setahun apa salahnya bercerita pasal juadah berbuka..bukan selalu pong..dah dah usai bosan ye..menu juadah berbuka aku hari hari adalah berlainan..jadi tidak akan bosan..jika juadah yg sama  insyaALLAH tidak akan cerita.. :p (hahah padahal dah xde modal nak update blog apa?? sudahnya update pasal juadah berbuka sajo!! asalkan berupdate..nnti anak cucu tau kita berbuka apa :p)

baiklah..semalam aku beserta ahli keluarga(exclude Umi dan Alang) telah pergi berbuka puasa di rumah Maksu.. Di mana di sana adanya wan kami iaitu ibunda kepada ayah..ibunda kepada umi adalah opah..dan seperti yg anda sedia maklum opah tinggal bersama kami..oleh sbb itu umi dan alang tidak dpt turut serta dalam misi menziarahi wan di rumah maksu yg terletak di Bangi(harus mentioned ini!! :p)

mari mari lihat juadah berbuka kami yang sgt banyak ..igtkan tidak akan habis..rupa-rupanya adik adik ku macam pirana bila waktu berbuka..haihhh..(pelik sungguh rumah sendiri tidak mahu makan byk tp di rumah org kemain berselera..hampeh tol.. :p..terutama adik bongsu ku yg lelaki..makan murtabak bertambah2x..)

tadaaaaa ini juadah kami :p

Photobucket
maksu kata ikan ini di import dari sabah..sgt fresh..xcaya cer lah lick lappy anda.. :p muahahhaa x x bergurau sahaja..sekali sekala bergurau tidak salahkan.. :D

Photobucket
tomyam yg lazat..maksu yang masak

Photobucket
ikan ini pula di import dari banting!! ayah yg beli.. :D

Photobucket
murtabak berhantu!!! ini lah dia murtabak yg membuat si bujang makan bertambah tambah :D haihhhhhhh...adik adikku

Photobucket
kuew teow goreng wajib ada kerang..juga di import dari Banting..tapi yg ini special Umi yg masak.. ini menu aku bagi 5 bintang..sbb ianya terbaik!! hahahha

Photobucket
kueh mueh..di masak oleh maksu..jgn tertipu ianya adalah kueh mueh frozen yg di goreng sahaja..mudah zaman sekarang kan!! bila sahaja yg frozen jika teringin nak makan kueh mueh..xperlu la nak menggetel2x tepung semua..

anda masih berasa bosan dgn entry ini..
baiklah jika anda bosan..anda boleh sahaja straight pergi pada tanda pangkah kat hujung kanan anda tu.. :D tapi kalau blh jgn lah pangkah..stay la stay la stay laaaaaaaaaaaa..

with ♥ ;

6 comments:

  1. merdeka!
    16 sept baru hari jadi malaysia, cantuman tnh melayu + sabah + sarawak. Merdeka dari penjajah 31 ogos

    ReplyDelete
  2. Luth Textile: aah kan..thanks for reminding..neggege :D

    ReplyDelete
  3. jeles tak dapat berbuka dengan family lagi.
    btw, arini puas hati gak menembak kat parlimen.
    hahaha

    ReplyDelete
  4. wahh!! sedapnyer makanan.. :)

    ReplyDelete
  5. manenye cik mun yg masak??
    tercari2 gak dr td
    :p

    ReplyDelete
  6. k.e.r.i.: wah puasa puasa kencang ye.. :D

    syira: sedap sedap sedap... :D

    nanonano: xde xde kali ni Cik Mun berehat.. heheh

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*