30 August 2009

Berbuka 8 Ramadhan

Salam

mari mari aku nak cerita pasal berbuka 8 Ramadhan pula
pada entry Berbuka 7 Ramadhan aku mentioned pasal ada majlis berbuka kan..

yeahhh aku ada majlis berbuka anjuran company di rumah Chief Bos di Putrajaya.. Perjalanan ke rumah Chief Bos adalah sgt jauh!! ye jauh!! Kami konvoi sebanyak 4 kereta yg di pandu oleh 3 gadis dan 1 mak gadis..muahhaha.. :D Apa apa pun sgt enjoy konvoi itu..cuma kesian pada Azizah kerana tertinggal jauh..ngeggege..biasala pemandu baru..xpe lama-lama nnti biasa lah dia.. hiks :p

kami sampai pun agak awal kerana di takuti kesesatan melanda..hikss..
Alhamdulillah selamat juga la sampai ke rumah Chief Bos

Juadah berbuka di rumah Chief Bos telah di sediakan oleh pihak catering. Dan menu yg begitu di nanti kan oleh semua staff adalah kambing golek!! Pergh dgr macam nak leleh je kan..Ye!! mmg leleh..hahhaha.. :D

Tapi malangnya aku xsempat nak amik gambar semua.. Ngegee..Wei mana sempat wei..org sibuk sibuk nak makan..tapi aku sibuk sibuk lah nak amik gambar semua kan..hahah dah dah tolak tepi semua kamera..berbuka itu lebih penting..muahhaha..padahal boleh je sebelum berbuka tu amik gambar semua kan...(sebenarnya MALAS :p)

tapi ada juga beberapa keping gambar yg sempat aku snap menggunakan K750i idaman kalbu pujaan hati intan payung(haipp lebih lebih puji sebab K750i cam nak uzur-uzur mungkin di minta utk tukar blackberry storm atau bold!! oh duit!! turun lah dari langit :p)

Photobucket
Nasi yg aku ambil bersama ikan,sambal belacan,sayur,ikan masin,kuah kari

Photobucket
oh ini dia kambing golek yg membuat kan para hadirin makan tanpa henti. belum nak masuk Isya' pun dah habis tau..sungguh laku!!aku 1st time makan kambing golek ini..sebelum ni aku xmakan pun kambing kambing ni..negegge..tapi yg ini aku boleh katakan ianya adalah KAMBING GOLEK TERBAIK!!!!!

Photobucket
budak ini adalah pelakon terbaik..sgt terbaik..kalau jerit bagi lah pada dia..bagus bagus protection kalau jerit jerit ni bagi budak-budak..anak kepada tetamu yg hadir..

kan dah kata xsnap byk pun..khusyuk makan..lepas isi perut bertawarikhtarawikh beramai-ramai. Kemudian aktiviti memberi sedikit sagu hati yg berupa duit raya..wooohooooooo duit duit..tapi duit ni mana cukup nak beli blackberry storm atau bold :(

Ya Allah ku bersyukur atas rezeki mu ya ALLAH.. amin~

hari ni aku sekeluarga(exclude Umi,Alang and Mamat yg berbuka di rumah sahaja kerana ada opah yg uzur) akan pergi berbuka di rumah Mak Su di bangi utk mengadap 'mem' besar di sana pula..(wan aku la..omak kepada ayah!!kat umah Banting ni 'mem' besar adalah opah..hikss :D) dah lama xdatang ziarah..so bulan mulia ni datang ziarah la..selagi masih hidup ni jenguk jenguk la nenek nenek or atuk atuk or onyang onyang kita yaaaaaaa :D


with ♥ ;

2 comments:

  1. terliur la tgok gmbr makanan tu..huhuhu...

    ReplyDelete
  2. haha.. akk tulun' amin kan kat part blackberry tuh... sian dia...

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*