26 August 2009

Berbuka 4 Ramadhan

salam

kali ni juadah berbuka adalah simple mimple

ini adalah kerana buat pertama kalinya saya keluar opis HQ kat Damas
masa ari Isnin lepas duduk kat client site..
so kiranya smalam adalah buat julung julung kalinya keluar opis Damas pada jam 4.45ptg!!

wooohooo balik awal..

balik awal kemendenya Munirah oi..ko kena tu, redah itu jam dahulu!!

ye!! jalan adalah sgt jam!! terutama kat kawasan kompleks kerajaan tu!!
boleh lak saya terlupa yg jalan itu ada ramai pengguna penjawat awam..
sabor je la..ok dah lepas ni ikut jalan lain..alternatif lain pula..

kalau jam pun xde lah teruk sgt sampai lenguh2x kaki!! :p

ok berbalik pada juadah berbuka kita tadi..
saya adalah gigih ke Jusco utk membeli barang masak kononnya..
tetapi tahukah anda apa yg saya beli..
hahhaa kebanyakkannya adalah berbentuk instant..
cthnya.. Ayam Instant,Magie, mmm apa lagi eh?? eh tu je.. hahha gigih la katanya :D

so balik je rumah, terus defrost ayam instant yg macam ala-ala beku je lagi kat microwave.

dan inilah hasilnya kawan2x..

Photobucket
ayam instant ini adalah cap 5 star..perasa BBQ..Spicy..sodap!!

Photobucket
dan juga saya telah menggoreng nugget yang ala-ala macam xde je dlm peti ais tu..
ingat kan plastik kosong rupanya masih ada isi :p (nampak sgt ko ni pemalas tgk dapurkan Munirah!!)

eh makan benda goreng dgn nasi putih ni x kick la kalau takde perasa tambahan
so kita kena lah ada Kicap Jalen.. (camna iklan Kicap Jalen tu..yg nak bawak g PLKN tu..lupo acik..)
Photobucket

juga di serikan dgn sos lada hitam yg umphhhh..
Photobucket

nak lagi pedas tu ikan bilis gesek tu ado lai ngan kentang lenyek ikan bilis..

sila sila lah ye menjamu mata anda dgn makanan yg xseberapa dari dapur Munirah.. :p


hari ni di jangka mood nak memasak macam nan ado..macam nak g bazaar
terjah bazaar mana mana yang patut..tetapi jika membawa laptop bersama ketika pulang terasa kemalasan utk ke bazaar..
sbb nnti macam nampak ala-ala poyo mengendeng bag laptop ke bazaar berserta keberatan bag itu sendiri..mana rock g bazaar bawak bag laptop..berat!! nnti kat tangan pasti penuh dgn juadah berbuka yg akan rambang mata ketika membelinya.. :D


with ♥ ;

4 comments:

  1. yerrr..
    menyesal aku msuk sni pg2 ni,
    grrrrr.. !!!

    oowhh sabo2,
    lg 9jam lebey lg..
    huhu lame tuu :p

    ReplyDelete
  2. lily lotus :sedap hingga menjilat jari

    nanonano: la awatnya...hehhee..

    ReplyDelete
  3. emmm rajin masak nampak..heheehhe

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*