30 April 2009

Bila nak kahwin??

title atas tu kan..
selalu bebenor org tanya aku tau!!
penat tau nak jawab mengapa aku xkahwin lagi!!!

sila baca alasan aku ini dgn penuh khusyuk dan faham ye..

Pertama

Za'im: Kakak bila ko nak kahwin?
Aku: Lambat agi..asal??
Za'im: Mmmm..xde arr..ko kahwin lepas aku SPM ye!!!
Aku: Knapa lak akak kena kahwin lepas ko SPM??
Za'im: Aku xnak ada anak buah masa sekolah..Nanti diorang panggil aku paksu..rase tua dowww..
Aku: (gelak keh keh keh)

Kedua

Kawan: Bila nak kahwin??!!
Aku: Tunggu braces bukak!!
Kawan: Oooo ok..

Ketiga

Aku: U, bila kita nak kahwin ni??
Hanif: Tunggu duit kita cukup ye..kata nak buat yg *grand.
Aku: Aah kan..kita dah la cucu sulung both side..xkan nak buat ala-ala jemput org makan mee hoon je kan..

So kesimpulan dari 3 alasan kukuh tu..(kukuh ke??)
Korang dah boleh paham la kan napa la aku xmo tunang/kahwin lagi..
Tapi kalau alasan yang sebenar...semestinya braces!!
kasi bukak ini besi baru kahwin!!!
xmo arr kahwin pakai besi agi!!
nnti gambar kurang cantek arrrrrrrrr...namo2x..hehehhe

dan juga biarlah keadaan ekonomi aku dan hanif stabil dulu..
ni masih agi tercungap2x..dah nak pk kahwin2x ni..
kang dah kahwin kang lain lak kena pk..
so apa2x hal kasi bernafas sempurna dulu..
ada jodoh xkemana kan..........

jadi doakan lah kami ye
agak perhubungan kami ni berkekalan hingga ke jinjang pelamin..

*grand dlm erti kata lain adalah sempurna yeeeeee..dan tidak terlalu nak membazir sgt lah..buat sekadar yg terbaik gitu....xmo lah kahwin buat2x pinjaman ni!! dah la belajar buat pinjaman...xkan kahwin pun nak berpinjam agi...haippp..no no no..

jadi jangan lah bertanya lagi bila aku nak kahwin!!! tauuuuuuuuuu
rimas dah dgn soklan ni!!


Munirah Abd
Banting, Selangor
MY
muniiera@yahoo.com

6 comments:

  1. *grand? erm..grand tu xde la shgga nk mbazir.. skdar buat yg tbaik la.. apa2pn kna tggu kstabilan ekonomi both of us dlu la.. skang ni duit nk mkn pn kdg2 xckup lg.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. selamat ulang tahun perkahwinan hanif dan mun, eh ye ke? wakakaka

    gigi tu, lagi 10 tahun nak bukak kan?wakakakaka

    ReplyDelete
  3. syira, ktorang mmg slowly.. how bout u? hehehe..

    ReplyDelete
  4. comella ur blog. hehe.

    cantik gk design kad kahwin tu. :)

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*