21 April 2009

GLAD part 1

entry ni berkaitan dgn entry semalam tu
actually ni aku ikut Shahroll Photog g shoot.
dah dia mengajak..apa agi harus ON!!!
bila lagi beb nak tambah2x pengalaman kannnnnnnnn..

memula dia msg aku ckp nak shoot budak kat dlm hutan..
aku punya excited giler..sbb aku mmg suka amik pic budak2x ni..
sbb budak2x ni natural!!!
aku pulak mmg xtanya byk kat shahroll..
cuma tanya byk pasal direction nak ke 'hutan' tu la..
n kebetulan event tu kat Kuala Selangor..
tp pelik pulak Hanif boleh tak tau kat mana 'hutan' tu..
padahal dia dah duk sana almost 3 years kan!!!(ke lebih!!!)

rupanya salah direction daaaaaaaaaaaa..
n kami terlajak agak jauh juga..
so kesian kan si Hanif..aku willing drive patah balik..muahahhaha

sampai je kat 'hutan' yg di katakan tu..
aku cam terkejut!!!
"awat tanah merah?? kata Hutan Simpan??"
"mana hutannya..kelapa sawit je byk...!!"
bisik hati kecilku..
hahhahaha..nampak plak ada sign..Tree Planting kan..
dlm otak aku dah pk dah.."ada acara menanam pokok ni!!!"
pastu terpk agi.."camna nak masuk dlm ni..dah arr tanah merah.."
tp Shahroll dah pesan g jumpa ngan renjer nnti dia guide..
so aku igt guide berjalan ke tapak event la..
rupanya...renjer suh naik shuttle daaaaa..4wheeldrive tu!!
wahhhh....ni betul2x mencabar niiii...
dari jauh dah nampak luas pemandangan..
"di manakah hutannya???"
muahahhaha...sblm sampai kat hutan tu Hanif ada ckp..
yg Hutan simpan tu pernah terbakar dulu...(dia baca dlm google)
tp aku xterpk pun hutan simpan itu seluas2x alam terbentang indah!!!
luassssssssssssssssss sgt..dah mcm lalang dah aku tgk...dah xde rupa hutan pun..

Photobucket

tu yg usaha community seperti GLAD ni buat TREE PLANTING..
usahasama ngan student UTAR..if i'm not mistaken la..
(shahroll if silap info minta di betulkan ye.. )
hehe aku tau gegitu je la..tp bagus usaha2x camni..
sayangnya kan..kat event mcm ni kan..!!!!
aku nampak kepupusan masyarakat MELAYU!!!
di manakah sebangsa aku ni??????

most of them yg terlibat dlm event ni adalah cina dan india!!!
MELAYU!!! adalah seskit!!! boleh di kira dan di bilang dgn jari..
n peserta yg terlibat dlm event ni pun di kalangan anak2x yatim..
mereka di beri peluang utk membuat tree planting ni!!!
bagus kan..aku pun nak gak tanam masa ari tu..
tp baju spare xbwk..nak2x plak aku mmg xjangka pun aktiviti tanam pokok!!
so just amik gambar n bagi semangat kat depa..
syiokkk wooo tgk mereka bercucuk tanam pokok2x hutan...

moh2x layan gambar mereka yg begitu semangat!!!
congrats to them especially the kids!! wooohoooo!!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
antara org kuat GLAD

Photobucket

Photobucket


cam byk pic org dewasakan ..mana kidsnya?? heheh next entry.....




Munirah Abd's Facebook profile