09 October 2009

Makan di Umbai

Salam

masa di Melaka kan aku telah mengajak family utk makan2x di Umbai
wooohooo akhirnya terlaksana jua utk makan2x di sana..
sbb dulu aku penah ckp kat ayah..
"time akak grad nnti kita makan2x kat Umbai eh?"
tercapai gak impian ku..hehehhe..

mengapa Umbai..mengapa tidak tempat lain??

ini adalah kerana.. Putri kawan kepada aku selalu cerita pasal kelazatan makanan di Umbai..jadinya aku dan family nak try test la..sedap ke idak kan..?? tp ayah ckp nak tgk ikan bakar tu sedap ke x kita rase cicah dia dulu...heheheh :D

komen ayah ttg makanan di Umbai adalah not bad..cuma xleh lawan dgn cicah kicap dgn umi punya cicah kicap..Ya..umi punya cicah kicap adalah TERBAIK bagi kami.. :D

Photobucket
sampai2x je cicah ikan bakar ayah terus test sedap ke idak.. :D

Photobucket
umi yg asik nak amik gambar anak2x menggunakan kamera hp nya..yeahhh umi dah maju setapak lagi.. :D lepas ni ajar umi guna SLR lak :D

Photobucket
anak sulung keluarga Abd..yg akhirnya grad juga..terlaksana sudah impian ayah dan umi..cuma kini sedang berkira-kira untuk menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi..sbb ayah kata kalau blh lawan ayah..jgn sama ngan ayah..buat pengetahuan semua ayah merupakan graduan UKM..tahun??? lupa.. :D

Photobucket
angah and adik yg asik nak show off cincin..nyampah uuuuuu..hahahha

Photobucket
alang menunjukkan tshirt calculatornya..yg kononnya menunjukkan beliau adalah pelajar dlm jurusan sains matematik.. :D

adik bongsu sudah di khabarkan tidak dapat menyertai pada hari konvokesyen kakaknya..kerana sedang menyiapkan diri utk PMR nya..semoga adik bongsu yg satu-satunya lelaki dalam family berjaya..amin~


with ♥ ;
Bulan Bintang

4 comments:

  1. owh tapi sayangnya kedai yang sedap giler tuh tutup sebab anak dia nak peksa dia nak tgk anak dia....

    terpaksa pegi jiran dia...pegilah cuber makan kat tanjung harapan ikan bakar plak...tapi tuh cicah air asam...

    ReplyDelete
  2. ohhh muni pegi kt umbai baru ek... u shud go to umbai lame.. kedai ujung mengadap laut tuhh parameswara... sedap lazattt.. black pepper crab die mmg super dupper marvelous..heeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. makan2 kat umbai ni mmg best..n goodluck utk adik u too

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*