16 May 2008

Happy Teacher's Day

Happy Teacher's Day kepada smua guru-guru di Malaysia.
Especially to my beloved Ayah 'En Abdullah B. L.Abas'

hehehe..boleh kan n3 kali ni khas utk ayah sempena hari guru ni!!@sengihnampakgigi

Cita-cita ayah sebenarnya bukan nak jadi guru..
Ayah aku ni bercita-cita nak jadi engineer..
tp atas desakan arwah atuk supaya ada waris yg mengikut jejak langkahnya..
So ayah ku willing lah nak jadi cikgu..@kenyit
(My late atuk oso cikgu!!)
Ayah bermula jadi guru kalau xsilap tahun 1987(guru bersiswazah)
b4 amek ijazah ayah amek maktab..ala maktab perguruan kat KL tu..
lepas maktab ayah ngajor jap..
xigt la ayah masuk UKM bila..??
yg pasti ayah grad thn 1987!!@raya

aku xigt ayah amik apa masa kat UKM..(ayah penah cite dulu tp lupa la!!)@kenyit
yg aku igt aku,umi,pak uda,abg zahar and mak tam dtg graduation day ayah!!
masa ni aku tak tau apa-apa pun..
yg aku tau main kejar-kejar ngan abg zahar!!
umi citer aku ngan abg zahar xblh berjumpa asik nak gaduh je..@tendang
(abg zahar ni anak mama..mama lak baby sitter aku since aku lahir!)


Ayah dan Umi

mm lepas je ayah grad..
ayah terus ngajor kat Sek.Men.Keb.Telok Datok Banting..
masa tu 1987..n sampai sekarang ayah masih setia dgn sekolah ni..
jatuh bangun ayah smua kat sekolah ni..
mcm-mcm jawatan yang ayah pegang kat SMKTD ni..
jawatan ayah yg paling aku xsuka Guru Disiplin..
huarghh..xsuka...
sbb masa aku masuk blaja kat sek ni ayah masih lagi guru disiplin..
so korunk pepaham lah kan..aku semestinya kena control buat jahat!!!@gigil
tahun 2001 ayah di naikkan pangkat jadi HEM..@adil

mmm..ayah ni bukan kaki bodek so lambat lah naik pangkatnya..
lagipun kalau keje under KPM ni 10 thn baru blh naik pangkat..
tp ayah lebih 10 thn baru dpt naik HEM..
xpe la ayah..yg penting kualiti keje ayah bagus..@adil

ayah penah gak dpt beberapa anugerah..
tp cam biasa sy xberapa igt..

yg aku igt peringkat daerah gak arr..
see..berkat tidak bodek dan usaha ayah dpt tu smua..

hermm..ayah aku ni dia ngajor subjek sejarah fom 6..
selain tu ayah penah gak ngajar pendidikan moral fom 4 & 5
tp kan aku xsuka sejarah!!!@takbole
pernah gak ayah merajuk ngan aku sbb xlulus sejarah..
heheh sory ye ayah!!@sengihnampakgigi
ala xpe adik2x aku smua power sejarah..at least ayah xde lah kecewa sgt..

lagi tinggal beberapa tahun je lagi perkhidmatan ayah akan tamat..
mcm sedih je kalau ayah dah xjadi cikgu..@sedih

insyaALLAh dpt keje aku lak tlg family..
my umi dulu keje..bila pindah banting umi dah pencen..
alasannya..umi nak tgk anak-anak membesar depan mata!!@senyumkenyit

hehe bagus kan umi saya..tp skang bila dah berumur umi sgt sibuk!!
mmm..n3 lain kali aku citer pasal umi lak k..
hurmm patutnya masa Mother's day kan..
xpelah..bak kata umi hari-hari adalah mother's day!!!
so sekian terima kasih ye kerana sudi baca n3 yg panjang giler ini..@ayuk
khas utk ayah SELAMAT HARI GURU!!!
kami smua sayang ayah!!!@cium@cium@cium@cium@cium@cium
'hope planning kerajaan tu jadi lah ye yah..
boleh ayah naik pangkat lagi..hehehe'
@sederhana

En.Abdullah L.Abas bersama rakan-rakan sekerja.

Mood::bm: