07 December 2010

Harapan

Salam;

Alhamdulillah,kini semester baru telah bermula. Harapan saya sebagai pendidik (cam xpercaya lagi jadi pendidik!! ERK) saya dapat mengajar dengan lebih sempurna lagi.

Saya harap semua pelajar2x saya akan paham dengan setiap kuliah yang saya berikan. Amin 

Serius kekadang bila duduk termenung ke apa ke? Rasa macam xpercaya je dgn pencapaian diri ini setakat ini. Macam2x dah aku buat. Macam2x dah aku tempuh. Dan menjadi seorang pendidik sesungguhnya adalah perkara paling terakhir terlintas dlm kotak pikiran ini.

Apply scholarship KPTM dulu pun sbb nak blaja free!! Nak2x pulak katanya nak offer blaja master juga FREE!! Sapa xnak blaja FREE weiii!! Cumanya tang master tu xdpt dilaksanakan kerana pucuk pimpinan masa pilihanraya dah bertukar.portfolio dah lain habis semua xleh dah sambung master. Semua kena masuk ngajar! T_T sedih


*Semua di atas merujuk kepada pemegang2x scholarship kptm

Kini di tempatkan di salah sebuah politeknik di Malaysia. Hurm. berat juga tanggungjawab yang kena pikul. Kena bagi ilmu pada pelajar2x. Bukan bagi sesaja bagi tu kena kasi paham bebetul. Serius aku mmg takut gila kalau student xpaham, sedaya upaya akan aku cuba pahamkan mereka. Padahal dlm hati awat la bebal sgt xpaham2x gak ni.Salah aku yang mengajar tak reti nak guna pendedahan yang betul atau salah student yang lampi xsudah. Wallahualam~

Apa-apa pun aku akan cuba sedaya upaya semester baru ini untuk bagi yang terbaik kepada mereka. 

InsyaALLAH

berhajat nak jadi singa semester ini.muahaha. tapi macam xbaik pula. kalau xbuat perangai saya xkan jadi singa.InsyaALLAH 
gambar hiasan: hasil tangkapan di majlis perkahwinan Shardilla & Mazlan




Bulan Bintang

3 comments:

  1. Aku pun sebenar berminat sangat nak jadi pengajar ni, tapi lecturer la.. cikgu kureng sikit..hehe

    ReplyDelete
  2. munnie nk tnye la..scholar kptm ade lg ke skang?sll buka bulan brape eh?ape soklan aku tnye mcm ko pgawai KPTM eh...(tp klu ko tau bgtau aku ye?)

    aku de g interview lect poli bulan 8 hr tu...jwpnnye calon smpanan..smpai bile ntah dia nk smpan aku...grr....

    ReplyDelete
  3. @cerita-gadis-iniaku rasa adi agi smalam bukak mohe ada cuma belum ada apa-apa agi...

    nnti ada la tu.. nnti kalau dpt doakan ko jadi lec puo gak sama ngan aku. hahahahaha

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*