11 December 2010

"Ulat Komputer" di Twitter

Salam

smalam aku ada tweet pasal benda ni. n sorry for those yang tanya tp xsempat nak jawab.

ok skang aku nak bagi details skit pasal benda ni yang di baca  kat Kosmo.
hari khamis punya dalam ruangan DUNIA

ok begini "ulat komputer" atau virus adalah di sebarkan melalui pautan goo.gl

so dalam pautan Twitter  itu akan di sertakan mesej

"Cara paling mudah untuk mengesan siapa yang pernah melawat dan tidak melawat profil Twitter   anda"

(aku rasa mesej in english.korang bijak pandai pepandai la translate balik)

ha koooo.. mcm pernah dgr or tgk x? aku yakin korang semua ni mmg pantang nampak mesej menarik2x mcm ni mesti nak klik punya kan.. haih.. so better pas ni xyah klik la weii.. xpasal plak kang virus kang..

Kalau virus tu ko kena sorang xpe. MASALAH skang bila korang dah klik pautan tu virus tersebut akan automatik berjangkit ke komputer rakan rakan korang!!

Naya sungguh weii!!
so berhati hati lepas ni. Jangan sesuka hati main klikkkkk je kang!!
Xpasal pasal je kanggg.. Kena kat aku......................
sampai ke lubang cacing aku carik sapa yang gatai tangan tu kangg.. grrrr

Makanya lebih berhati hati ye kawan kawan.


Bulan Bintang