08 November 2011

Day 8 : Your dream wedding.

Assalamualaikum and Hi Guys;

Being me, I want my dream wedding would be simple,sweet and perfect!! Siapa yang xnak wedding dia grand tell me who who who? semuaaaaaaa nak.. tapi ajaran Islam menggalakkan kita bersederhana dalam segala hal jadi bersederhanalah kita yeee.. Tapi dalam bersederhana I still want my dream wedding kelak adalah something yang sweet and perfect biar org kenang la sampai bila2x especially me and future husband la kan.. siapooooooo lai nak konang konang. :D

so here it is a simple idea yang dah ada lamaaaaa dah ni cuba xtau bila THE DATE kan.. heheh..Kalau boleh I want my wedding nanti buat kat rumah je.. why? sbb kat rumah boleh jumpa sedara mara lama lama.. mereka ada tempat nak bawak diri.. if kat dewan mmg lah rumah tak kotor tapi sedara mara macam duduk setempat je.. mcm kesian boring je.. if wedding ada karoake syiok la sedara mara blh nyanyi nyanyi kalau xde..haaa melangokkkkk..tapi ni perancangan kan.. if my parent insist nak buat kat dewan kita ikot je la.. dah nama pun DREAM WEDDING

ada rezeki kawen kawen I xnak bersanding.. hahahah sbb I malu.. :p tapi tetap la ada mini pelamin for amik gambar or akad nikah.. here are some ideas yg konon I nak la.. hehhehe

 ahhhh cantikkkk.. simple and nice kannn

 This one I suka chair dia.. so letak chair kat gambar di atas.. hahahhaa

memandang kan I xnak bersanding so after berarak I nak terus je pegi meja makan beradab. Yes nampak gelojoh nak makan eh.. hahaha eh I pahammmm sgt la jadi pengantin ni mesti lapa.. I kan pernah jadi wedding photographer so I tau la lapa ke xlapa.. hiks.. memandang pelamin I dah cut cost la konon kan.. so meja beradab tu kita kasi hias kaw kaw... wahh kaw kaw katanya.. kata SEDERHANA!! :p

haaaa meja beradab mmg teringin nak kerusi gabak macam ni supaya dapat makan dengan aman dan comfortable.. hahahha..

ok lagi apa ek for kawen kawen ni.. hurmm... oh candy corner!!! mcm nak adaaaaaaa sgt.. tapi mcm xkan dapat approval je from parent kalau buat candy corner ni... ni mmg idaman kalbu la.. nak nak plak kalau ada chocolate fountain..(hahah this is carzy idea abis semua tetamu cilik comot bila pulang ke rumah.. hahah)

nice huhhhh... *drooooling*
haihhhhhhhh nakkkkkkkk.. *leleh*
kalau buat ni.. meja ni comfirm penuh org especially kids!!


and last another crazy idea which I think would not be acceptable. COMFIRM!!! hahaha xkira nak gak letak as wedding dream.. I nak ada photo booth. So nnti my adorable guest yang dah pakai baju cantik cantik boleh pergi ke photo booth amik gambar kat situ. waaahhh gitu... ok berangan je la ni.. :p

simple gantung kain as background pastu bagi la any props so tetamu akan bergambar sakan.. so kena la hired another photog only for photo booth kan.. hurmmm. berangan je la...


naaaa that's it a sooo called simple perfect wedding.. about wedding dress and so on tu no need la kut nak mention. biar tu simpan dalam kotak hati.. :p

so guys what is your perfect wedding dream????
picture credits to Google Images
love;
♥Munirah Abd♥

2 comments:

  1. OMG!!!....kalau xde candysweet corner..ada photobook pun jadilaaa...skang tgh nak usya kamera polaroid....hehehe

    ReplyDelete
  2. @|cerita-gadis-ini| aku dah ada instax!!! tapi mini.. yang wide aku dah jual hahahhaha

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*