07 July 2010

Deactivate Facebook

Salam;


yes,saya deactivated my facebook account. not delete ye. hanya deactivated sahaja! y deactivated?? pheww.. i need my privacy life back!! kalau yg rajin jengah my facebook page kawan dah menjangkau seribu lebih. yang betul betul saya kenal ada la dlm 300 org kut yang lain?? xkenal langsung! kalau dah xkenal y approved? hoi being me Munirah Abdullah cepat rasa kesian. saya ni cepat kesian orang orang yang penat penat nak add kita tapi kita ignore. even I put them into strangers category sekalipun xmemadai la wei. ok tu bab kawan

n i think facebook ni dah me'lagha' kan aku!! pagi petang siang malam even before nak tido mesti nak bukak facebook. ada tu xtutup2x window facebook. time keje pun aku ngulor ke facebook. bukan time keje yg baru ni. yg hok keje lama dulu pun sama je.. buat keje sambil main facebook. yes aku boleh seimbangkan masa kerja dan main. even main kerja aku tetap siap ye. :p tapi ntah kali ni cam konon keinsafan la i'm trying to deactivate my account sebulan ni tgk camna boleh x tahan. if boleh tahan akan tahan sampai la time aku nak kahwin nnti kan aku jemput korang2x thru facebook. hahah kejam. eh tapi Hanif still lagi boleh invite korang thru facebook :D

my other point,dalam facebook banyak sgt dah pemerhati!! like i said before i need my privacy life macam dulu2x. skang ni macam semua orang nak tau hal aku. ye la aku buat status merepek korang suka kan baca kann.. :p cumanya kalau aku nak buat status carut mencarut dah xleh dah. sbb kena la jaga adab tatasusila kan. org dah ramai kenal aku. nak nak lak org tau aku keje apa which is not good la kan. dah xleh nak buat status makian melampau macam dulu dulu dah. bukan apa wei kalau aku dapat buat status berunsur itu aku akan rasa lega tau. ater nak g bukit utk jerit jerit susah. melalui facebook je la aku leh wat shout maki maki. tapi tu la bukan semua org kan suka baca cacian semua kan. so dgn rendah diri baik aku deactivate dulu facebook account aku tu. so skang tpt cacian makian aku adalah dlm twitter.n hanya org terapat je yang akan aku add. org xkenal mmg sory gua xlayan lu. jadi sila jangan gedik nak add twitter. kat twitter aku jadi kejam skit.

so insyaALLAH akan aktif blogging jika di izinkan Allah. dan jika nak buat entry yg penuh emosi pun leh wat private entry. org yang betul betul kenal je leh dapat password xpun mmg aku xkan bagi password. :p

so pada sesiapa please jangan kecik ati ke apa ke jika aku deactivate facebook. i need my privacy. my facebook dah xde privacy dah. bukan apa kang aku block status tak bagi org lain baca kata aku apa lak kan.bila dah kasi baca kutuk2x. aku block dari masuk wall atau tgk gambar gambar bertanya pula.haihhh ater nak privacy aku buat lah tu semua hanya org tertentu je boleh tgk kan.WTH!! kira kanan depan belakang atas bawah orang dok tgk. tetiba terasa rimas. so dari pening kapla nak menjawab kenapa block kamu kamu dan kamu baik deactivate terus. senang abis cerita.maaf ye



mesti korang ada ckp alaaaa yg si polan polan lagi femes dari ko xde pun deactivate facebook asal ko gedik nak deactivate lak?? hey hey hoi hoi lain org lain la. org lain yg femes mmg suka kefemesan. aku si naif ni kurang suka kefemesan.kalau aku suka kefemesan dah lama aku jadi artis terkenal.ada paham!! aku xminta pun korang korang follow aku. xpernah sekali jaja dengan ayat begini "saya dah follow awak,sila lah follow saya" no way ok!!! aku xkan buat macam tu. sbb aku xsuka kefemesan. ko dtg tpt aku ikut cara aku. xsuka cara aku sila la...... (sambung la ayat tu sendiri)


Love;
Munirah Abd

4 comments:

  1. hopefully no more missunderstanding..
    if u r really munirah's true friends, there are still other way to contact her.. she just deactivate the account but not delete the account.. if ada apa2 nk bgtau dia kt fb, all of u can msg through my fb.. insyaallah akan dsmpaikan.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. putri pun dah lamer de activate dah bosan hahaha

    ReplyDelete
  3. sm la kite cik munie..
    yg btul2 kenal bp kerat je,yg lain tu men approve je..huhuhu

    ReplyDelete
  4. yg penting u happy with what u're doing :)...jgn lupa update blog selalu yer..nanti ahkak rindu..hehe

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*