09 March 2010

Lecturer = Student ?

Salam;

mahu share pengalaman ni.
mari dengar..nak gelak pun boleh. xde lah lucu sangat pun :(

situasi 1:

mahu masuk bilik staff untuk urusan pentadbiran,masuk pula laluan staff di tegur seorang lecturer senior.

Lect Senior:Betul ke kamu masuk sini?(pandang mcm nak makan..takut sehh!!)
Lect Baru: Betul la masuk sini (jawab sloww je..cam takut hahaha siot)
Lect Senior: Betul keeeeeeeeeeeeeee? (nada mmg nak marah dah tuu..)
Lect Baru: Errr..saya staff baru!! (jawab takut2x..hahaha)

lecturer senior tergamam kemudian senyum kambing malu malu..


Situasi 2:

masuk kelas. Duduk diam2x di belakang. sbb masuk perhatikan lecturer senior ajar. tgk cara mereka ajar. Di sapa oleh seorang student.

Student:Kamu kelas sini ker?
Lect Baru: Saya lecturer baru kat sini. (jawab harus yakinnnnnn!!)

student terkesima terus duduk di tempat beliau


adoii..aku ni masih nampak cam student kah? xde ciri2x pendidik kah? dah agak dahhhhh..mesti terjadi punya la kejadian seperti di atas..haihh kesabaran la mak nokkkkkkk.. xpe baru seminggu..kang dah sebulan kalau student igt aku ni student gak xtau la nak ckp apa lagi dah.. :(


with full of confuse;
Munirah Abd