25 March 2010

Normalisation?

Salam;

Apa yang korang paham tentang Normalisation?

hurmmmmmmm..

love;
Munirah Abd

5 comments:

  1. aku dah lupa pasal data normalization. hahaha
    .-= k.e.r.i.´s last blog ..snippets pasal diri sendiri... =-.

    ReplyDelete
  2. erm pemahaman simple, normalization adalah proses utk organize data secara efisien dlm db, the main goal utk elakkan redundant data [menyimpan data yg same dalam byk table] dan memastikan data yg di masukkan/di simpan adalah benar/betul utk table tu.


    ni adelah pemahaman sy ketika belajar dhl kala....baca teori peneng lah..wat lah teori pemahaman sndr. xlari kan maksud dia..hehehee

    ReplyDelete
  3. @k.e.r.i., apa yg ko igt.. apa ni budak database pun lupa ni.. haihh

    ReplyDelete
  4. @Yun, yeahh penerangan yang cukup bagus. ye betul kita harus buat teori sendiri yg sekata dgn maksud as long as xlari konsep sebenar. hehe :D

    ReplyDelete
  5. [...] adalah sambungan entry mengenai Normalisation yang lepas.untuk mengetahui tentang apakah Normalisation [...]

    ReplyDelete

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*