30 June 2009

Good Luck Masturah Abd

Photobucket
she is my sister.the youngest sister in the family..Masturah is her name. She off to Segamat for further her study at UiTM..

To Adik Masturah.

All the best for your new life!! New environment kan kat segamat tu?? yess situ adalah byk hutan2x..jadi adik boleh belajar dgn tenang..belajar dgn menikmati alam semesta yg nyaman.. Adik juga dapat menghirup udara yg segar amat setiap hari.. jadi hargailah setiap apa yg adik dapat sekarang.. Kakak doakan adik berjaya dlm bidang ini..Sila belajar bersungguh2x utk subjek programming. Kakak yakin adik lagi hebat dari akak!! Sayang adik selalu..

Photobucket
Adik bersama umi dan ayah

Photobucket
Adik yg vogue


Photobucket
muka konon kerek dah masuk kawasan uitm

Photobucket
Adik dan Alang..Alang di Melaka..Adik di Johor.. huhuh


Photobucket
pendaftaran bermula

byk lagi sebenarnya gambar2x adik yg di ambil sebelum,semasa dan selepas menghantar adik ke Uitm..memandangkan saya macam agak busy pada minggu ini.elok kiranya saya postponed utk gambar2x itu..tidak pun saya akan mengupload kannya di dalam facebook atau flickr.. :D


with ♥ ;

26 June 2009

Tribute to MJ's

seperti mana yg kita semua tahu Raja Pop dunia telah meninggal dunia pada hari ini. Beliau meninggal dunia pada usia 50thn di salah sebuah hospital di USA. Saya rase kita semua merasai kehilangan dia.. Lagu2x beliau sangat menyentuh perasaan lebih2x lagi lagu Heal The World, We are the world, Earth Song, Black and White(1st lagu dia yg saya suka bangat!!! auwwwwwwwwww )..T_T.. Penggiat seni akan merasai kehilangan beliau..

Resam hidup di dunia..Yg hidup pasti akan menemuinya..Itu lah perjanjian hidup kita di dunia ini..memetik kata2x En.Sanusi(my lecturer di UTeM) yg telah memberi komen pada status saya.Beliau menulis:

itulah yang dinamakan sebagai ajal. Ia datang tanpa dirancang, yang pasti setiap manusia akan mati. Meninggalkan keluarga, teman-teman dan apa saja di dunia tanpa diketahui tarikh, umur, masa dan cara ia pergi. Hanya 3 saje bekalan di dunia ini saje yang menolong kita di akhirat kelak. Anak yang soleh, ilmu yang bermanfaat dan amal/harta yang disedekahkan.





We are the world


Heal The World


Earth Song


Rest in Peace MJ's..If betul dia telah memeluk agama Islam.Moga beliau akan di kebumikan dgn cara Islam.

with ♥ ;

25 June 2009

Buah Epal POLKA DOT

Photobucket
'babah' beybear: ada org ke yang nak beli Buah Epal POLKA ni?
'ibu' beybear: ish..mesti ada punya org nak beli..kita kan jual kat Doodle's Store..
'kakak' beybear: aah la 'babah' ni insyaALLAH ada org beli punya...

yeeeeee..kepada anda semua yg berminat dgn Buah Epal POLKA ni boleh lah ye singgah2x ke Doodle's Store

with ♥ ;

Murah Rezeki

salam...
hehhe minggu ni jika perasan banyak entry beybear feat doodle's store kan..
cerita pun ala-ala kanak2x riang kan..
hahah..konon2x practise bila dah kahwin kena buat cerita dongeng utk anak tido..
ngegegeg..berangan lebih Munirah Abd ni kannnnnnnnn..dulik..
angan2x itu harusssssssssss!!! hehehe

eh kamu semua...nak share2x ni citer aku telah mendapat rezeki yg murah..
n tersgt happy sampai nak share gak dlm blog ni..
if ada org perasan kat facebook n twitter saya dok bising2x..
nak sangatttttttttttt tgk citer transformers..
buat online booking memanjang full!!!

dan semalam kebetulan office ada buat gath togather kat redbox the curve
hahhhhhhh..korang rase apa telah berlaku selepas berkarok mcm org gilos!!??
yeaaaaaaaaaa..saya telah pergi ke Ceneileisure utk membeli tiket transformers 2
yg konon2x nya hendak di tonton pada malam ini yeeeeee..!!
semasa beratur bersama2x Hanif..sambil khusyuk meniliti pada monitor screen waktu tayangan..konon2x mengharapkan ada tiket lebihan..sbb mengharap sangat nak tgk..
tiba2x saya dan hanif telah di approach oleh seorang indian lady..dia ckp lebih kurang begini..

Indian Lady:"Hi miss do you want free ticket for transfomers..the show will start around 9.30pm tonite..We dont want this ticket"
Saya:"Are you serius?" (mmg xcaya gilaaaaaaaaa)
Indian Lady:"yaaa serius..."
Hanif:"ok..ok..thanks yaaaaaaaaa.."
Saya:"thankssssssss yaaaaa" (sambil buat big smileeeeeee senyum sampai ke telinga!!)


lebih kurang gitu la dialog kami..excited gilosssssssss!!!
oh rezeki2x..alhamdulillah........... syukur!!
xsia2x bersabar selama ini..hehehhhe

apa agi terus naik..beli food utk makan dlm wayang
dan menonton transformers dgn riang riaaaaaaaaaaa..

oh cerita kali ini adalah sangat super best!!
anda yg belum tonton harus tonton!!!

tonton tauuuuuuuuuuuuuuu!! WAJIB!!! hahahah
bagi peminat transformer laaaaa..yg xminat xyah tgk!! hahha
xpun g tgk gak..pasti anda suka!!!!!


Photobucket
semalam ada game dodgeball kat ceneileisure..mcm seronok tgk diorang main baling bola kat org..hahahha...sapa nak main dgn saya permainan ini..jom2x..


Photobucket
the free tickets!!! thanksssssssssssssss


kualiti pic mmg kureng sbb guna K750i..sayang K750i walaupun kualiti pic kureng..


with ♥ ;

Babah & Abang

Photobucket
oh isnin lepas 'abang' beybear mengadu pada 'babah' beybear mengatakan kasut sekolah beliau telah rosak..jadi 'babah' beybear telah membawa 'abang' beybear utk membeli kasut di doodle's store..'abang' beybear berkenan dgn BB Converse yg terdapat di Doodle's Store..tp agak limited BB Converse ini..ada 3 jenis warna yg sangat mengidam kalbu 'abang' beybear..apakah agaknya warna idaman 'abang' beybear utk kasut barunya..

oh jika anda juga berminat utk membeli BB Converse seperti 'abang' beybear..
sila2x lah lawati Doodle's Store

Photobucket
ketika pulang ke rumah jalan agak jem...byk pula kereta Flowerish Beetle di jalan raya ini..'babah' beybear teringin terasa ada hati pula ingin merembat satu kereta.."mungkin kereta Flowerish Beetle ini ada di Doodle's store.." bisik 'babah' beybear

ada ke yg berminat utk memiliki kerete jenis Flowerish Beetle ini??
layari Doodle's store sekarang!!! yes I mean it!! Now!!


Sekian Berita dari Sylvanian Land mewakili pihak Doodle's store

with ♥ ;

Missed The Bus

Photobucket
haaaaaaaaaa...pagi Selasa lepas 'kakak' & 'abang' beybear tertinggal bas..ini adalah kerana mereka tido lambat pagi tadi..hampir 4 bas berwarna warni telah meninggalkan mereka..hahahha padan muka..tu la sapa suruh bangun lambat kan dahhhhhhh...haihhh!!

comel2x pula kan bas2x sekolah di atas??
mahu keterangan yg lebih lanjut sila ke Doodle's Store



Sekian Berita dari Sylvanian Land mewakili pihak Doodle's Store

with ♥ ;

24 June 2009

Wolkswagen Beetle

Photobucket
'babah' beybear teringin nak membeli kereta utk mereka sekeluarga..maka 'babah' beybear telah meninjau2x di Doodle's Store utk melihat stock kereta yg berjenis beetle..'babah' beybear agak rambang mata..tidak tahu nak memilih mana satu kereta idaman kalbu..bolehkah anda tolong 'babah' beybear utk memilih color yg sesuai??

eh anda juga berminat ke utk merembat Wolkswagen Beetle seperti 'babah' beybear?? apa lagi lawati lah ke Doodle's Store yeeeeeeeeee..

Sekian Berita dari Sylvanian Land mewakili pihak Doodle's Store

with ♥ ;

23 June 2009

BeyBear Melawat Zoo

Sabtu lepas family beybear telah melawat ke zoo..
zoo mana..zoo di doodle's store..
di sana mereka lihat ada byk binatang..
tetapi mereka agak tertarik dgn family giraffe yg ada di doodle's store..

jika anda mahu melihat the family giraffe seperti beybear saya lihat..
sila lawati doodle's store..

Photobucket


Photobucket

Sekian Berita dari Sylvanian Land mewakili pihak Doodle's store

with ♥ ;

H1N1 Theme Song

makin membiak2x pulak virus ni ke Malaysia
haihhh sila la jaga kesihatan selepas ini yee..
dah nak kena beli mask skang ni...
pakai mcm mask zorro nnti..

actually i found out this vid from youtube..
a funny theme song for H1N1..



below is the original song by wonder girl..
aku penah letak kan vid ni dulu..lagu yg sgt cute..
bila di ubah suai lagu ni jadi theme song of H1N1 pun cute jugak kannn..heheh



hope you guys enjoy the two song!!!

to those yg masih confuse apa itu H1N1?
just click >>here<<

with ♥ ;

22 June 2009

Love Story By Adik



Love Story yg di mainkan oleh Adik khas utk Ayah & Umi
walaupun main ada sumbang2xnya itu normal..
kerana Adik tidak pernah memasuki kelas khas bermain keyboard..
setakat pergi kelas muzik masa sekolah rendah sahaja..
kiranya Adik agak hebat la..dah lah main sebelah tangan sahaja..ngegege

oh sabtu ni Adik akan memasuki alam baru..
adik akan mendaftar diri ke UiTM Segamat
jurusan yg bakal Adik ambil ialah............... Dip.Scn Comp..
haiyoooooooo sama ngan kakak dia..
xpelah dik yg penting minat..n usaha utk capai kejayaan..
semoga sukses dalam bidang baru ni k!!!



kualiti vid kurang memuaskan kerana rekod guna hp sahaja..
with ♥ ;

21 June 2009

Selamat Hari Bapa




Saya ingin mengucapkan selamat hari BAPA,AYAH,DAD,WALID kepada semua bapa-bapa di seluruh dunia..terutama sekali buat ayah saya En.Abdullah B. L.Abas.. Saya sayang ayah banyak2x..

Terima kasih AYAH atas pengorbanan ayah terhadap keluarga selama ini..
Semoga AYAH di kurniakan kesihatan yg berlipat kali ganda sihat dan sentiasa di murahkan rezeki.. amin..

KAMI SAYANGGGGGGGGG AYAH




eh saya dah tersilap ye..?? hari ini bukan minggu hari bapa ye??
minggu depan eh?? haahhaha..xpelah saya in advanced..

haaaaa baru betul hari ni hari bapa..



vid di atas sgt melucukan..even though nampak mcm child abuse kan..
but for me is not a child abuse..hiksss
sebabnya teringat masa kekecik dulu mcm ni gak lah ayah bergurau ngan kami..
its fun!!!!! tp xde la sampai masukkan dlm laci..setakat lambung2x tu adalah..
dlm vid ni mmg tahap ganas sikit laaa..but i likeeeeeee..hahahhaha..


oh saya rindu zaman kecik2x saya..
walaupun dulu ayah agak garang terlebih + funny
saya tetap akan rindu zaman ituuu..
jadi hargailah ayah kita sebaik mungkin.......
segarang mana pun ayah kita dahulu..
sefunny mana pun ayah kita dahulu..
n jika ada ayah2x anda yg mengabaikan anda(family divorce selalu mcm ni kan..but xsemuanya kannnnnnnnnnnnn)
berpisah jauh mana pun kita ngan ayah kita
xrapat mana pun kita ngan ayah..
dia tetap ayah kita..
tanpa zuriat dari dia dan ibu kita
kita xkan dapat tgk dunia ini!!!!
sayangilah ayah anda!!

maaf aku agak emo kalau isu pasal ayah..
xkesah lah isu ayah atau mak..aku mmg emo...
sesiapa pun akan emo kalau isu ini di bangkitkan kannnnnnnn..


with ♥

18 June 2009

Clearance Stock @ Doodle's Store

Photobucket

Photobucket


Photobucket


Photobucket

'babah' beybear: "Eh ibu doodle's store ada buat clearance store laa"
'ibu' beybear: "hmmmm..menarikkkk..jom kita ke doodle's store sekarang!!!"



Munirah Abd
Banting, Selangor
MY
muniiera@yahoo.com

17 June 2009

cutie earing

Photobucket


Photobucket
nice kan...
harga pun murah..
tp tu la aku ni alergic ngan barangan plastic ni..(plastic ke arr??)
so aku dapat pakai kejap jee..
xpe2x simpannn..collection ni...hiksss


Munirah Abd
Banting, Selangor
MY
muniiera@yahoo.com