05 May 2011

Perhatian Rakan-Rakan Perempuan

Assalamualaikum and Hi Guys;

Kepada rakan rakan perempuan di luar sana.

Berhati-hatilah kamu jika membawa kereta seeorang diri. Make sure your handbag jangan di letak di sebelah pemandu (kerusi kosong tu!!) kerana ia boleh mengundang bahaya! 

Before this I always remind to myself jangan letak handbag dekat side pemandu. But being Munirah yang pelupa ni, today aku letak handbag dekat kerusi kosong sebelah pemandu!!! Dan ia hampir membawa kecelakaan gara-gara kelalaian aku sendiri.

Alhamdulillah aku bergerak agak pantas dari si peragut(dia pun dah dengan selamba bukak pintu kereta aku tu!!),aku capai dengan kadar segera handbag dan terus peluk erat sambil mata jengil pandang si peragut dan terus cakap "NAK APA?" sounds berani kan padahal perut dah kecut badan dah gigil!!!!!!!!!!!

kemudian beliau menunjukkan WARNING SIGN pada aku! oh lagi kecut. kebetulan jiran aku yakni rakan tempat kerja pun baru pulang terus ku jerit sayup nama dia "BAI". Pada waktu itu si peragut intai2x pagar jiran sebelah konon macam nak cover perangai TAHI beliau itu!! shitto la ko apek!! Ye si peragut adalah berbangsa CINA!! 

Ah tak kira la bangsa apa sekalipun.. Sekarang ni ragut semakin berleluasa!! 

Buat pengetahuan korang kejadian adalah sewaktu aku pulang dari kerja dan hendak membuka pintu pagar. Actually dah bukak dah by the time nak kembali pada kereta 1 motor berhenti dengan keadaan mencurigakan. Aku dah banyak kali dengar pasal ragut kat kereta sbb tu aku cepat pegi amik handbag aku dan mmg sah dia mmg berniat nak amik handbag aku tu!! 

Oleh itu kawan kawan perempuan sekalian. berhati-hatila ye..

Dan aku pun harus lebih lagi berhati2x!!!!!!


  ♥MA♥