16 February 2010

Catatan Rutin Harian I

Salam;


  • Jumaat 20100212




saat warga kota sibuk nak balik kampung..aku sibuk ngan urusan kerja.lebih menyakitkan kapla bila mendapat berita buruk harus kerja sewaktu perayaan!!haihhh..nasib baik bukan Hari Raya..kalau x mau aku meraung pilu kat office.xpe tabah..ini mata pencarian..mendapat gaji hasil titik peluh.bukan macam segelintir manusia yg lain..bangun tido bukak maybank2u ada rm500..ye paham itu pun rezeki anda..tapi mcm xbes je rezeki yg begitu sng tanpa ada usaha..tau tau ada usaha dgn hantar email dan status yg riak di facebook..terus terang aku bangga korang hebat dapat duit dgn mudah

tapi aku annoying ngan korang yg macam riak itu..ini semua sementara je wei..duit dah byk sgt tu g la hulur kat fakir2x miskin..ater rm500 seharikann??? byk tu woooo maaf jika terguris perasaan kamu kamu kamu yg terlibat secara tidak langsung dlm hal ini..fullstop.Puteh kucing kesayangan angah di khabarkan hilang dari rumah. sedih sikit sbb yakin puteh akan pulang


  • Sabtu 20100213




gigih bangun awal dari biasa..ke office awal.siapkan tugas sebelum pulang ke banting.tepat ptg je pecut ke banting..xleh duk lama2x kang naik angin.bahaya utk kesihatan.jumpa family rasa bahgia gilerrr..malam ayah belanja makan besar..oh syorgaaaaanyaa..hahah.cukup bulan kakak belanja pula ok??Puteh masih belum di temui puas angah melilau carik tapi tidak jumpa juga Muhammad hanif bergurau di status angah menyatakan Puteh ke rumah bini baru.ok sangat mengarut. sedih sikit je


  • Ahad 20100214




Hari Raya Cina!! Gong Xi Fa Chai.. Ang Paw lai lai..hari cinta cinta cinta juga..selamat hari cinta cinta cinta kawan kawan cinta sekalian.Berehat bersantai di rumah.terasa ingin membuat kerja di rumah.asik error terus tutup laptop tgk citer anak mami kembali.ok layan sahaja..gedik gila eh pompuan pasha dlm tu. xpe dah di suruh berlakon gitu ek? ye ye..ni 1st time tgk citer ni sampai abis..selalu tgk half je..hahaha ptg sikit gerak ke seremban bersama teman baik Syira ada urusan.amik gambar org sampai muntah..yang penting puas dan enjoy.itu tujuan utama ambil gambar org ini!! terima kasih Syira yg banyak membantu memberi ide2x yg bernas!! pulang agak lewat.nak masuk rumah tgk tony.kesian dia takde kawan.puteh masih belum kembali lagi..kini terasa sedih banyak..


  • Isnin 20100215




Pagi di kecohkan oleh angah kata nampak puteh.tapi malangnya bukan puteh.ok sambung tido. bangun pkul 8.00..bersiap utk pulang ke kl.sebelum tu hantar adik ke JJ bukit tinggi..dia nak dating dating..jeles ok!org dating aku kerja..hahha ok gembira dgn life indah ini. sebelum pulang tgk tony..muka dia sayuuu je kawan hilang tanpa di kesan. di opis buat kerja sambil main2x skit..kalau asik tumpu kerja otak boleh cramp.bila ptg skit nak maghrib angah call teresak2x rupanya puteh di jumpai mati di longkang besar tepi rumah.angah called sambil nangis teresak2x..aku tahan lagi sbb masih di office cam malu nak nangis melalak kuat2x..pulang rumah bukak facebook angah upload gambar puteh

sedih gilerrrrrrrrr..nangis meleleh2x..

Photobucket

di bela sejak kecil lagi.



PUTEH;

Kami semua sayanggggggggg awak

awak kucing yg baik dan manja.

semoga awak bersemadi dgn aman di sana ye..





T___________________________T


RIP PUTEH


Photobucket
Puteh dalam kenangan


with love

kakak sulung keluarga Abd

Munirah Abd