18 September 2010

Rumah Opah Tersergam Indah

Salam;


Photobucket

Sesungguhnya kami semua(anak2x cucu2x especially cucu cucu opah) sgttttttt rindukan keriuhan di rumah opah ini.. Lebih2x lagi kalau dah ramai2x kan.. kalau berlari semua gegar xingat.. Pastu kena bebel ngan opah "roboh la rumah opah eeeeiiiii" hahahahha hurmm tu semua kenangan.. skang opah terlantar sakit. Anak2x opah semua keja2x. Opah pun mcm xmo balik sbb kena duduk dalam keta lama2x. So tinggal lah rumah ni. Hanya sebulan atau 2 bulan sekali Paksu Salleh atau ngan maksu akan balik jenguk rumah. Sbb mereka ada buat projek kat blakang atas bukit rumah opah ni. Rumah opah dah mmg atas bukit. pastu ada bukit lagi kat atas. Haih rindu weiiii..

Photobucket


Photobucket

ni kawasan tengah rumah opah. tempat kami semua lepak lepak baring2x sambil tgk tv. kalau time raya ni mmg port baik punya utk tido. bagus tetamu datang duk depan kalau jengah bahagian tengah ni mmg cuci mata tgk semua org terlentang baik punya. terlentang takde yang memolek. ikut dan kalau boleh selit selagi tu selittttttttttt.. hahahhaha

Photobucket

ni lak bahagian belakang. hah ni pun port utk landing.. agak2x kat tengah tu dah tak muat blakang ni pun jadi arr.. hahaha.. tu nampak buaian tergantung.. tu la tempat cucu-cucu opah masa kecik kecik kena buai. kalau xcukup masing2x harus stand by bawak buaian besi masing2x. hahahha kenangan sungguh..!!

Photobucket

Photobucket
ada radio antik lagi. ni ruangan solat. tapi kalau time tido sini pun penuh ni. ater anak2x opah ada 12 orang. bayangkan kesemua anak balik. tak ke haru rumah opah ni. di tambah lak ngan cucu2x dia yang memang banyak!! hahahha.. so sekarang rumah ni walaupun kena tinggal tapi sentiasa di jaga rapi. Anak2x opah ada upah orang untuk potong rumput. Cuma utk bersihkan rumah xde.. Cuma sesekali pulang kampung bersihkan dalam. itu pun bukan dapat tido balik hari atau tido umah wan kat kilir.ahhh rindu dulu dulu T _T

Singgah rumah opah amik tilam bantal utk tido rumah wan. Rumah wan pun dah ramai anak cucu yang balik. Hiks
yang rindu;
Bulan Bintang

No comments:

Post a Comment

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*