23 September 2010

Respon Lelaki Kahwin Lambat

Salam;

Ini bukan respon orang lelaki sendiri yang kahwin lambat. Ini respon atau pandangan kosong dari aku sendiri. Respon ini di buat berdasarkan entri ini :>> rujuk sini="" <<

Ok,mmg tak di nafikan tanggungjawab kahwin ni lebih berat kepada lelaki. Sampai kena ikat perut makan maggie berbulan bulan. Gila kesian. Tapi nak kahwin punya pasal sanggup ek.. Ok aku mmg pandai cakap sbb aku perempuan. Dah la tu masih bujang pulak tu. 

Haih,so bagi sesiapa yang nak sangat kahwin. atau dalam erti kata lain yang kasar adalah "gatal burit" (bahasa pasar yang kasar,yang orang2x tua selalu guna kalau anak2x dara dah gatal men'qhela) Apa kata kan kalau duit duit hantaran tu korang share share je. Jangan la beban terletak pada lelaki. Kesian kan kat laki tu. (konon)Kata nak hidup mati bersama share share la sikit.(lagi konon)

Parent xbagi nak share share . ok fine. mmg la akan ada parent xbagi nak share2x ni. Korang diam diam sudah. Pastu even korang dah share share kan,yang lelaki ko igt pompuan dah kesian n dah bagi share sikit ingat lepas gitu dah. No nehi nehi ok.Share tetap share. Lepas kahwin bayar balik wooooo. Xbayar sedebuk bayar sikit2x ok la kan. Xpun ikut perempuan tu la kan. Kalau dia xnak duit tiap2x bulan. Apa agi time ni la lenjan mintak handbag memahal ke. Kasut memahal ke? G honeymoon memahal ke? Cincin godang besar macam gajah ke? hahahha ok kan kan kan..

So nak timbul isu kahwin lambat bagi lelaki maybe dah xde kut kalau ada sharing is caring. MELAINKAN KALAU LAKI KO TU XBEKERJA LAGI!! SO CAMNA NAK SHARING!! DEDIAM LA SAMPAI LAKI KO BEKERJA YE!! EH EH ASAL CAPITAL LETTER NI.BOLD LAK TU HAHAHA 

ok itu saja pandangan kosong yang tak berilmiah dari aku.

bye



Bulan Bintang

No comments:

Post a Comment

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*