30 July 2009

Ugly is Beautiful


ok love this quote soooo much

ugly is beautiful!!
so better think you are ugly not beautiful!!! :D

if you always said you are beautiful you are totally wrong!!!!

*bluweeeek*


please please please say you are ugly!! hahahhaha
(siapa paham ayat ni diam2x sudey!! :p)

the point for this entry was NO POINT!!

its just I LOVE THIS QUOTE and wanna share with you guys!!!


*hugs*


with ♥ ;

29 July 2009

Mulai Sibuk Katanya

haihh..tgh2x tahun ni kan..
byk kerja harus di selesaikan
jadi saya agak busy sikit..

kerja yg harus saya selesaikan secepat mungkin selain kerja

  1. edit gambar,cuci gambar,arrange photo album
  2. pergi beli stock utk doodle's store yg dah banyak habis


hiks..senaraikan 2 dahulu kerja penting..
eventhough 2 byk juga tu yg kena buat..
especially for editting tu..1000++ keping gambar..

pengsannnn sebentar :P


jadinya blog ini macam agak hambar sikit..
tapi usah risau ya kawan2x..
jika ada kelapangan pasti akan berupdate blog ini..



kawan2x Fridge Magnet Doodle masih ada lagi..
xrugi memilikinya..kerana ia sangat cute!!


with ♥ ;

28 July 2009

The Suprised

Photobucket


DATE : 25 JULY
LOCATION: TAMAN MELATI

:D thank you guys..
anda berjaya membuat suprised ini utk saya.. :D
saya sungguh terharu.. hehehehe

kalau di ikutkan 3 thn berturut2x ada suprised utk saya..
oh bahgianyaaa.. :D
1st suprised dari housemate kat mlk..
2nd suprised oleh Hanif dan Syira
3rd suprised oleh Hanif and my siblings..

good job!!
saya xpernah berjaya hidu rancangan terBAIK mereka..

sayang anda semua..kamu juga saya sayang..
*hugs* erat anda semuaaaaaa



with ♥ ;

25 July 2009

Bertambah nombor??

salam..
hari ni bertambah lagi lah nombor usia ku..
pukul 7++ waktu magrib nnti la waktu saya lahir..


lahir melihat dunia yg penuh dgn warna warni ceria,suram

wahhhhhhhh dulu kecik je baby sulung umi n ayah ni..
but nowwww dah besar gajah!!
dah boleh buat bini!! :P hehhehe
yg penting dah pandai berdikari sikit..sikit..ye sikit je..

byk lagi perkara yg masih bergantung harap pada keluarga dan ter'cinta'

apa-apa pun saya bersyukur saya masih lagi di beri peluang utk merasai usia ini!!
ya harus bersyukur!! berapa usia saya??

umi: ur age is 2+5..


see my umi said my age is 2+5 ye kawan2x.. :D

2+5 on 25th July.. what a nice number isn't it??

Photobucket


happy birthday to Razif (UTeM) dan Hani(SMTMS) juga :D
semoga kalian sentiasa panjang umor dan di murahkan rezeki sokmo..
july babies adalah TERBAIK!!!!..

kenapa??
x percaya??
Beliau juga lahir pada bulan July tp awal 3 hari lah..at least July ok..July :D


mlm tadi telah di kejutkan suprised party from Hanif and siblings..
perancangan terBAIK dari mereka sampai saya xdpt hidu langsung!!
thank you guyssssssssssssss!!! saya sayang andaaaaaaaaaa semua!!!

yg wish my birthday kat facebook juga..terima kasih yaaaaa..

MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU!!! mmmmuahhhh :-*


with ♥ ;

23 July 2009

BnW version

Photobucket

Photobucket


letak sikit2x je..

aci la kan..hehhee..

nak tgk byk sila ke facebook..

n maybe akan upload di flickr juga.. :D
(lama sudah xupdate flickr)

saya tidak kesah anda mahu kritik gambar saya
ini kerana melalui kritikan saya dapat belajar sesuatu
tetapi kalau boleh biarlah kritikan yg membina ye.. :D

UPDATED ;

just upload a few pictures of Isma's wedding at my flickr. Do visit. n give some comments too..+ve Comment k.. :D Click >>Here<<

 with ♥ ;
 

22 July 2009

Sneak Preview

Photobucket


she is my 1st client
never met her until her wedding day..
our discussion is only thru phone and email

really having fun shoot her big day!!

more picture ??

later boleh?? hehhehe :D

with ♥ ;

21 July 2009

Marwa Al-Sarbini


Sedih. Miris. Itulah yang saya rasakan ketika melihat tayangan pemakaman the King of Pop, Michael Jackson yang begitu gegap gempita di televisi-televisi kita sepanjang hari kemarin. Beberapa stasiun tv bahkan bela-belain menayangkan tayangan eksklusif langsung dari AS acara penghormatan terakhir bagi si Raja Musik Pop sampai pagi ! Dan entah berapa juta mata masyarakat Indonesia yang rela menahan kantuk demi menyaksikan acara itu.

Saya sedih, bukan karena kematian MJ yang dipuja jutaan orang di dunia. Tapi saya sedih, karena pada saat yang sama, berlangsung pemakaman seorang muslimah yang Insya Allah menjadi seorang syahidah karena mempertahankan jilbabnya. Marwa Al-Sharbini, seorang ibu satu anak yang sedang mengandung tiga bulan, wafat akibat ditikam sebanyak 18 kali oleh seorang pemuda Jerman keturunan Rusia yang anti-Islam dan anti-Muslim. Tapi berita ini, sama sekali tidak saya temukan di televisi-televisi Indonesia, negara yang mayoritas penduduknya Muslim, bahkan mungkin, tak banyak dari kita yang tahu akan peristiwa yang menimpa Marwa.

Ribuan orang di Mesir yang mengantar jenazah Marwa ke tempat peristirahatannya yang terakhir, memang tidak sebanyak orang yang menangisi kepergian Michael Jackson. Marwa hanya seorang ibu dan bukan superstar seperti MJ. Tapi kepergian Marwa adalah lambang jihad seorang muslim. Marwa mempertahankan harga dirinya sebagai seorang Muslimah yang mematuhi ajaran agamanya meski untuk itu ia kehilangan nyawanya.

Marwa ditikam di ruang sidang kota Dresden, Jerman saat akan memberikan kesaksian atas kasusnya. Ia mengadukan sorang pemuda Jerman bernama Alex W yang kerap menyebutnya “teroris” hanya karena ia mengenakan jilbab. Dalam suatu kesempatan, pemuda itu bahkan pernah menyerang Marwa dan berusaha melepas jilbab Muslimah asal Mesir itu. Di persidangan itulah, Alex kembali menyerang Marwa, kali ini ia menikam Marwa berkali-kali. Suami Marwa yang berusaha melindungi isterinya, malah terkena tembakan kaparat keamanan pengadilan yang berdalih tak sengaja menembak suami Marwa yang kini dalam kondisi kritis di rumah sakit Dresden.

Peristiwa ini sepi dari pemberitaan di media massa Jerman dan mungkin dari pemberitaan media massa asing dunia karena yang menjadi korban adalah seorang muslimah yang dibunuh oleh orang Barat yang anti-Islam dan anti-Muslim. Situasinya mungkin akan berbeda jika yang menjadi korban adalah satu orang Jerman atau orang Barat yang dibunuh oleh seorang ektrimis Islam. Beritanya dipastikan akan gempar dan mendunia.

Itulah sebabnya, mengapa di tv-tv kita kemarin cuma dijejali dengan pemberitaan seputar pemakaman Michael Jackson yang mengharu biru itu. Tak ada berita pemakaman syahidah Marwa Al-Sharbini yang mendapat sebutan “Pahlwan Jilbab”. Tak ada protes dunia Islam atas kematiannya. Tak ada tangis kaum muslimin dunia untuknya. Tapi tak mengapa Marwa … karena engkau akan mendapatkan tempat yang paling mulia di sisiNya. Seiring doa dari orang-orang yang mencintaimu. Selamat jalan saudariku, maafkan kami jika kurang peduli …



{sumber beautifulnara}

Al-fatihah buat Marwa Al-Sarbini


with ♥ ;

20 July 2009

Tiny

Photobucket
cer teka ini apa?? adakah tapai???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Photobucket
oooohhh meehoon rupanya..sungguh kecil.. :D
mula-mula saya igtkan ianya adalah tapai.. hikss


with ♥ ;

Crazier



Crazier By Taylor Swift

Verse 1:
I never gone with the wind
Just let it flow
let it take me where it wants to go
till you open the door theres so much more
i never seen it before
i was trying to fly
but i couldnt find wings
but you came along and you changed everything


you lift my feet off the ground you spin me around
you make me crazier crazier
feels like im falling
and i'm lost in your eyes
you make me crazier crazier crazier

i watched from a distance as you made life your own
every sky was your own kind of blue
and i wanted to know how that would feel
and you made it so real
you showed me something that i couldn't see
you opened my eyes and you made me believe

you lift my feet off the ground you spin me around
you make me crazier crazier
feels like im falling
and i'm lost in your eyes
you make me crazier crazier crazier

ohhhhh


Baby you showed me what living is for
i dont want to hide anymore orrrreee

you lift my feet off the ground you spin me around
you make me crazier crazierlin
feels like im falling
and i'm lost in your eyes
you make me crazier crazier crazier
crazier craizer

pesanan untuk Muhammad Hanif Abd Nasir

17 July 2009

You And I



Don't you worry there my honey
We might not have any money
But we've got our love to pay the bills

Maybe I think you're cute and funny
Maybe I wanna do want bunnies do with you if you know what I mean

Oh lets get rich and buy our parents homes in the south of France
Lets get rich and give everybody nice sweaters and teach them how to dance
Lets get rich and build a house on a mountain making everybody look like ants
From way up there, you and I, you and I

Well you might be a bit confused
And you might be a little bit bruised
But baby how we spoon like no one else
So I will help you read those books
If you will soothe my worried looks
And we will put the lonesome on the shelf

Lets get rich and buy our parents homes in the south of France
Lets get rich and give everybody nice sweaters and teach them how to dance
Lets get rich and build a house on a mountain making everybody look like ants
From way up there, you and I, you and I

Lets get rich and buy our parents homes in the south of France
Lets get rich and give everybody nice sweaters and teach them how to dance
Lets get rich and build a house on a mountain making everybody look like ants
From way up there, you and I, you and I

p/s lagu ini sgt kena mengena dgn kami yg sedang berusaha gigih utk "lets get rich", so ini boleh dikatakan lagu tema kami utk lebih bersemangat lagi!!!

with ♥ ;

In Action

Photobucket

oh begini rupanya gaya saya mengambil gambar..
siap kaki terjengket tu..hahah tu yg mahal tu..
my style la kononnya ni.. :D

with ♥ ;

16 July 2009

The Conspiracy of Mikaeel Murder??

Michael Jackson (MJ) was known as the most loving person in the world. He gave up most of his assets for charity and all his life, he fought for equality of the African Americans, AIDS victims, Against Drug Abuse, Against Abortion, Against Child Labor and secretly channelled his properties for the hungry children of the world. However, he wasn't peace at heart. He always think of himself as a child trapped inside a man's body. Being Peter Pan is all his dream, never to grow up, forever a child. That inspires him to build Neverland - a heaven for children. Children of all ages and races are welcomed to Neverland. MJ had so much love to give.

However, he made a mistake which he didn't know of the consequences. He saw the peaceful life his brother, Jermaine (Muhammad Abdul Aziz) had as a Muslim - true, Jermaine faced so much pressure that he moved to Bahrain.

In 1989, MJ made a press conference which shocked the world, "I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I'd love to someday feel the calmness and peace of Islam...."

Since that, MJ's life was never the same again.
He was accused of so many accusations against child molestation. MJ was not someone who can deal with much pressure as he is a 'delicate child'. All the extortion and black mail followed after that. Everything he did was being seen as wrong in the eyes of the Media. All these are to influence his fans to hate MJ. If he is hated, then he would not be influencial anymore.

For several years, he stayed in England. Getting motivation from a long time friend, Cat Stevens, who had converted into Islam - named Yusuf Islam. From him, MJ learnt how Yusuf had survived being Muslim. He made friends with a song writer, Zain Bhikha too, who wrote a song titled, "GIVE THANKS TO ALLAH", which he wanted MJ to sing whenever he is ready. GIVE THANKS TO ALLAH. You can download this song here: http://www.ziddu.com/download/5617143/MichealJackson-GiveThanksToAllah.mp3.html

Following his trial, MJ withdrew to Bahrain, where he was the special guest of sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, the son of Bahrain’s king. It was then that Michael began to give conversion more “serious thought.”
MJ stayed in Bahrain for approximately 3 years. He studied Islam, the prayers and learn to read the Koran (al-Quran).

Finally, he came back to Los Angeles and in November 2008 MJ had formally converted to Islam in a ceremony at a close friend’s house in Los Angeles.
He perform Haj with the King of Bahrain and son on December 2008.

He had a hidden agenda when he wanted to make a final comeback. He annouced in a press conference on March 2009, "This will be my final concert. I'll see you all in July...."

He planned that during his concert, he would announce that this is the FINAL concert as he wouldn't be performing anymore. He will declare that he is a Muslim and will only sing with Yusuf Islam and Friends.
At the end of the concert, he will be singing the song, "GIVE THANKS TO ALLAH" with Yusuf Islam. That is the reason why he chose London as his final concert venue instead of the USA. It was because he thought he could escape the USA's extortion, and that he could perform with yusuf Islam who is in England.

At 12.30am, 25th June 2009, he hugged his production manager and said, "After reherasing for 2 months, I am finally ready for the concert..."
Before leaving to sleep, he waved his dancers, "It was a good night everyone. I'll see you all tomorrow..."
The next thing... He was pronouced dead at 2.26am....

When 911 was called, there are so much questions asked. It is as if they didn't know who MJ is and where he lived. The questions asked are more towards to delay time.
The hospital said the autopsy result can only be obtained after 2 months - very illogical as even the worst African technology could obtain the result in less than 2 weeks.

MJ's family members opt for second private autopsy as they started to feel something fishy is going on. The result came out in about 4 days - MJ was drugged with high dosage of anaesthetic - drug that brings about a reversible loss of consciousness, if used to much could stop the heart from beating.

Another result which was not aired in the media was, MJ's stomach is empty of this drug, but his blood were filled with it - same case as the death of Marilyn Monroe.
The private doctors also found many needle marks, afraid to be forced injections given to MJ on his bed.

In CNN Live after a week, Barack Obama was interviewed. And he said, "I love MJ, I grew up listening to his songs. It is a great loss, but rest assured that there is no conspiracy in his death..."
Now, why must a President made such statement before the official autopsy result came out? How would he know that there is no conspiracy without the post-mortem result? Seems like someone is afraid of his shadows.

MJ was known to the world as a person who is against drug abuse. Why must he be addicted to drug, then? If he wanted to commit suicide, why rehearse for his concert? And why will he want to see his dancers the next day?

Enough about his death. I am sure people around the world is not stupid anymore. These supreme power can fool us during the Marilyn Monroe conspiracy, Martin Luther King and Princess Diana. But in this MJ's case, they left too many loopholes for those who think...!!

MJ's family was about to give him a Muslim burial with the help of The Brotherhood of Islam. But, the CIA showed up at Neverland's door - blackmailed them that if they do so publicly, Katherine (MJ's mother) would be pull off from MJ's 3 children's custody as well as MJ's estates. Instead, they'll hire Debbie Rowe for the purpose, and the court will be in their favour. So much for democracy and fairness...

Finally, they agreed to let MJ have a Muslim Burial in Neverland. But in condition, must show to the public a Christian Memorial Service, as to prove to the world that MJ was never a Muslim.

So, Staples Centre was just a normal show. That's why the coffin was closed and sealed.

MJ was buried days earlier. The Gold Coffin was empty. They were about to bury the Coffin according to Christianity ways in Hollywood - as in their deal with the USA Government.

These happened, because the USA is afraid of the rising numbers of Muslims in the world.

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin of Bahrain

{source from Untuk Sesama Insan}


----------------------------------------------------------------------------
with ♥ ;

Nota Cinta

{via kari-shma}



with ♥ ;

Status Facebook


see the status..and also see the comments.
begitu ramai org yg komen..
topiknya hanya satu

saya rase mcm xenjoy la keje jadi programmer ni..korang yg programmer enjoy ker?? mmg la buat benda yg kita suka..tapi kannnnnnnnn.......!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
selang beberapa minit
yg bagi komen dah cecah 104 comments..
(sebenarnya 106 comments yg teratas facebook dah buang sbb terlalu byk kut)



bukan main mereke mengomen..
mula2x komen mmg masuk dek akal..
tapi mereke dah mula meleret..
siap ckp nak buat beach party la..
pijak pingu la..
dan org yg memberi komen adalah rakan2x BITS saya..

oh rindukan saat2x belajar bersama mereka..
ya mmg rindukan saat belajar..sbb belajar sgt enjoy!!!
tapi mengapa bila dah kerja ni..sudah terasa tidak enjoy!!!

mengapa??

BIG Y!!!!!!

with ♥ ;

15 July 2009

Lagu Comel


Rambutmu Rambut Ku
By D'Lloyd


Jablai
By Titi Kamal


Yang Penting Happy
By Jamal Mirdad

anda runsing gusar..dgrlah lagu2x di atas pasti tidak akan gusar lagi.. :D
ini adalah kerana lagu2x di atas comelkan..
boss2x tempat saya berkerja sgt cintakan lagu2x di atas.. :p


with ♥ ;

Bilik Indah

pic 1

pic 2

pic 3


teman2x antara ketiga bilik di atas di mana pilihan hati kalbu anda
bilik adalah bertemakan bujang kerana saya masih bujang..hehehe
saya berkenan yg no1 dan no3..
ini adalah kerana saya selesa jika laptop berada di sebelah saya,
sememangnya kini di bilik pun laptop pasti berada di sisi saya..
(walaupun bilik di rumah sewa hanya ada tilam bujang T_T tiada katil)

eh di rumah ibunda di banting juga saya hanya ada tilam bujang..
kononnya nak buat bilik ala-ala jepun..hehe yg pasti selesa bukan..
dan yg paling saya suka ttg bilik saya di banting adalah kerana ada bilik air dlm bilik saya..
ini memudahkan saya utk membuang hajat 'besar' jika terdesak..
tidak perlu lagi berebut2x..tapi jika ramai sedara mara bertandang kena berebut juga..
dan pada masa ini lah bilik air parent yg menjadi sasaran..
tidak pun bilik air di bilik tido adik lelaki pun ada juga.. :p

tapi tidak di rumah sewa..bilik air jauh..
utk membuang hajat 'besar' pun terpaksa tahan2x..
boleh menyebabkan buasir ni!! bahaya!!!
ye saya tahu saya ni mcm busuk je kan...hahaha
tetapi itulah saya..jika sudah khusyuk hajat 'besar' pun boleh nak tangguh2x.. :p
apatah lagi hajat 'kecik'!!!

apa-apa pun ciri-ciri bilik tido anda
sayangilah bilik anda..kerana di bilik tido kita lah kita akan melepaskan segala penat lelah
dan di bilik tido kita lah tpt kita bermadu kasih :D (apakah ini MUNIRAH!!!??)
x..x..maksud saya tempat kita bergayut secara private bersama kekasih hati..
indah kan?? :p

with ♥ ;

14 July 2009

Tickets :D

Photobucket

saya sudah membelinya..
anda bila lagi??
cepat beli!!! sebelum saya menjadi jahat dgn menjadi 'spoiler' :D

with ♥ ;

Just you and me



You were sitting on the coffee table
where you're reading Kierkegaard
Minutes later, you proceeded to say
something that almost broke my heart

You said, "Darling, I am tired of livin' my routined life.
There's so much in the world that i'd like
to soak up with my eyes."
Well, baby i never did stop you from going out to explore
We can do it all together from the colds of the poles
to the tropics of Borneo

Ba da da ba da...

Let's pack our bags
and lie on the easy stream
feel the water on our backs
where we can carry on dreamin'
where we can finally
be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me...

So Darlin', what do you say?
Does that sound like a plan to you?
We can build our own little world
where no one can come through
We can live in huts made out of grass
we can greet father time as he walks pass
we can press feet into the dirt
a little mud, no, it wouldn't hurt

Ba da da ba da ba...

Let's pack our bags
and lie on the easy stream
feel the water on our backs
where we can carry on dreamin'
where we can finally
be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me..

Dear Muhammad Hanif Abd Nasir


with ♥ ;

13 July 2009

Minggu Ulang Tahun Kami!!

salam semua
macam apa2x je tajukkan..
konon cam dah kahwin..hahaha tidak mengapa..
bagi lah saya feel2x skit..saya pun mahu sambut ulangtahun kami bersama..
wahhh bersama katanya..yelah..declare bersama la..
bersama utk mengenali lebih dekat hati budi masing2x..
yg alhamdulillah sampai ke tahun ini yg hampir 6thn kami bersama..

gaduh2x itu perkara biasa..
yang penting saling maaf bermaafan antara satu sama lain..
tp yg selalu byk mengalah semestinya si dia..
ini adalah kerana saya agak berkepala stone skit.. :D

tapi menyebabkan usia yg dah makin 'lanjut' ini
saya dah kurang berkepala 'stone'..
saya byk belajar melalui perhubungan kami ini..

kalau dulu saya macam budak2x sikit..
tp kini saya macam dah matang skit..
skit je lah..tidak hampir 100% matang..

walaupun hubungan kami dah hampir 6thn..
kami masih belum ada jodoh lagi utk membina masjid..
tapi insyaALLAH jika masih lagi panjang jodoh kami ini,
kami pasti akan membina mahligai yg setiap org impikan..

siapa yg tidak mahu kahwin!!!!

semua org mahukan perhubungan yg di jalinkan di akhiri dgn ikatan yg sah bukan!!?

begitu juga dgn kami..
cuma sekarang kami masih belum bersedia dari segi kewangan
selain itu masih byk lagi kami perlu belajar..
6thn itu mmg lama..tp ntahlah..saya dan dia mmg kurang bersedia :p
ini adalah kerana kami bercinta semasa belajar kut..ngegegge
(sungguh gatal kami ini!! :p belajar2x bercinta)

alhamdulillah walaupun bercinta waktu belajar,
pelajaran kami xterabai..dan saya kini mempunyai kerjaya sendiri..
si dia masih lagi tgh menyiapkan thesisnya..
insyaALLAH hujung thn/awal thn depan akan mempunyai kerjaya sendiri
(betulkan B?? diharap akan mendapat pekerjaan secepat mungkin)

oleh itu dgn ini saya isytiharkan blog saya pada minggu ini,
akan lebih berkisar jiwang..
(byk quote cinta atau lagu cinta utk tema 6 thn kami bersama)
tapi pasti akan ada coretan yg bukan berkisar jiwang,
nnti ada pula yg akan bermuntah darah utk membacanya..
saya tidak mahu itu berlaku di sini :p

utk Muhammad Hanif B.Abd Nasir


p/s: ulangtahun kami adalah jumaat ini..jumaat ini saya mempunya job yg pertama(ambil gambar org yg berkahwin kononnya) dan juga jumaat ini Nur Shazwani Zulkifli akan bertunang..oh sungguh jeles..bertunang dan menikah pada tarikh keramat kami.. T_T tp saya tumpang happy utk mereka.. tahniah utk Wani akan menjadi tunangan org..serta client saya.. :D

with ♥ ;

Did Men Know About Women??

erkk apakah?? kosong
thats mean men did not know anything about women!!??
mens out there please speak up about this issue.. :D

with ♥ ;

10 July 2009

Being Yourself


yes being yourself..jgn ada pura-pura ok..
nnti hidup tidak selamat..ngeggege betul kah?? rase betul kut??
kenapa keluar entry ni..?? ada kayak emo kah??
xkan..i like this quote laaa..
just wanna share with you guys..
so it can remind to you and myself juga..
supaya jadi diri sendiri..
xmo la bila dah senang jadi org lain pula..
belagak mcm hebat sangat..
xmo2x not good ok!!

n kalau awak dah duduk bandar besar
jgn la nak belagak mcm awak ni hebat sangat..
berpada-pada la..not good for you tau..
kenang la cara hidup kita dulu2x tau..
mcm mana dulu kita hidup..
mcm tu lah kini..
senang mana kita pun..
tempat jatuh lagi di kenang kan..

eh dah merepek mereban dah saya ni.. :D

maaf..jika ada terlanjur kata bahasa yee.. hikss :p

hujung minggu ini saya pergi berlibur di PD bersama2x officemate
bukan berlibur pun..ada team building katanya.. :D

selamat berhujung minggu semua..

(semasa entry ini keluar sudah pun berada di PD..Muhammad Hanif tlg publishkan..Ini adalah kerana auto publish saya telah membuat hal yg tidak tahu mana punca..Bukan saya seorang ramai lagi blogger yang mempunya masalah yg sama seperti saya.. T_T)
with ♥ ;

09 July 2009

Cute Thingy

Photobucket
a hello kitty phone..
but its not belong to me :(
its belong to somenone yg closed to me..
dia beli online phone ni!!
Photobucket
to those hello kitty fans..
y not u guys invest skit utk phone yg cute ni kan..
hahaha kalau betul2x fans apa saja yg Hello Kitty ada mesti beli kan??

saya?? fans yg ala kadar sahaja..gitu-gitu je laaa...hiksss
with ♥ ;

Blind

Photobucket
hahahha tu dia..saya rase kelakar melihat gambar ni..
org buta cuba nak membayar duit parking kereta..ngeggege







Photobucket
eh org buta itu telah celik mata sambil buat peace pada tangan


p/s:bukan saja2x buat buta..tetapi semasa gambar di ambil xtau mcm mana mata boleh jadi mcm itu..pernah kan gambar anda jadi camni..hiikss :p
with ♥ ;

08 July 2009

Mini Gath #spm2001

last sunday seperti yg di rancang ada mini gath for chatters channel #spm2001
channel ni dah lama bekuburrrr..sbb dulu kan lepas spm kan yg femes adalah mIRC32..
sapa penah guna mIRC32 utk chatting2x ni?? ada lagi ke skang..??
skang ni org heboh ngan ym,facebook,myspace n friendster kann..
hehehe..

oh sangat happy bertemu dgn mereka..walaupun xramai tapi masih best..
tp kalau dapat kumpul ramai2x lagi mesti lagiiiiiiiiiiii best!!!
sepatutnya aina ada masa gath ni..tetapi di saat2x akhir..
aina ada emergency skit..hehehhe..dia masih lagi jet lag lorrr..
so terlepas flight dari KB ke KL..xpe lah di maafkan..
lain kali kita boleh buat lagi..yg lebih properr gituu..

gath ni pun last minute plan..hiksss
so antara yg hadir ialah :
Photobucket
hot mama to-be Bell!!! oh dia adalah kahwin awal..n sgt suka tgk Bell..sbb comell!!
lagipun nick Bell masa dlm chat room pun adalah chomail


Photobucket
ini pula ada Arif aka Fuyo (nick dia) Fuyo yang poyo yg xdisangka2x tersgt loyar buruk..mmg lah dlm chat room pun dia agak loyar buruk..xsangka dlm reality life pun menjadi2x loyar buruk diaa...ngegegge

Photobucket
yeaaaaaaa ini lah dia penceramah bebas yg di jemput khas dari Kedah..Amar atau dikenali sebagai cilikering dlm chat room..hehehhe..penah jumpa dia sebelum ni..after dat dah xjumpa..ni kira second time jumpa la ni..


Photobucket
ini syira..my besties..xperlu di perkenalkan lagi..yes dia pun salah seorang chatters dlm spm2001 gak..

Photobucket
xkenal dia ni?? hiksss..merupakan salah seorang chatter juga dlm spm2001..saat2x perkenalan kami adalah melalui chatroom..kemudian di ikuti dengan kawan2x yg kenalkan..xsangka kann..hahaha..dan sampai sekarang kenal2x..insyaALLAH jodoh jika berpanjangan doakan lah yee kami ke jinjang pelamin.. amin :D

Photobucket
oh yg bertudung hitam di apit oleh saya n bell itu adalah eja..girlfriend kepada Arif.... ye Arif sudah berpunya..jangan usik dia..kalau xkena cepuk ngan eja kang.. hiksss..

Photobucket

Photobucket
kami berkawan 8thn xpernah jumpa..hanya bermsg2x menggunakan friendster dan facebook sahaja..(kecuali amar pernah jumpa)..hubungan persahabatan kami agak rapat..dan sampai sekarang kami masih berhubung..selain dari mereka antara yg saya masih berhubung ialah Aina, Ikien,Jiyna,Khai,Hakeem,Ah Tuck(founder #spm2001).. sgt suka berkawan dengan mereka..

hope persahabatan kita akan kekal hingga ke akhir hayat ye kawan2x..
next will be amar yg akan melangkah bendul saya pada bulan Disember.
insyaALLAH saya akan menghadirkan diri ke majlis bersejarah beliau..

oh lepas ni sapa pulaaaaaaaaaaaaa??

with ♥ ;