01 October 2012

Ceramah Ustaz Azhar Idrus LIVE

Assalamualaikum and Hi Guys;

Last weekend balik Banting. Weeeee.. Hati sungguh riang tak terkata la kan.. :D Anyway balik of course first reason hujung bulan mmg turn balik Banting. Tengah bulan camtu balik Perlis. (rotation mengikut minggu yang kena ngajar kelas KSS) And kami balik Banting pun sbb nak amik Kad Perakuan Nikah yang dah siap.

Di pendekkan cerita masa kami balik ternampak banner kat Masjin At-Taqwa Banting mewar-warkan kedatangan Ustaz yang famous kini tak lain tak bukan Ustaz Azhar Idrus. Dalam hati rasa macam nak pergi. I asked my honey husband "nak pergi tak?" . He said "camna nak pergi baju proper takde. kain pelekat pun xbawak.." my mistake gak sbb tak sumbatkan his kain pelekat dlm bag sbb usually dia akan "campak" to me then I akan masukkan dalam bag. huhuhu.. so we decided at first x pegi. But aku tau my parents akan pegi.

So masa petang sabtu dah kecoh kecoh satu rumah bersiap nak g ceramah.(pegi awal nak chop tempat) I asked my alang dia pegi ke tak. N she said dia pegi. Then aku tanya adik pun dia nak pegi. Errkk.. Xkan both of us nak duk umah pulak kan. Harus menggelupur nak pegi juga. I asked again honey husband then ckp kat dia pinjam ayah punya kain pelekat n pakai kemeja t je. Hensem dah tu!!! haha So he said OK!! Apa lagi suami isteri yang baru ni pun kelam kelibut. Aku pinjam baju jubah Angah yang gedobosh!! Fuh Belasah je la. Kami sekeluarga sampai dekat area masjib dalam 06.30ptg. Kat masjid pun dah ramai org. Penangan UAI betul!!!

Apa-apa pun topik UAI malam tu adalah kasihkan Rasulullah dan Sahabatnya. Banyak intipati yang menarik dalam topik yang beliau kupas. Sessi Q&A pun aku suka and ada juga terasa macam terpanah petir. Begitu kerdil diri ini sbb ada lagi ilmu agama fardhu ain yang xlengkap lagi. (kejar duniawi je kan.. akhirat pun cam ke laut.) InsyaALLAH aku akan cuba jadi muslimah yang terbaik.

bersama Adik Masturah yang kini sudah bermula tanam anggur yang berjaya. mungkin dan insyaALLAH akan melanjutkan pelajaran ke UiTM untuk sambung degree pula. kos apa? katanya nak lari dari SCN COMP. hurm (Alang Mardhiah uzur jadi beliau kena dgr sensorang kat luar. kesian :(( )
Tu diaaaaaaaaaaaa UAI. aku dapat saff depan kat bahagian atas. Ummi yang tolong chopkan. hehehe :D 

InsyaALLAH jika di izinkan ALLAH sekiranya ada lagi ceramah2x berbentuk agama lagi akan cuba menghadirkan diri. :D




love;
♥Munirah Abd♥

No comments:

Post a Comment

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*