05 October 2012

Steamy Food

Assalamualaikum and Hi Guys;

Yesterday hari balik awal. Pukul 2pm dah terpacak depan mesin thumb print for punch out. And usually hari Khamis yang balik awal ni akan di peruntukkan untuk kemas rumah sekali seminggu. Kira ok la tu kan. I'm working woman bebeh. :p Plus suami ku pulang dari kota (but not this weekend T_T)

Even though he is not coming home this weekend still juga la aktiviti mengemas tu. Malas tu mmg malas tapi mata ni mana sanggup nak tgk rumah bersepah ibarat kapal karam berkurun. So I would like to declare every Thursday adalah HARI MENGEMAS :D cuma this semester macam lucky sikit sbb balik awal atas sbb every wednesday night I have a class and also hari Isnin saya pulang lambat sbb kelas jugerr so Flexi hour on Thursday!! (hahaha jadual sendiri gubal. ingat dah cukup cantik dah this semester. Tidak ada maknanya la oiiiiiiii...)

So after kemas2x rumah macam bibik ,moh ler bersengseng lengan pula untuk berkelentung kelentang di dapur. 

Menu
  1. Kerang Steam
  2. Bendi Steam
  3. BELACAN



Steamer yang cool di beli dari catalog Tupperware. Eh cool wei. Korang yang baru bina keluarga tu pegi beli wei. Benda wajib ada dekat dapur. Sekali sekala hidangkan makanan kesihatan untuk suami takkan hari-hari bagi MINYAK,LEMAK . Kata nak hidup semati sampai la tua dan jannah. :D


Kerang steam ku. Itu kuning kuning halia. Sekilo untuk aku sorang!! Kah kah kah. 
Puas garu garu malam tadi. Padan muka diri sendiri. -_-


Bahan untuk sambal belacan. (masih lagi fail. Tidak mengapa TANGGA USAHA KEJAYAAN #eh


Bendi untuk seorang makan. Sedap


Finally Ini lah dinner ku :D
Sedap!!

 love;
♥Munirah Abd♥