29 March 2012

Cara-cara membuat sushi

Assalamualaikum and Hi Guys;

mari anak-anak kita belajar cara-cara membuat tuna sushi ye.. (erkk ini first time blaja buat dan first time juga  ku makan sushi ni ok!!)

 ini lah bahan-bahannya.. ada nasi mcm pulut skit,cheese,mayonis,seaweed erk yang hijau tu(hahaha lupa nama),telur bagi yg makan(me tak makan tulur)timun ,carrot and tuna. oh tak lupa tu yg bamboo mart tu jg di lupakan dong.. kawan I ckp ada jual kat JJ. eh dah tukar nama kan AEON :)

 ok bentang kan seaweed ijo ni kat bamboo mart dulu..

 letakkan nasi dahulu ye kemudian lenyek lenyek skit kasi leper itu nasi ye anak anak sekalian..
 ye lenyek begini la rupanya after di lenyek..
 oh ini pickles(eh pickles kan.. ke jeruk ntah.. hahah fail betul nak bagi tau jenis bahan.. huuhuhuh)

 (maaf gambar blur) after lenyek nasi letakkan cheese ye..
  (maaf gambar blur)  kemudian letak la sayuran timun dan carrot tadi
 kemudian letak la tuna anda.. :D
 tuang pula mayonis lazat berkrimmmmmmmmmmmmm
 tadaaaaaaaaaaa dah gulungggggggggggg
 ok ini aksi sapu minyak kasi nampak cantik berkilattttttt skit
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sushi tanpa telur saya!!! Sedapppppppppppppppp.. ok teringat2x skang ni.. kena g JJ aka AEON carik bahan ni...nyummm

ok Selamat mencuba.. saya yakin pasti SEDAP!! :D


 love;
♥Munirah Abd♥