14 September 2011

DIY Bin Cage For My Hammies

Assalamualaikum and Hi Guys;

Berjaya membuat sangkar untuk my little hammies.
Ianya berjaya haruslah dengan bantuan Motokar Kelisa.
Tanpa bantuan beliau mana mungkin aku pandai main drill drill ni..

Mari kita lihat hasilnya











Menarik bukan?
Bin Cage ini khas untuk anak2x dari batch yang pertama.Wahh batch pertama kata kau. hahaha
For batch kedua tunggu besar nnti kakak buatkan another bin cage ye..

Bin cage ni mudah sikit sebabnya xde la mengotor sangat habuk2x . Kalau guna sangkar jaring mereka ni suka kuis kuis kasi keluarkan habuk habuk. Ni abah ngan mak diorang mmg dok dalam sangkar. Dok kemas sapu2x la habuk yang diorang kuis kuis terutama mak hamster tu. haihh.. sambil kemas sambil aku bebelkan dia. macam la paham kannnn.. :p

Kos untuk menyediakan bin cage ni in total adalah RM120.00. itu pun sbb ada barang yang dah ada cth cam rumah kuning tu mmg aku dah lama beli tapi xberapa nak guna sgt. wheel mereka pun guna je yg lebih2x aku beli dulu. yang tambah baru dlm tu terowong,bekas makanan,ngan toilet diorang utk letak pasir. pastu ada lagi la barang2x lain and of course termasuk bin tu :D

Apa-apa persoalan just leave a msg ok.

  ♥MA♥

2 comments:

Dear readers,comments make me happy and make me smile!! Yes!! your comments will be moderated.Dont worry about that ok.. Its a procedure to kick out spammer and mosquitos.Thank you.

# NO SPAM OK!!!
# Comment is awaiting on moderation.
# No harsh word!!


Thanks for your comment!! *wink*