18 February 2016

Tips Memakai Flare Dress untuk Muslimah

Assalamualaikum and Helloooooooooo Guys;

Well, it's been a while... I miss my blog!! haha

Hey, by the way, I nak share something with u guys. Some tips.

What tips?

Tips Memakai Flare Dress Untuk Muslimah..

Sounds interesting right?

For this dress, Muslimah can wear it with jeans and match with suitable cardigan to cover up the sleeveless

Nowadys, ramai wanita yang gemar memakai dress atau gaun untuk kelihatan lebih feminine dan kekal selesa sepanjang hari. 

And as you know, terdapat pelbagai jenis dan koleksi dress yang boleh ditemui di pasaran. One of them, jenis dress yang paling popular dan digemari ramai adalah koleksi flare dress yang berpotongan kembang pada bahagian pinggang dan ke bawah. 


This collections very suitable untuk digayakan oleh wanita yang sering tidak yakin dengan tubuh badan sendiri dan ingin ‘menyembunyikan’ bahagian pinggul yang agak lebar. Sounds cool kan.. woohooo

So for wanita yang bertudung pula, don't worry ok kerana dengan sedikit ‘touch up’ dan ‘mix & match’, anda juga boleh tampil bergaya dengan koleksi flare dress ini!Ok first, as I mention in the caption picture above, memakai koleksi flare dress tersebut bersama pemakaian seluar pada bahagian dalam.

You can match it dengan memakai jeans, jeggings, mahupun leggings. Terpulang kepada keselesaan anda dan citarasa anda yang tersendiri :)

As for me, I prefer match it with jeans! I love jeans so much.. :DThe next style are dengan menambah kombinasi dress dan seluar itu tadi dengan memakai cardigan sebagai outerwear anda.

Cardigans harus dipakai untuk menutupi bahagian tangan dan lengan yang terdedah untuk menyesuaikan dengan imej Muslimah anda.


I love the jeans jacket. to complete this look as Muslimah, you can wear a comfy shawl


Dan alternatif yang terakhir,get your own collections of maxi flare dress yang labuh. Now you have many options of flare dress yang labuh which suitable untuk di gayakan oleh wanita Muslimah!! 


IT'S TIME FOR SHOPPING NEW CLOTHES!!!!!!


 love;

♥Munirah Abd♥

Hello 2018

Assalamualaikum and Hi Guys; This year my double H started going to school!! Tadika la of course.. haha.. So we decided to send them to Ta...