31 December 2014

Terima kasih 2014 Assalamualaikum 2015

Assalamualaikum and Hi Guys;

2014
Kenangan manis pahit semua ada

yang manis kita telan dengan begitu manisssssssssss semanis kurma
yang pahit kita telan kelat tapi kena juga telan yang kelat itu

2014
kepayahan
onak duri pancaroba semuanya la

2014
nampak sahaja kehidupan aku smooth mcm tiada masalah
tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu

2014
ibu beranak 2
ibu yang mempunyai sepasang anak

2014
selalu alpa,leka dengan duniawi.
kejar duit dah mcm hamba duit
Astagfirullahalazim T________T

2014
kehilangan 
redho harus redha
"tunggu kakak kat syurga opah"

oleh itu 

2015
pasti akan ada kenangan pahit manis.
terima dengan redho sekiranya pahit
terima dengan syukur ALHAMDULILLAH sekiranya manis

2015
bangkit dari kepayahan
tebas semua onak duri pancaroba

2015
mohon banyak banyak pada ALLAH SWT agar semua di permudahkan

2015
besarkan putra putri dengan penuh kasih sayang dan ajaran ISLAM yang sempurna

2015
jangan lagi alpa
byk amalan.byk ibadah pada ALLAH SWT
kerja kerja juga.walaupun kerja itu ibadah

2015
cari keberkatan dalam semua perkara




 love;
♥Munirah Abd♥

22 December 2014

Hannah Madihah

Assalamualaikum and Hi Guys;



ye presenting my baby princess Hannah Madihah binti Muhammad Hanif

hahahaha ni meraung sbb xsabo nk g shopping.... agagaggagag :p

nk tgk dia senyum g skodeng ig I.. manis senyuman Hannah ni sbb dia ikut mummy..
;D

perihal Hannah Madihah binti Muhammad Hanif


  1. kalau nk tidokan dia kena popok letak kat dada,, overrrrrrrrr!!! Princess kannnn.. abisla opah yg nk jaga kamu dik.. 
  2. minum susu ikut dan dia sbb susu gantung kn.. asal melalak mummy terus sua "susu gantung" (mcm skang sambil mummy update blog sambil Hannah minum "susu gantung" )
  3. blh tau kalau kena tinggal bilik yg takde orang.. apa lg melalak. asal nk angkat bontot dia dah start "ekk..ekk..ekk.. huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhh" so mummy pun "huarghhhhhhhhhhhhhhh" bersama-sama
itu je la kut yg setakat yg I igt dan obvious.. baby lagi kn.. hihi


mana blh gambar Hannah meraung je.. ok mummy muka senyum yg fake!!! Hannah buat muka penyek.. erkkk

psstt flawless tak I.. I just pakai BBCream by Seqybeauty ngan lipgloss :D


hebat lakonan mummy ngan Hannah huhuh 

erghhh badan xkurus lagi!! herghhhhhh :((




esok esok I citer pasal BBCream SeqyBeauty yg awesome tu.. kalau xmenyempat nak tau p terjah instagram Goldilocksinc or FB Page Goldilocksinc

short note: Hannah ada selimut bersama beliau ketika ini. tapi abah beliau amik oegang sat utk tujuan bg molek amik gambo. Abah beliau kata hodoh ada kain...erkkk

love;

♥Munirah Abd♥

17 December 2014

Long Hiatus

Assalamualaikum and Hi Guys;



Morningggggggggg... Siaran langsung dari rumah..

Well well well as you know I have giving birth at 4th of November.. fuhhhh

Awal 3minggu lebih fuhhhh fuhhhhhh fuhhhhhhh


hahahaha long story untuk citer.. tu later on..

yang pasti I dah ada sepasang!!!!!

Alhamdulillah


So....... stop right now la kut kan.. tambah lagi T___________T ntah la.. siapa kita untuk menidakkan rezeki ALLAH kan.. so keep silent and go with the flow..



Rancang tetap rancang ye banggggggggggg.. IUD tetap jalan yee once period zasssssssss kita jumpa gynae ye bangggggggggggggg huhuhuh


Oh well today genap 44 hari!!!!!!!!!!!!

MERDEKAAAAAAAAAAAAAA from confinement!!


Giving birth is mooooooooooreeeeeeeeeeeeeeeee easy than confinement!!

Please trust me people pleaseeeeeeeeeeeeeee...


hahahhaha

ok later update blog lagi.. gambar anak tak tayang lagi kannnnn

permintaan si abah untuk simpan wajah anak dara beliau hingga cukup haul..


anak dara beliau mahal kut!!!!!!!


ok bye


 love;
♥Munirah Abd♥