05 November 2014

3 perkara yang ingin anda katakan pada bekas kekasih

Assalamualaikum and Hi Guys;

 3 PERKARA YANG INGIN ANDA KATAKAN PADA BEKAS KEKASIH


 Derrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. soalan mende ni weii!!

xde xde apa nak ckp la eh..


PAST IS PAST

haih merapu betul soalan untuk hari ni T_________________T


love;

 ♥Munirah Abd♥

04 November 2014

Buku Kegemaran Anda

Assalamualaikum and Hi Guys;
BUKU KEGEMARAN ANDA untuk hari ke 4

well being an educator nak tak nak xleh lari kemana mesti la kena jadikan buku ILMIAH as BUKU KEGEMARAN :p

huhuhu.. bidang yg aku ajar skang lebih kepada DATABASE and JAVA PROGRAMMING

so what do you expect??
terang-terang la kan BUKU KEGEMARAN yang lebih menjurus ke arah DATABASE ngan JAVA PROGRAMMING hehehhee


 BUKU CERITA lak suka gak tapi lebih kepada series punya BUKU CERITA

for example HARRY POTTER :D aaaaaaaaaaaa kecintaan sungguh kalau HARRY POTTER ni..

 ok dah tu je sharing untuk hari ke 4..

ok BYE

 love;  
♥Munirah Abd♥

03 November 2014

Sesuatu yang menguatkan anda

Assalamualaikum and Hi Guys;

"SESUATU YANG MENGUATKAN ANDA" soalan untuk hari ke 3



of course xlain x bukan......








FAMILY



keluarga kecil ku setakat ini.. kang hujung bulan tambah agi sorang.. hehehhe..


dan jugaaaaaaaaaaaa


family tercintaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..


haih mereka semua adalah kekuatan aku!!


sayang semuaaaaaaaaaaaaaaaaa muah muah muah

ok bye

 love;


  ♥Munirah Abd♥

02 November 2014

5 cara memenangi hati anda

Assalamualaikum and Hi Guys; 

"5 CARA MEMENANGI HATI ANDA"

ala ni soklan kalau yg belum kawen or belum ada buah hati molek la jawab soklan ni. 

Ni soklan ala ala nak ngurat ni.... ok la kalau camtu konon ni #throwback utk Muhammad Hanif Nasir memula nak ngorat dulu la ni.. Alhamdulillah semua dia lepas :D . Peringatan lagi sekali ye ini #THROWBACK ok bukan masa kini punya!!



  1. Kena lebih pandai dari aku.. Maksudnya kalau aku hebat dlm IT dia xleh hebat dalam IT gak. Dia kena bidang lain.. sbb aku xsuka pasangan aku lebih hebat dlm perkara yg sama.. xbest!!
  2. Pandai control AMARAH aku. sbb aku mmg terkenal ngan baran kalau tak kena tptnya. Alhamdulillah Hanif pandai bab tu.. Tau macam mana nak "campakkan air" ketika api tgh bara. :D
  3. Latar belakang family aku amik kira dulu kalau nak pikat aku.. hahah poyo kan.. sbb aku xnak la kang keturunan aku yg akan datang ntah apa apa.. pendek citer setaraf ngan family aku. pendekkan lagi SEDERHANA. kalau kaya sgt kang aku RIMAS. dan terus terang aku xleh yg KURANG dari aku.. sbb nanti aku pun RIMAS. again.. kami SETARAF
  4. Romantik... aaaaaa.. sampai skang pun dia ROMANTIK weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. 
  5. Last but not least...................TAAT pada AGAMA, IBU BAPA.. pendek citer jenis FAMILY MAN ... dan susah senang biar bersama.. xmo aku susah sensorang ko melopong tgk aku susah.. ada gak penyekeh aku bagi.. hahaha setakat ni alhamdulillah.. Suami ku TAAT AGAMA, IBU BAPA dan sgtttttttttttttttttt HORMAT kepada kedua dua orang tuanya dan orang tua ku.. :D    

ok tu saja #THROWBACK untuk "5 CARA MEMENANGI HATI ANDA" 


muahahahha

ok bye


love; 
♥Munirah Abd♥

01 November 2014

1 Gambar Terbaru anda dan 5 fakta tentang diri anda

Assalamualaikum and Hi Guys;


hahahha taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa

yeeeeeeeeee I'm pregnant again for no 2!!!!!!! phewwwwwwwwwwwww

hahaha.. supriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee la sgt kannnn


my due?? 29th Nov 2014.. so today genap 9months!! fuh fuh fuh

unexpected pregnancy actually.. but we accept it as rezeki.. :))

ok 5 FAKTA TENTANG DIRI ANDA ( I will let my husband explain it.. he knows me better.. mls nak describe sendiri kang cam syiok sendiri. hahaha)

as described by en.suami,

1. Seorang yang rajin di dalam pelbagai aspek (ikut mood). Tp paling ketara especially dalam memastikan susun atur brg dlm rumah dlm keadaan kemas. (cuma bila ada hero boy tu dok 'tolong kemas' so kdg2 xtersusun la jugak)

2. Isteri/Mummy penyayang. Nampak je garang scara luaran, tp jauh di dlm hati Munirah's a loving person.

3. Seorang yg pandai bergaya.. 'fashionable woman'.. Kalau nk suh explain pasal gaya tu, kna suruh buat entry pasal wardrobe la plak. But surely, she is an up to date person, baju pregnant pun kena up to date tau.. p/s: baju en.suami 1/4 wardrobe je, the rest is...

4. Penuh keyakinan diri. Walaupun bertubuh kecil comel dan ayu, tp keyakinan diri utk menjayakan ssuatu tu ada. berkat sokongan dan izin en.suami juga, Insyaallah tiada yg tidak dpt dselesaikan. (Caiyok2 for your Master my dear)

5. Negative fact, Munirah mudah terpengaruh. Selalunya en.suami la yg kena jd tukang nasihat or mnarik balik beliau kembali ke realiti. Bnyak sgt mngadap google pn kdg2 jd masalah gk. Klau positif tu en.suami ok lg, tp klau yg negatif, stress gk oooo.. (but don't worry, still under control)

ok bye


 love;
♥Munirah Abd♥