19 November 2012

Water Chalet , Bukit Merah Laketown

Assalamualaikum and Hi Guys;

We had our short getaway last week (almost 3weeks xjumpa so we need a very quality time togather. :P) WOOHOO.. We choose yang dekat ngan Ipoh of course. Malas pergi jauh jauh sbb takut emergency kena ganti org utk jaga exam. Oh Good Luck to Polytechnic student for final exam which started last Saturday!! 

So we choose Bukit Merah Laketown Resort. and stay at Water Chalet . Dekat situ ada 2 jenis hotel so you guys can choose either Hotel Laketown or Water Chalet. Nak feeling duk atas air. and romantik2x so silalah pilih Water Chalet. And the price quite OK for us. Berbaloi. Cumanya dah nak maghrib sila tutup sliding door jangan nak berangan bercinta tepi tasik kalau xmahu di geget serangga hutan. :P


Here you gooooooooooooo.. 


Masuk-masuk bilik aku mcm terkedu sebab ada tingkap between tempat mandi and tempat tido. hahaha. I thought HP already knew about this. Rupanya tak. and dia punya suprise mengalahkan aku! Over tau.

tetiba dapat niiiiiiiiii.. last saturday adalah monthlyversary kami as couple. 9thn 4bln ;P


My HP. Dulu I gila amik gambar and dia xberapa nak gila nak amik gambar sangat. Now dia adalah lagi super rajin amik gambar.Hurm


Matahari Naikkkkkkkkkkkkk


Breakfast on beddddddddddddddddddd early in the morning!! 
Ah heavennnnnn.. kan bagus hari hari macam ni.. 


Me look fatttttttttttttttttttttttttyyyyyyyyyyyyy.. Amik lelemak HP. hurm urm urm.. Mana tak gemuk pegi pasar malam beli nasi lemak sebungkus,laksa sebungkus, rangka ayam sekor. Only for me. Yes for me!! hahahha gumuk gumuk gumuk... Ummi pun dah complaint aku gemuk. Sigh.


Oh we stay only for one night. And takde buat apa aktiviti sgt pun melainkan duduk dalam bilik.. Dah kata nak spend quality time bersama-sama..Begini la hidup as weekend husband and wife..kena pandai pandai carik masa bersama. Balik Ipoh on Saturday and sambung dating kat Ipoh pulak... :D

p/s : HP equal to HONEY PUMPKIN haha



 love;
 ♥Munirah Abd♥

14 November 2012

Cleaning Schedule

Assalamualaikum and Hi Guys;

Terjumpa satu blog yang best about organizing and one of her entry yang aku suka sgt entry dia tentang 15 minutes a day cleaning schedule. Wow Best!!


So after this pas balik keje je kena spend time 15mins kemas rumah. especially nak hilangkan dust dust tu semua tu. Pumpkin Honey bukannya boleh habuk habuk ni. Elok elok asthma dah lama xmenyerang dia kang serang balik kang asthma. uishh.. Biarlah dia sihat walafiat sentiasaaaaaaaa..  

Blog yang super best itu adalah Organizing Made Fun Banyak tips tips yang dia bagi. So korang boleh rujuk terus kat blog dia. ok now p terjah. :D

love;
 ♥Munirah Abd♥

08 November 2012

Kabus

Assalamualaikum and Hi Guys;




See tebal tak tebal sampai tak berapa nampak dah bangunan hotel Genting View Resort ni. hurm. Tebal dan sejuk. Serious tak tahan sejuk. haih. camna nak g oversea ni.......................? Setakat sejuk genting pun aku tak tahan ni. urgh..


love;
♥Munirah Abd♥

07 November 2012

Le Reception

Assalamualaikum and Hi Guys;


   
Thank you Jabbe. You did a very good job. Awesome man. 
Suka sbb semua orang cantik dan handsome dalam ni. :D

Nikah punya xupload. Ada try upload hari tu tapi manjang error. Xpela jadi la ni. Nak tgk hok nikah meh dtg rumah meh :D Oh lambat bukan salah Jabbe tapi salah kami sbb xde masa nak dtg p pick up. Kalau aku balik Banting Jabbe lak tak free busy ngan job. Akhirnya kena tunggu a day before raya Haji hari tu baru amik. comfirm time tu Jabbe takde job. kah kah kah

 love;
♥Munirah Abd♥

06 November 2012

Coffee Princess

Assalamualaikum and Hi Guys;




Setiap kali break kena amik kopi MAI SECAWAN. kalau x mata mcm nak katup. Nak nak lagi kalau kat luar hujan. Dalam bilik lak sojuk ya Rabbi. hurm.. so MAI SECAWAN


ok bye

love;
♥Munirah Abd♥

05 November 2012

Kursus KIPA

Assalamualaikum and Hi Guys;



Almost seminggu duk di Kota Keriangan. Heh. takdelah kat kota tu betul kat bawah sikit. Kat Genting View Resort. Duk sini sampai 12 Nov. Alasan duk sini sbb nak naik PANGKAT. hahaha. xdelah sbb salah satu syarat naik pangkat dari 41 ke 44 :D 

Aku nak cam tamak lagi pun kan target sebelum pencen nak pangkat JUSA. Xkesah lah A ke B ke C ke tapi JUSA. eewahhhhh. :D

Oh ni adalah kursus KIPA ye. Kursus yang blaja Andragogi Pedagogi. Ajar camna nak handle student. Communication. 3thn ngajar baru dpt peluang g kursus ni. Alhamdulillah byk benda baru blaja. So hope pas ni PnP aku makin ok la. Xde la aku belasah main hentam kormo. Huhu.

ok dah bye nak buat assignment. (poyo)

love;
♥Munirah Abd♥