24 October 2012

Wordless Wednesday #13

Assalamualaikum and Hi Guys;


love; ♥Munirah Abd♥

19 October 2012

Warna warni

Assalamualaikum and Hi Guys;


Warna warni sangat la kan. Haha 
Kalau masak mesti nak kena guna bowl warna warni ni. Baru semangat nak main masak masak. :D



 love;
♥Munirah Abd♥

05 October 2012

Steamy Food

Assalamualaikum and Hi Guys;

Yesterday hari balik awal. Pukul 2pm dah terpacak depan mesin thumb print for punch out. And usually hari Khamis yang balik awal ni akan di peruntukkan untuk kemas rumah sekali seminggu. Kira ok la tu kan. I'm working woman bebeh. :p Plus suami ku pulang dari kota (but not this weekend T_T)

Even though he is not coming home this weekend still juga la aktiviti mengemas tu. Malas tu mmg malas tapi mata ni mana sanggup nak tgk rumah bersepah ibarat kapal karam berkurun. So I would like to declare every Thursday adalah HARI MENGEMAS :D cuma this semester macam lucky sikit sbb balik awal atas sbb every wednesday night I have a class and also hari Isnin saya pulang lambat sbb kelas jugerr so Flexi hour on Thursday!! (hahaha jadual sendiri gubal. ingat dah cukup cantik dah this semester. Tidak ada maknanya la oiiiiiiii...)

So after kemas2x rumah macam bibik ,moh ler bersengseng lengan pula untuk berkelentung kelentang di dapur. 

Menu
  1. Kerang Steam
  2. Bendi Steam
  3. BELACAN



Steamer yang cool di beli dari catalog Tupperware. Eh cool wei. Korang yang baru bina keluarga tu pegi beli wei. Benda wajib ada dekat dapur. Sekali sekala hidangkan makanan kesihatan untuk suami takkan hari-hari bagi MINYAK,LEMAK . Kata nak hidup semati sampai la tua dan jannah. :D


Kerang steam ku. Itu kuning kuning halia. Sekilo untuk aku sorang!! Kah kah kah. 
Puas garu garu malam tadi. Padan muka diri sendiri. -_-


Bahan untuk sambal belacan. (masih lagi fail. Tidak mengapa TANGGA USAHA KEJAYAAN #eh


Bendi untuk seorang makan. Sedap


Finally Ini lah dinner ku :D
Sedap!!

 love;
♥Munirah Abd♥

04 October 2012

Constructor vs Construction

Assalamualaikum and Hi Guys;

Dalam lab Java. discussion with student the different between Method and Constructor


Me : So, programme XYZ guna apa?

Student : Constructionnnnnnnn

Me : Errrr..... WHAT????????

Haha.. students aku ni suka betul bikin lawak yang tak berapa antarabangsa.
Urgh.. Padahal before enter the lab session, aku membebel pasal Constructor ni almost 2 hours. haih

Differents Constructor and Construction.

Alhamdulillah semester ni dapat mengajar Java untuk satu kelas. Dah lamaaaaaaaaaaaa sgt mengidam ngan java ni. Lama sangat dah tinggal. Kalau lagi lama tinggal banyak la agaknya ilmu java yang gila best ni hilang sedikit demi sedikit. Ah rinduuuuuuuuuu nak main main ngan JAVA 

 love;
♥Munirah Abd♥

02 October 2012

Movie : Bait

Assalamualaikum and Hi Guys;


Lama dah tak tgk wayang. So we decided tgk wayang hari tu ( 2 weeks ago kut. kah kah kah.  :p ) I choose tgk citer BAIT!! First time dgr promo dkt dlm radio terus cecepat call Honey Husband  ajak tgk wayang citer BAIT ni.



Citer ni BEST and banyak part terkejut terkejut. Bagi siapa yang sakit jantung NOT RECOMMENDED la yer. Aku yang tgk citer with Honey Husband pun siap pinjam lengan dia gigit2x package ngan tarik tarik baju dia lagi. Haha. Nasib baik dia redho je. 

Actually citer ni pasal jerung. Jerung yang mengganas selepas Tsunami. Boleh plak tu 2 ekor shark yang terlepas lak tu. Over betul. Tapi serious SCARY gak ar. Tapi BEST. haha. (2x kali aku mention BEST maknanya BEST :P)


green
keh keh keh. skang ni macam trend semua org "sawan cermin" saya punggggg :P cam seronok lak jadi "sawan cermin" ni kan.. haha cam poyo pun ada. :p (poyo-poyo pun sukerrrrrrrrr :D biaq p la pakai  xbranded mana pun asalkan nampak cam "poyo" haha.. ah pakai branded poyo, xpakai branded pun poyo sbbnya hanya satu iaitu "SAWAN CERMIN")

 love;
♥Munirah Abd♥

01 October 2012

Ceramah Ustaz Azhar Idrus LIVE

Assalamualaikum and Hi Guys;

Last weekend balik Banting. Weeeee.. Hati sungguh riang tak terkata la kan.. :D Anyway balik of course first reason hujung bulan mmg turn balik Banting. Tengah bulan camtu balik Perlis. (rotation mengikut minggu yang kena ngajar kelas KSS) And kami balik Banting pun sbb nak amik Kad Perakuan Nikah yang dah siap.

Di pendekkan cerita masa kami balik ternampak banner kat Masjin At-Taqwa Banting mewar-warkan kedatangan Ustaz yang famous kini tak lain tak bukan Ustaz Azhar Idrus. Dalam hati rasa macam nak pergi. I asked my honey husband "nak pergi tak?" . He said "camna nak pergi baju proper takde. kain pelekat pun xbawak.." my mistake gak sbb tak sumbatkan his kain pelekat dlm bag sbb usually dia akan "campak" to me then I akan masukkan dalam bag. huhuhu.. so we decided at first x pegi. But aku tau my parents akan pegi.

So masa petang sabtu dah kecoh kecoh satu rumah bersiap nak g ceramah.(pegi awal nak chop tempat) I asked my alang dia pegi ke tak. N she said dia pegi. Then aku tanya adik pun dia nak pegi. Errkk.. Xkan both of us nak duk umah pulak kan. Harus menggelupur nak pegi juga. I asked again honey husband then ckp kat dia pinjam ayah punya kain pelekat n pakai kemeja t je. Hensem dah tu!!! haha So he said OK!! Apa lagi suami isteri yang baru ni pun kelam kelibut. Aku pinjam baju jubah Angah yang gedobosh!! Fuh Belasah je la. Kami sekeluarga sampai dekat area masjib dalam 06.30ptg. Kat masjid pun dah ramai org. Penangan UAI betul!!!

Apa-apa pun topik UAI malam tu adalah kasihkan Rasulullah dan Sahabatnya. Banyak intipati yang menarik dalam topik yang beliau kupas. Sessi Q&A pun aku suka and ada juga terasa macam terpanah petir. Begitu kerdil diri ini sbb ada lagi ilmu agama fardhu ain yang xlengkap lagi. (kejar duniawi je kan.. akhirat pun cam ke laut.) InsyaALLAH aku akan cuba jadi muslimah yang terbaik.

bersama Adik Masturah yang kini sudah bermula tanam anggur yang berjaya. mungkin dan insyaALLAH akan melanjutkan pelajaran ke UiTM untuk sambung degree pula. kos apa? katanya nak lari dari SCN COMP. hurm (Alang Mardhiah uzur jadi beliau kena dgr sensorang kat luar. kesian :(( )
Tu diaaaaaaaaaaaa UAI. aku dapat saff depan kat bahagian atas. Ummi yang tolong chopkan. hehehe :D 

InsyaALLAH jika di izinkan ALLAH sekiranya ada lagi ceramah2x berbentuk agama lagi akan cuba menghadirkan diri. :D




love;
♥Munirah Abd♥