31 August 2012

Poor little hamster

Assalamualaikum and Hi Guys;


hahahhaha :)


love;♥Munirah Abd♥

#ootd #wiwtd for my raya :p

Assalamualaikum and Hi Guys;

Hahaha.. orang tunjuk What I wore today. I pun nak gak tunjuk. kah kah kah.. Mana leh kalah. Nak gak. dulu zaman muda remaja xde pesen pesen gini. dah nak masuk almost 3 series ni kemain lak anak muda remaja skang galok ye nak show opp baju apa yang di pakai. Ah ku yang REMAJA pun nak gak menjoin walaupun MALU. kah kah kah. Ok ini #ootd  #wiwtd cara Munirah ye.. hahhaha 

Outfit for raya pertama : 
Our baju from butik kat TESCO kat Alor Star tu. Apa ntah nama butik (apa ni nak bagi nama butik pun dah FAIL ada hati nak show show.hahahha dulik)
Shawl from kedai kat Alamanda. kedai Pakistan. Murah gila sehelai RM8!!
Accessories:  Rantai beli kat SayaSukalah and cincin gabok besar beli dekat Flea market the curve tu.



 Raya kedua : Shoot dalam kete je.. Lupa nak amik full outfit masa kat luar. Syiok sgt dpt makan kat umah acu ciah. So tops from ThePoplook. Tudung bawal from online shop ButikPinkku . I pakai skirt. skirt pun dari ThePoplook. Xnampak. kan.. Accessories from NameWhatYouWant



Raya ketiga di negeri sembilan. Berbalik kepada tradisional kita. Kurung cotton. Kain beli online dekat facebook. Apa tah nama kedai lupo. (again FAILFAIL!!) Shawl from Radiusite. I beli before nak kahwin. Beli terus kat butik Shah Alam. Puas hati ku. Asik online SOLD OUT je. Nasib baik masa tu ada lagi tinggal beberapa. So I rembat 2 tudung jenis Shasmeen Sakura ni. Accessories sama je. :P

Hahahah lagi shot dalam kete.  Baju and tudung from hantaran :D So dont asked me beli mana. (eceh cam ada org nak tanya. Kahkah kah Kahsian :(( )


Ya rabb. Again dalam kereta. Kah kah kah. Kan dah kabo orang lain tunjuk I pun heboh nak tunjuk. hahhahahahahaha.. well kata xnak kalah kan :p 
Tops from ThePoplook beli sekali dengan tops masa raya kedua. hahha ku yang tukang abiskan.. :P Shawl pasar malam. :p Accessories SayaSukalah

 Ha ThePoplook lagi.. Dress tu je dari ThePoplook. Tops macam ala-ala fish tail x fish tail tu dari Modish Mode House.  Accessories kalau nampak rantai tu dari  NameWhatYouWant :D Bawal tudung from ButikPinkku 

Ok tu je untuk raya ni. 

Banyak dari ThePoplook. Lantak la orang kata ramai yang dah kenal and berkemungkinan besar akan jumpa orang pakai baju sama dengan kita adalah sangat besar kan. Sebab dah terkenal. Ah pedulik la ada ku kesah yang penting baju depa ku selesa dan affordable. Xpe sapa yang terjumpa sama sama pakai baju sama tu. Nanti kita amik gambar sesama eh. Dress  ThePoplook je I ada dlm 8 pasang. Dress sahaja. Tops adalah dalam 4 helai. Cardigan dalam 2 helai. Skirt baru sehelai. (soon akan tambah) hahahha.. :p (hahaha poyos Munirah ni :p )

Ok

Bye

 love; ♥Munirah Abd♥

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Assalamualaikum and Hi Guys;





love;
♥Munirah Abd♥

30 August 2012

Raya Utara Selatan

Assalamualaikum and Hi Guys;

Alhamdulillah, berkesempatan gak nak menulis dalam blog ni. Keh keh keh. Buat rugi bayar domain name je kalau x manfaatkan sepenuhnya. :D

Oh raya ku. Raya as wife to Mr Pumpkin Kecintaan ku. BEST!! First raya dekat Perlis , then second raya dah bertolak balik Nogori balik kampung Opah ngan Wan. My family semua balik kampung this year.

Suasana raya di Perlis. Of course a bit different compare to raya with your own family. Cara dan juadah pun berbeza. N sampai skang xdpt lagi makan the complete set of ketupat+rendang+lontong+nasi impit!! Ah heaven nya kalau dapat.. :(( Kat Perlis hidangan yang famous is gulai daging. At first ingatkan gulai daging is gulai yang ada kuah masa Hanif cerita pasal juadah diorang. And you know what, I nangis ok bila dengar just hanya gulai daging & ketupat palas. Xde rendangkah?????????????????? Xde kuah kacang boleh terima lagi but RENDANG!!!! oh BIG NO!! 

Tapi di pendekkan cerita finally dapat gak rendang yang di masak sendiri oleh I!!! Hahahhaha first time in my life ok buat SENDIRI!! Selama ni just tolong ummi kacau kacau kat dapur but NOW I sendiri have to masak sendiri. Kempunan sangat nak rendang kan.. Ha amik kamu Munirah. Masak sendiri rendang. Sendiri nak makan sendiri masak. hahhahaha xpe xpe tarik nafas panjang2x after they gave me the task. Apa lagi called 991 la.. I called my ummi,my ayah and all my sibling include I also asked my OPAH!! see terus tanya yang pakar. Sebab mereka nak rasa rendang style Opah. (errr I never told them yang my opah punya rendang is the best rendang ever in the world. Kuat betul instinct diorang.huhuhu )

Alhamdulillah after dapat the recipes and cara nak buat. I pun kelentung kelentang kat dapur with help by Makcik Sham. Oh thank you so much Makcik Sham! You helped me a lot!! Hey my rendang sedap I tell you!!!! Semua puji ok!! Wellllllll tgk la cucu siapa kalau bukan cucu opah. Dari dulu duk tolong kacau rendang kalau xreti juga bikin malu opah je la weiiii. Satu kampung simat tau Opah punya rendang adalah yang tersedap!! keh keh keh . ( Hanif said diorang nak test I either pandai masak ke tak? Hurm.. hurm.. y la test masak rendang. Keluar peluh jantan I tau. huhuhu )

oh this is my Rendang. Excuse ye pencahayaan kurang skit. Nampak hitam bukan hangus la ye. Apa pun SEDAP!! :p

Ok tu bab makanan. Bab adat bersalaman lak. xmacam my side that you have to berkumpul then beratur salam. beratur tu pulak ikut senioriti. yang senior senior depan yang tecik tecik blakang.. Kat Hanif side diorang sempoi after sembahyang raya terus jumpa Mak Abah salam takde beratur beratur. Its like you jumpa you salam. N Hanif used word BERAYA instead of SALAM. Masa memula tu bila Hanif ckp "After sembahyang raya baru kita beraya dengan mak n abah ye" I was like...... "Errrr kita nak g beraya mana?" hahahhaha then he explain la  BERAYA  tu sama la juga dengan SALAM. Erk. (sama ker? mana sama?)

 My in laws family. Kecik je familynya. Abah, Mak, Hanif as brother sulung, Angah and Adik. I kecik je kan. I kecik like my mother in law. :D

With sedara mara sebelah Mak. Lengkap cukup semua ada except Angah Ani and Acu chiah je . Family kecik je kan tapi riuh.. huihhh.. xpe I like je sbb my family side pun mmg riuh macam PETIR. hahhahaha

 Cucu with Tok Abah and Maktok. Ada 2 org je yang takde. Sikit je kan.. ;)


Ehem ehem ehem excuse me excuse me.. :p

 Ah sudah. Memang sedut lemak Hanif betul betul dah I ni. Embam!! 
Excuse embam tang pipi badan I maintain :p (Ini adalah raya kedua)
 Oh ni kami beraya rumah Acu chiah kat Alor star before berangkat balik ke Negeri Sembilan. :D hey tu ada Nabila dalam gambar ni :D


Eh dah sampai negeri Sembilan.. Oh perjalanan balik ke negeri sembilan adalah sangat lama. Kebas bontot. hahahhaha and buat pertama kali I tempuh jem nak balik beraya. :p With beautiful cousins. Ni beraya rumah wan I. Eh jangan silap ni semua cousins belah ummi tau. iaitu cucu cucu opah. Wan pulak adalah nenek saudara my cousins ni. Remember my ayah and ummi kan kahwin sepupu :D (Aktiviti beraya ni adalah masa raya ketiga)

Kalau jumpa my cousins and adik adik I macam ni la ye lebih lebih lagi kalau tala kamera kat muka. Excuse us :D. Amacam ada gaya model baju kurung :p

Us. :D 
( X cukup lagi ni. ada lagi my cousins yang dah balik kalau diorang semua ada stay lagi masa ni comfirm xcukup space ni!! )


Ewah lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. 

Ok itu saja cerita raya saya untuk saya simpan kenangan pertama kali beraya as wife di dalam blog ni. :D

Ok  

Bye

 love;
 ♥Munirah Abd♥

29 August 2012

Menulis

Assalamualaikum and Hi Guys; 

Lama dah xmenulis dalam blog ni. Last tulis masa sebelum nak cuti raya hari tu. Ah rindu kut nak macam dulu dulu update sehari 2 3 updates. Tak pun sehari sekali update. Busuk busuk pun seminggu ada 3-4 updates.

Kesibukkan bekerja as pensyarah macam membataskan nak update banyak2x. Tapi xpe akan ku cuba lepas ni.Kita akan mulakan dengan cerita Raya sebagai Isteri. Ewahhh takde la cerita sgt pun.Tepek tepek gambo je yang banyak nanti. :p


Tapi tu tunggu malam kang ye. Skang nak g kelas. 

Ok Bye

 love;
♥Munirah Abd♥

16 August 2012

Rasa tak?

Assalamualaikum and Hi Guys;



Mood ngajor hilang abis dah. Lagi-lagi student pun heboh nak balik kampung awal. So kelas byk cancel. Hurmmm.. Korang raya mana tahun ni? Ku raya di rumah baruuuuuuuuuuuuuuuuuu nun di Perlis :D

First time ni.. macam confirm malam raya ku leleh. Pagi raya lagiiiiiiiiiiiiii leleh kut. Dah sound awal awal untuk skype with family Banting. huhuhu.. 

Sedih sedih pun happy gak sbb first raya with lelaki yang bernama SUAMI.. Pagi raya salam tangan suami. wahhh pasti sebak ni.. T_T

Apa-apa pun hati hati di jalan raya tau. 

Drive elok2x. 

I balik Perlis hari Sabtu awal awal pagi yakni pukul 2 or 3 pagi kut. so sampai Sabtu subuh la kut.. 

ok guys enjoy the raya dengan penuh kesyukuran ok.


SELAMAT HARI RAYA 
MAAF ZAHIR BATIN

p/s : Oh ummi please save rendang for me :((



 love; ♥Munirah Abd♥