29 March 2012

Cara-cara membuat sushi

Assalamualaikum and Hi Guys;

mari anak-anak kita belajar cara-cara membuat tuna sushi ye.. (erkk ini first time blaja buat dan first time juga  ku makan sushi ni ok!!)

 ini lah bahan-bahannya.. ada nasi mcm pulut skit,cheese,mayonis,seaweed erk yang hijau tu(hahaha lupa nama),telur bagi yg makan(me tak makan tulur)timun ,carrot and tuna. oh tak lupa tu yg bamboo mart tu jg di lupakan dong.. kawan I ckp ada jual kat JJ. eh dah tukar nama kan AEON :)

 ok bentang kan seaweed ijo ni kat bamboo mart dulu..

 letakkan nasi dahulu ye kemudian lenyek lenyek skit kasi leper itu nasi ye anak anak sekalian..
 ye lenyek begini la rupanya after di lenyek..
 oh ini pickles(eh pickles kan.. ke jeruk ntah.. hahah fail betul nak bagi tau jenis bahan.. huuhuhuh)

 (maaf gambar blur) after lenyek nasi letakkan cheese ye..
  (maaf gambar blur)  kemudian letak la sayuran timun dan carrot tadi
 kemudian letak la tuna anda.. :D
 tuang pula mayonis lazat berkrimmmmmmmmmmmmm
 tadaaaaaaaaaaa dah gulungggggggggggg
 ok ini aksi sapu minyak kasi nampak cantik berkilattttttt skit
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sushi tanpa telur saya!!! Sedapppppppppppppppp.. ok teringat2x skang ni.. kena g JJ aka AEON carik bahan ni...nyummm

ok Selamat mencuba.. saya yakin pasti SEDAP!! :D


 love;
♥Munirah Abd♥

28 March 2012

Wordless Wednesday #12

Assalamualaikum and Hi Guys;


 love; ♥Munirah Abd♥

Typo po po po poooooooooooo

Assalamualaikum and Hi Guys;



happy gembira tak terkata dapat masuk kedai TYPO ni!! ah HAPPY la!! tahu HAPPY?? hahahah apa yg ku beli? tunggu saja hari ku nanti.. ewaaaaaaaaahhhhhhhhhhh :p



 love;
♥Munirah Abd♥

23 March 2012

Bloglovin

Assalamualaikum and Hi Guys;

bloglovin






love; ♥Munirah Abd♥

21 March 2012

Wordless Wednesday #11

Assalamualaikum and Hi Guys;

Whiteboard Marker is A MUST!!




 love;
♥Munirah Abd♥

19 March 2012

Activities on weekend

Assalamualaikum and Hi Guys;

 Sambal tempe
Sambal Kerang/ Kerang berlada.. hurmmm 
 Taugeh Goreng
 Udang Sambal
My first ever NASI LEMAK!!!


Weekend saya adalah masa untuk practice masak!!!



 love; ♥Munirah Abd♥

17 March 2012

Premium Beautiful vs Bengkung Traditional

Assalamualaikum and Hi Guys;

Dedicated entry to hot mommies especially yang baru lepas bersalin..


Bagi ibu-ibu yang lepas bersalin sememangnya digalakkan memakai bengkung.Amalan ni dah memang turun temurun..But,ramai yang mengadu mengenai kesukaran memakai bengkung tradisional. Especially kena lilit banyak2x tu kannn... So now mari kita buat perbandingan antara komen2x pengguna yang memakai bengkung traditional dan juga apa kelebihan PREMIUM BEAUTIFUL yang takde dekat BENGKUNG TRADITIONAL


BENGKUNG TRADITIONAL- Tidak selesa kepada si pemakai
Ramai yang memakai  BENGKUNG TRADITIONAL  mengadu terpaksa melalui tempoh masa yang memeritkan. Normally, bengkung tradisional diperbuat daripada material yang kasar. Pergerakan mereka juga terbatas kerana material  BENGKUNG TRADITIONAL  tidak boleh ‘strecth’, yang diistilahkan sebagai ‘berjalan macam robot’.
PREMIUM BEAUTIFUL - Boleh ditarik ke serata arah
Material korset  PREMIUM BEAUTIFUL  diperbuat daripada material lembut yang boleh ditarik ke serata arah. Ini membenarkan korset mengikut bentuk tubuh pemakai semasa bergerak.

BENGKUNG TRADITIONAL - Mengambil masa untuk memakainya
Seperti sedia maklum BENGKUNG TRADITIONAL memerlukan lilitan yang khusus. Dan ia mengambil masa!
PREMIUM BEAUTIFUL - Sarung, cangkuk, siap
Pemakaian korset  PREMIUM BEAUTIFUL  amat mudah. Korset dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu brassiere, girdle dan waist nipper. Pemakai cuma perlu menyarungkan brassiere dan girdle, seterusnya waist nipper.

BENGKUNG TRADITIONAL - Kurang ‘hygienic’
Biasanya bagi pemakai  BENGKUNG TRADITIONAL  tidak boleh menanggalkan bengkung dalam tempoh masa tertentu. Oleh kerana pemakaiannya semula mengambil masa pemakai tidak membukanya apabila ke bilik air! Adakah ini menggalakkan kebersihan?
PREMIUM BEAUTIFUL - Memudahkan pemakai menanggalkan korset
Disebabkan mudah memakai dan membuka korset ini, pemakai tidak perlu berterusan memakai korset, termasuklah ke tandas.

choice is in your hand. you know what's best for your life

love; 
♥Munirah Abd♥


16 March 2012

Lactolite

Assalamualaikum and Hi Guys;




Lacto-lite tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit birit.


 love; ♥Munirah Abd♥

First time baked.. end up........................... erkkk

Assalamualaikum and Hi Guys;

My first time baked a cake. Proud?? errrrrrrrrrrrrr... ada lah sikit.. butttt...



cake tak menjadi seperti yang di harapkan atas sebab I failed on sukat sukat semua ni.. FAILED!!

 My Cake Batik looks soooo YUCKYYYYY kan.... hehehhee



the taste?? 
hurmmmmmmmmm... manissssssssssssssssssssssssssss!! 
mana tak manis.. 1 paket milo,1 tin susu pekat... hahhaahaha...

I told yaa I tak tau sukat sukat nak bajet bajet ni.. I belasah!! :D

Takpe next time cuba lagi.. next time tu bila.. tunggu je la next time tu ye.. hehehhe :D



 love; ♥Munirah Abd♥

15 March 2012

Single

Assalamualaikum and Hi Guys;


My currents bedroom di Ipoh.. Dah biasa tido lasak sorang2x..
(bangun pagi bantal kat kepala dah ada kat kaki!! )



After this... hurmmmm 







 love; ♥Munirah Abd♥

13 March 2012

My first time join GIVEAWAY!!!!

Assalamualaikum and Hi Guys;


Fussooooo.. this is my first time ever join giveaway ni.. plus I suka giveaway kali ni.. sbb boleh dapat Quiling Set.. woooohoooooooooo..


The set of quilling supplies are:
  • 1 slotted quilling tool
  • 1 quilling comb
  • 1 bottle of white glue
  • 1 mini circle template
  • 5 packs of multicoloured shredded quilling paper
  • 7 A6 size metallic cards (white, gold, bronze, red, blue, purple and dark grey)

Actually I baru berjinak jinak dengan quilling ni.. My 1st ever quilling adalah ini.... taraaaaaaaa

ya ya ya I know huduh.. :(

BTW....wish me luck on my 1st trial guys.. hehehhe 

Eh you guys who interested in quilling also can participate the giveaway..
meh sama sama meh. "D visit here for more informations

 love;
♥Munirah Abd♥

Mat Luthfi oiiiiiiiiiii Mat Lutfhi

Assalamualaikum and Hi Guys;



Apasal la kamu ni hilarious sangat!!!!
hahahahahhahahha

love;
♥Munirah Abd♥

Celgynic : Keremajaan Sel dari dalam!!

Assalamualaikum and Hi Guys;


Kali ni I nak share pasal Celgynic..

1st of all I nak tanya you guys.. pernah tak you or your friends or your family members alami masalah seperti di bawah :

  • Kulit penuaan
  • Masalah kegemukan?
  • Masalah kurang daya ingatan?
  • Masalah kolestrol dan tekana  darah tinggi?
  • Masalah sistem keimunan?
  • Masalah keguguran rambut?
Apa itu CELGYNIC?

Makanan kesihatan ideal yang menggabungkan pengunaan ramuan nutrisi semulajadi seperti kuning telur, asid lemak, pelbagai jenis bahan mineral seperti zink, kalsium, fosforus dan 7 elemen lain yang di perlukan serta bahan aktif


3 Kesan utama bagi pengambilan CELGYNIC ialah

  • Meningkatkan metabolisme badan
  • Mencantikkan wajah
  • Anti-penuaan


Besides antara keberkesanan lain bagi pengambilan CELGYNIC ....

  • Membantu memberi keperluan utama struktur
  • Membantu menguatkan daya ingatan & keupayaan dalam belajar
  • Membantu menurunkan kolestrol dan tekanan darah
  • Membantu menumbuhkan rabut menjadi lebat kembali :D


For information and wanna know about the price or cara pengambilannya you guys can email me at muniiera@gmail.com InsyaALLAH I will reply it ASAP


 love; ♥Munirah Abd♥

12 March 2012

Motivation #1

Assalamualaikum and Hi Guys;




 love;
♥Munirah Abd♥

Bila berjumpa...........Gamat!!

Assalamualaikum and Hi Guys;

oh lambat yes lambat. kenduri held Ahad lepas (4th March 2012) huhuhuh.. well well kinda busy laa.. plus all the pic dalam tab. nak update thru tab je at first but then rasa cam xbest. hahaha :p

Oh ini Kenduri Nana.. Kenal Nana thru Isma and Upik. Kenal tak lama tapi cam dah kenal lama.. :D Nana sungguh friendly.. Memang masuk la ngan kitorang yang obvious "otak mereng" sometimes. hahahha

I miss my friends soooooooooooo much.. So Ahad di kenduri Nana adalah aktivit yang sungguh sesuai untuk catch up our latest strory. Syira and me of course la tau cerita masing2x.. But Upik & Isma jarang jumpa so bila dah jumpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............. Pakcik sebelah meja makan kenduri pun dok jeling2x sbb ketawa mengilai kami (oh bad!!!!!!!!!!! ya ya we know we are not supposed to behave like gelak macam langsuir... cannot tahan ok especially when hang up with them.. we try our best to be a good muslimah yang MATANG... insyaALLAH...)

 Sebelah kiri berdiri adalah Isma,pengantin lelaki,nana the bride!!!! and upik aka Kamazul Syazana.
Duduk ayu di bawah Syira and of course ayu terlebih tu ME!!

 Posing Peace!! (xgemar.. buat je la dah photog suruh.. nak gedik xmo pulak kan.. dah suruh orang amikkan gambar cukup baik.. hehehe)
 What happened to you Isma.. Mata pandang mana deyyyy...Pegang bunga dah baik dah tu.. Amik berkat kononnya.. Hiks

 Syira,me and upik.. erkkkkkkkkk Nana's behind us.. amboiiiiiiii sempat bagi peace satuuu.. :D husband nana baik gilaa... sopannnnnnnnnnnn je.. hehehe

 Kami berempat.. masih dara.. dannnnnnnnnnnn sudah di miliki ye..
yang best nya perjumpaan kali ini.. finally upik announced something special!! We are happy for you WOMAN!! hahahah
 our shoes.. oh nooooooooo my shoesss.. this time mmg baik je cun cantik.. but in the enddddd... T____T

 wishing tree.. I know this is one of Nana's wish to have wishing tree at her wedding :D







 Yes!!! this is my shoes!! hancuq lebuq.. sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

T_______________T

Syira cakap dah macam kat New Zealand lembu melintas.. hehehhe :D



After kenduri lepak di rumah Upik pulak.. Borak2x lepak2x.. Cukup time waktu pulang ke Ipoh dengan menaiki bas.. yes, saya datang naik bas.. :D


The end

 love;
 ♥Munirah Abd♥

09 March 2012

Apa itu Herbal Maharani?

Assalamualaikum and Hi Guys;


Herbal Maharani dahulu dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan telah di bawa masuk untuk pasaran Malaysia pada April tahun 2001 semasa usahasama Negra China dan Malaysia (Diluluskan oleh KKM -MAL 20014413T) dan HALAL.Pada Januari 2004 telah dilancarkan secara besar-besaran untuk pasaran wanita Islam Malaysia.

Di Malaysia , Syarikat yang mendapat hak untuk memasarkan Herbal Maharani adalah Hai-O,kerana ia adalah syarikat herbal tunggal yang tersenarai di Bursa Malaysia hingga kini dan pemegang "The Malaysia Book of Record" dalam rangkaian kesihatan herbal terbesar di Malaysia.

Menurut rekod perubatan China , Herbal Maharani telah diamalkan lebih 3000 tahun (Zaman Dinasti Tang) dan hanya untuk kegunaan kerabat diraja sahaja. Pada tahun 1669 Syarikat Tong Ren Tang telah dilantik bagi memelihara dan memasarkan khazanah perubatan khusus untuk wanita ini ke seluruh dunia.Sehinggakan tahap jualannya mencecah RM2.7 Billion setahun.


RAMUAN DAN KANDUNGAN

Kandungan utama:-

*Ayam wuji - Gallus Gallus Domesticus
-burung liar hidup dalam 4 musim dikawasan pergunungan China.(paruh , tulang , daging , & kaki - warna hitam) kecuali bulunya warna putih mutiara. Disembelih mengikut cara Islam & diproses seterusnya dikukus.

*Tanduk Rusa - Cornu Cervus Nippon.
-tanduk rusa yang dihaluskan menjadi serbuk. Membantu memberi tenaga & dapat merembes hormon seks wanita.

*Tulang sotong - Os Sepiella Maindroni
-tulang sotong yang kaya dengan kalsium membantu menguatkan tulang belakang manusia.

*Beberapa jenis gingseng yang terpilih- Radix, Rhizoma dan Os.


CARA PENYEDIAAN

Dengan meggunakan mesin berteknologi tinggi canggih dan terkini , semua ramuan akan direbus melebihi 18jam lalu wapnya dijadikan biji-biji halus dan ia perlu disimpan dalam tempat yang kedap udara. Lilin adalah cara terbaik untuk dijadikan tempat simpanan Herbal Maharani .Pada lilin terdapat logo berwarna emas ialah tanda ketulinannya.

CARA PENGAMBILAN

Disebabkan Herbal Maharani di perbuat daripada wap,kesan perubahan pada sistem tubun seseorang berlaku amat cepat kerana ia boleh menembusi segala sel dalam tubuh, salur darah ,ovari, payu dara dan lain-lain. Disyorkan pengambilan air kosong (terbaik air alkali) yang banyak untuk membantu mengimbangi proses penyerapan.Pengambilan yang disyorkan ialah 1/2 bola setiap hari sebelum makan(semasa ketiadaan haid).



KEBERKESANAN DAN KEHEBATAN
  • Membantu menyelesaikan masalah persekitaran - Ovari , rahim iaitu senggugut , keputihan,kegatalan , haid tidak teratur , menopose dan lain-lain.
  • Membantu menyelesaikan masalah persekitaran payu udara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat dan akan memberi keanjalan pada payu udara.
  • Mengawal selia tekanan darah,emosi dan sraf.
  • Membantu menyelesaikan masalah sengal-sengal sendi, asma,urat timbul,peranakan jatuh(prolebsis), sakit pinggang dan lain-lain.
  • Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka , lebih bermaya, bersemagat, kulit halus , awet muda, dan dapt memberikan kebahagian kepada pasangan.
  • Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan , membantu membetulkan kedudukan , ovari , rahim dan lain-lain.



ANTARA KEBERKESANAN HERBAL MAHARANI


  1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur dan semua masalah berkaitan haid.
  2. Menyelesaikan maslah sengugut , keputihan dan kekuningan.
  3. Melegakan sakit pinggang,sakit belakang , sakit lutut dan urat saraf.
  4. Menguatkan anti-body(menghindarkan dari kerap selsema,batuk,demam danalahan).
  5. Mencantikan,menegang dan melicinkan kulit(akan berubah seperti lilin).
  6. Merangsang Hormon Estrogen ,Progesteron dan Androgen(Hormon seks).
  7. Menegangkan,memejalkan payu dara dan mencerahkan warna puting.
  8. Mencegah dan mengubati untuk pesakit diabetis(kencing manis).
  9. Amalan selepas bersalin(mengecutkan dan merapatkan faraj).
  10. Menghilangkan bau mulut (terutama masa bagun pagi).
  11. Menghilangkan urat timbul(terutama selepas bersalin).
  12. Memperbanyakkan pengeluran susu badan selepas bersalin.
  13. Awet muda dan kesuburan (masalah sakit puan)
  14. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
  15. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
  16. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
  17. Memberi kebahagian kepada pasangan.
  18. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
  19. Menguatkan hati dan Buah Pinggang.
  20. Menambah darah selepas bersalin.
  21. Meningkatkan kecergasan minda.
  22. Mengimbangi tekanan darah selepas bersalin
  23. Mengimbangi tekanan darah.
  24. Menyelesaikan masalah buasir kecil.
  25. Melegakan asma (Lelah).
  26. Menghilangkan jerawat.
  27. Menaikkan seri muka dan badan.
  28. Melancarkan peredaran darah.
  29. Anti-bakteria(Sekitar faraj).

For information and wanna know about the price you guys can email me at muniiera@gmail.com

 love; ♥Munirah Abd♥